Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 Yaş altı %45 engelliyim. Babam sigortalı. Bakım maaşı alabilir miyim?

vidi6742

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
benim %45 engelli durum var 18 yasdan kucugum babam sigortalı 3 kardesiz iki kardesimde bende buyuk birisi 18 birisi 21 yasında ben maas alabilirmiyim ?

Ben kendiminkini sordum da babam zenginmis vermediler :) sende sor

Merhaba, ağır engelli evet ise ve sadece babanız çalışıyor başka yerden para girmiyorsa ve evde 4 kişi yaşıyorsanız alabilir siniz. Ben babam için araştırdım hatta bu işlere bakan memur arkadaşım var farklı şehirde. Bize ağır engelli hayır çıktığı için alamıyoruz. Babam emekli 1100 maaş alıyor 3 kişi yaşıyoruz. 3 x 572,64 = 1717,92 Tl. Babanız bu maaştan az alıyorsa alabiliyorsunuz. Yinede benden daha bilgili birileri cevaplamalarını bekleyin. Saygılarımla.

maas alabilirmiyim

benim % 45 engel raporum var babam sigoratlı asgeri ücret alıyor 3 kardesiz birisi 19 birisde 21 yasında ben bakım parası alabilirmiyim ??

vidi6742,

evde bakım aylığı için % 50 ve üstü "ağır özürlü" raporunuzun olması şarttır. böyle bir raporunuz olmadığından evde bakım aylığı almanız mümkün değil.

raporunuz 2022 aylığı için uygun. ama yaşınız 18 yaş altı olduğundan kendi adınıza başvvuramazsınız. ebeveyninizin başvurması gerekir. babanız da sigortalı çalışan oldugundan maalesef 2022 18 yaş altı engelli yakını aylığı baglanmaz.
ancak 18 yaşınızı doldurduktan sonra kendi adınıza 2022 aylığı için başvurabilirsiniz. 18 yaşını doldurunca vakfa gider 2022 aylığı için başvurursunuz. gelir kriterleriniz de uygun çıkarsa 2022 aylığı bağlanır, aksi takdirde baglanmaz.

Üst Alt