Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
18 yaş öncesi sigortalılık emeklilikte dikkate alınmıyor mu?
herkese slm arkadaşlar benim sorum şu ben 1998 sigorta girişliyim %42 3. derece özürlüyüm aynı zamanda engelli indirimindende yararlanmaktayım kısa bir süre önce sgk bir dilekçe yoluyla nezaman emeklilik dilekçesi verebilrim diye bir yazı yolladım ve olumsuz bir cevapla 2 yıl daha beklemem gerektiği söylendi sebep ise sigorta başlangıcımdaki yaşımın 16 olmasıymış ve 18 yaşıma kadar olan yıllarımın sayılmadığı bu nasıl bir saçmalık varmı başına böyle bişey gelip sorunu çözebilen acaba vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim
sigorta baslangici olarak 98 yili sayılır fakat hizmet yılı 18 yasindan sonra dikkate alinir
örnek olarak 98 yılında sigorta baslangici olan engellilerden 18 yıl hizmet süresi ve 4080 gün pirim şartı istenmektedir senin ilk sigorta baslangicin 16 yaşında olduğundan hizmet yılın 18 yasindan sonra başlayacaktır yani 36 yaşında pirim günün yeterli ve vergi indirim belge onaylanmissa emekliliği hak ediyorsun demektir
SM-N910H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam ama bu çok saçma değlmi böyle hak yemekmi olur yahu bazı araştırmalarım sonucu bunu olmaması ile ilgili maddeler bulmuştum ama adamlar kara düzen hayır burada bizim kanunlarımız geçerli deyip çıktı işin içinden peki bunlarla ilgili hiç bir iyileştirme çalışması yokmu devletin bütün planlarım alt üst oldu şimdi 17 ay daha beklemeliymişim
suan %42 3. derece ortapedik özürlüyüm 2014 yılından itibaren engelli indiriminden yararlanıyorum toplam 4134 günüm var şimdi 17 ay daha çalışmalıymışım peki 17 ayın sonunda benim prim sayımda artacak emeklilik hesaplamasında bunun maaşa etkisi olacakmı yoksa yanacakmı o günlerim teşekkürler.
cevabınız için teşekkür ederim ali usta allah razı olsun zaten böyle saçma işler olsa olsa bizim memelekette olur şaşırmıyorum bunlara sebep olanların allah versin ne hak ediyorlar ise.
teşekkür edrim bülent bey allah razı olsun verdiğiniz bilgi için