Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaş altı engelli aylığını sadece anne mi alabilir?

vuslat_681

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Benim 6 yaşında %88 engelli kızım evde bakım maaşı alıyoruz. 2022 maaşı daha önce annesi alıyordu. aylıgı benim adıma yapmam için ne yapmam lazım vakıf annesi alabilir diyor böyle bişey varmı arkadaşlar

vuslat_681

evde bakımı bakıcı kim ise o alır.2022 yi ise maaş kartı kimde ise o alır.ama küçük engelinden dolayı çekemiyosa vasi göruken varsa o çeker engelli adına

vuslat_681 boşanma durumu yoksa, aynı evde iseniz engelli yakını aylığını (18 yaş altı aylığı) neden üstünüze aldırmak için çabalayacaksınız ki? lüzum yok. ha siz almışsınız ha anne. engelli yakını aylığı anneye baglanmışsa ," o almasın ben alayım" diye başvurmanızı kimse anlayamaz. böyle bir gerekçeyle hiç kimse 18 yaş altı aylığı olarak bilinen 2022 engelli yakını aylığını anneden kesip de size baglamaz.

ama boşanma söz konusu olmuşsa durum başka tabi. bu durumda çocuk kimin hanesinde ise ve çocuğa kim bakıyorsa, engeli yakını aylığı o ebeveyne baglanır. çocuk annenin hanesinde ise ve bakımıyla anne ilgileniyorsa engelli yakını aylığını almak annenin hakkıdır. sizin almanız mümkün değildir.

Üst Alt