Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaş öncesi SGK'lılığım emekliliğimde sayılacak mı?

delibaba

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben /43 raporluyum 5402 ssk günüm var özürlü engelli emeklisi olamadım 3 sefer başvurdum kabul edilmedi şimdi normal emekli olmayı bekliyorum yaş 46 olunca emekli olabilirmişim ama merak ettiğim 18yaş altı günlerim emekliliğe sayılacakmı ssk çalışanlarına soruyorum günlerin geçerli diyorlar ama ben ikna olmadım bu konuyu iyi bilen birilerine ihtiyacım var arkadaşlar bukonuda bilgisiolan lütfen cevap versin

sgk hizmet gunlerinize bakin netten hangi tarihte prim ve kazanc yatmissa baslangic tarihiniz odur 18 yas altina gelince prim gunleriniz emeklilik hesabinda eklenecek

%43 raporunuza ragmen neden engelli emeklisi olamadiniz açıklarmısınız?prim günunuzmu yetmedi?

iyiakşamlar arkadaşlar bigisayarı bendenziyade çocuklarkullandığıiçin ancak cevap yazıyorum benim/43 raporum var 1986 yılında trafik kazası sonucusağböbreğimi ameliyatla aldılar 2002yılında sağ elimin 4,parmağı eklemden kesik oda kaza sonucu testereye kaptırdım böbrek için eski yıllarda direk /40 veiliyorduşimdi /10 veriyorlar benim/43 raporum vergi muafiyeti istediğimzaman /22 düşürülüyor vergi muafiyetim olmadan emekli olunmuyor zaten normal emeklime Allah nasipederse 2015 başı 13aykaldı ama engelliemklisini 2007den beri günlerim dolu olarak bekledim olmadıavrupa birliği uyum sürecinden dolayı 12 milyon olan engelli sayımız buşekilde 8 milyona düşürülmüş basından öğreniyorum mesele bu ama anlamdığım bişivar işitme kaybı olanların raporları onayalıyor halbuki cihaz taılınca gayet iyi işitiyorlar işitme kaybı olan arkadaşlar alınmasın sözüm onlara değil benim tek böbreğim çiçek değilki sulanınca yeşersin burada tek böbrekli arkadaşlarım bende dahil haksızlığa maruzkalıyoruz ayrıca ilginçtirki izmirde 3 ayrı hastaneden 3ayrı raporum var herdefasında rapor oranını düşürdüler önce 43idi sonra 22 oldu dahasonra 18 oldu halbuki benim sabit böbrek /40hafif işitme /3 sağ pamak /5 toplam /48 eder ama öydeğil şuanda enson aldığım rapor /18 buca seyfi demirsoy devlet hastanesiverdi benim için engelli emekliliği hayaloldu 2007yılından emekli olamadım bana verilmeyen emekli maaşını suriyelilere verdiler devlet bu istediğişekilde tasarruf eder yapacak bişi yok herkese hayırlı akşamlar

hayırlı akşamlar kardeşim bende seningibidüşünüyorum ama tedirginoluyorum nedeniise eşimin aynı benimgibi günleri dolu sskya emekli dilekçesi verdik araştırıldı günlertoplandı netice olarak dedilerki emekli olabilirsiniz ve dilekçe ssk emekli onayı için tekrar servise yönlendirildi bizdde maaş bağlanacakdiyesevinirken gelen cevap aynen şöyle18 yaşaltısigotalılığınızgönleriemekliye dadil edilmemiştir şimdi 2015sonunu bekliyoruz 18 yaş altı ssk giriş yılını kabulediyor ama günleri etmiyor bende anlamadım ama olay bu şimdi bende soruyorum ssk emeli servisine benimiçin mukulcevap verliyor ama emeklidilekçemiverince kabul etmezlerse ozaman tongaya düştük demektirbuyüzden işin doğrusunu araştırıyorum herkese hayırlı akşamlar

18 yaşından önceki primler staj değil TAM primle sigortalılık ise, o zaman prim gün sayısı açısından o primler emeklilik hesabına dahildir.

AMa emeklilik hesabında sigorta balangı.ç tarihi derseniz, o tarih, 18 yaşını tamamladığınız gün olarak dikkate alınır. Yani, misal, 15 yaşında sigortalı olmuşsanız ve emeklilik için 25 yıl sigortalılık süresine tabiyseniz, bu 25 yıl, 15 yaşından itibaren sayılmaz. 18 yaşını doldurduğunuz tarih itibarı ile 25 yıl hesaplanır.

Üst Alt