Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaş altı özürlü çocuklarım için yurt dışından araç nası getirebilirim?

drmhmtkykc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlardan bi cevap alırsam sevinirim.

benim 9 ve 6 yaşında iki çocuğum var özürlü 90 nın üzerinde raporları mevcut. ben bu çocuklar üzerinden yurtdışından araç alabilir miyim. alabiliyorsam hangi yolları izlemem gerekiyor hangi belgeleri almam gerekiyo araç şartları nelerdir.
iki çocuğa ayrı ayrı kendim ve eşim başvurup iki tane getirebiliyor muyuz.
yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlr

teşekkür ederim birde eğer bilginiz varsa hibe yoluyla daha kolaymı olur ki.almanyada kayınbiraderim var ordan aracı alıp konsolosluk yoluyla hibe usulü ile türkiyeye getirse hangi işlerden muaf olurum.birde 3 yaşından küçük dediniz diğer şartları nedir?motor,tip,koltuk sayısı şartı nelerdir şimdiden teşekkürler

Hibe ile ithalat işlemleri neredeyse aynı...
Aynı anda iki çocuğunuz adına araç getirebilmeniz konusunda çok emin değilim. Bir ihtimal, aracın biri sizin diğeri eşinizin üstüne olursa mümkün olabilir...

Maksimum 2800 cc motor hacmine sahip ve üzerinde çocuklarınızın araca binip inmasini sağlayan lift sistemi bulunan minibüsü ithal edebilirsiniz.
Eğer çocuklarınızın sakatlığı bedensel değilse, yurt dışından araç ithal etmeniz mümkün değil.

İthal edeceğiniz aracı 3 yıldan önce hiç kimseye satamazsınız. 3 yıldan sonra sakat birine vergisiz veya sakat olmayan birine başlta ödemediğiniz tüm vergileri ödeyerek satabilirsiniz. İthal tarihinden 10 yıl geçtiğinde araç vergiden düşer, aracı dilediğiniz kişiye vergisiz şekilde satabilirsiniz.

Üst Alt