Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaş altı sigortalılık emeklilikte nasıl bir etki yaratır?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba OturanBoğa
Benimde bir sorum olacak. Benim sigorta girişim 18 yaş altı. Ben ilk sigorta girişinden mi hesap yapmalıyım? Yoksa 18 yaşını doldurduğum tarihten mi?

Sinan kardeş emeklilik hesaplamasında bazı ana unsurlar var. İşe giriş tarihine göre rapor oranına göre ve hizmet yılı ve prim günü ve yaş gibi. Sizde 18 yaşından önceki işe giriş tarihine göre emeklilik statünüz belli olur. Mesela 18 yaşından önceki işe giriş tarihinize göre sizden 17 yıl hizmet isteniyorsa bu yıl hesaplanırken 18 yaşına girdiğiniz günden itibaren hesaplanır. Yani ne kadar önce sigorta girişi o kadar önce emeklilik. Telefonda yazdığım için anlatım bozukluğu olabilir. İsterseniz cepten konuşarak daha net bilgi verebilirim. Birde bu konu ile daha detaylı anlatımlarım ve örneklerim var forumda ismimle aratın işinize yarayacaktır

Üst Alt