Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaş üstü engelli aylığı için yeniden başvurmak istiyorum..?

NURETTİN17

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar %71 oranında engelliyim şuan yirmi yaşındayım 18 yaşıma girdiğimde 2022 18 yaş üstü engelli aylığı için başvuruda bulundum 2 kez red kararı çıktı şuan tekrar şansımı denemek istiyorum babam vefat ettiği için sgk kalan primlerini ödeyerek annem emekli oldu ve 1100 civarında maaş alıyoruz 291 ben 291 abim annem ise 565 tl maaş alıyor oturduğumuz ev kendimize ait annem başka bir işte calışmıyor 3 kişinin toplam geliri 1100 tl sizce engelli aylığı alabilirmiyim

NURETTİN17
babanızdan yetim aylığı alıyormuşsunuz. yetim aylıgı alıyorken 2022 aylıgı almanız imkansız.

ancak aldıgınz yetim aylıgı alabileceğiniz 2022 engelli aylıgının 1 aylık miktarından azsa sigorta müdürlüğüne gidip almakta oldugunuz yetim aylıgının alabileceğiniz 2022 engelli aylıgı seviyesine yükseltilmesini isteyebilirsiniz.

sizin % 71 oranlı raporunuz varmış. bu rapor oranına göre 2015 ikinci altı ay için alabileceğiniz 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgı 1 aylık miktarı 458,26 TL'dir.
aldıgınız yetim aylıgı da bundan düşükmüş. 291 tl yetim aylığı alıyormuşsunuz.
şimdi siz hafta içi yetim aylıgı aldıgınız SGK müdürlüğüne gidin yetim aylığınızın alabileceğiniz 2022 aylıgı seviyesine yükseltilmesini isteyin. dilekçe konusunda yardımcı olurlar size. yazdıklarımı da kopyalayıp yanınızda bulundurun.
gelir durumunuza bakmaksızın yetim aylıgınız 458,26 TL'ye yükseltilecektir (31.12.2015'e kadar geçerlidir bu miktar. 1 Ocak itibariyle yeniden belirlenir ve yetim aylıgınıza yansıtılır.)

babam rahmetli olduktan sonra annem sgk 21bin tl ödedi babamın geri kalan primlerini doldurmak için ve emekli olduk %50 sini annem %25 eşrlik kısmını abimle ikimiz alyoruz yetim aylığı olarakmı geciyor bu yoksa emekli aylığımı

dediğiniz gibi sgk ya gitim alamazsınız dediler sonra topu sosyal hizmetlere atılar sosyal hizmetlerde müdür yardımcısıyla görüştüm okuduğu kanunda benim dediğim yazıyor yükseltilebilir tüm işlemler sgk ya aittir yazıo çanakkale engelliler dernek başkanıyla görüştüm oda mümkün değil dedi yetim aylığı almaya başlamadan önce söylemen gerekiyordu dedi şimdi ne napcağımı bilmiyorum ama güzel ülkemin kanunları bilmiyen memurlarını çok seviyorum

NURETTİN17
evet bahsettiğiniz aylık yetim aylıgıdır.

yetim aylıgı aldıgınız SGK'ya gittiniz değil mi? neden öyle saçmalamışlar bir memur ayak ustu mu cevap verdi yoksa size?

siz yetim aylıgı aldıgınız SGK müdürlüğüne gidip 2022 sayılı Kanun'un 2. maddesinin son fıkrasını okumalarını ve gereğinin yapılmasını söyleyin.sorun çıkarsa da müdüre çıkın. memur bilmiyordur işi.

2022 sayılı Kanun 2. maddesi'nin son fıkrası şöyle der:

"Birinci fıkra hükümlerine göre aylık almaya hak kazanacak şekilde engelli olduğunu belgeleyen ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yetim olarak aylık veya gelir almakta olan çocuklardan bu kurumlardan aldıkları aylık veya gelir toplamı tutarları, bu madde gereğince durumlarına göre ödenebilecek tutardan daha az olanlara; aradaki fark ilgili sosyal güvenlik kurumu tarafından (birden fazla sosyal güvenlik kurumundan aylık veya gelir alanlar için yalnızca tercih edecekleri bir sosyal güvenlik kurumu tarafından) ödenir ve bu şekilde ödenen tutarlar Hazineden tahsil edilir."

4 TANE MEMUR HEPSİ BİRBİRİNİN SURATINA BAKTI O ORDAN BİŞEY SÖYLEDİ DİĞERİ BAŞKA BİRŞEY SÖYLEDİ YOK ÖĞLE BİRŞEY DEDİLER
pazartesi gidip direk müdürle görüşecem işhalla oda bir sorun cıkarmaz yatları katları olup ta dayıları var diye onca haksız yere maaş alan varken benim hak edipte alamamamı anlamıyorum 7 aydır 160 tl eksik maaş alıyormuş
kanunda çocuklar diyor bn 19 yaşında öğrenciyim sorun olurmu

Son düzenleme:
NURETTİN17

memurlara bakma sen demek ki bilmiyorlar. pazartesi müdüre çık direkt. yukarıda yazdıklarımı soyle. yanında engelli sağlık kurulu raporunu da götür. özür oranın % 70 ve ustu oldugundan alabileceğin 2022 aylık miktarı yüksek biliyorsun. rapor oranına göre alabileceğin 1 aylık 2022 aylık miktarını hesaplayacaklar ve aldığın yetim aylıgınla alabileceğin 2022 aylıgı arasındaki farkı SGK ödeyecek. yukarıdaki ilk mesajımda yazmıştım zaten bunları.

biliyorsun % 40-69 engelli sağlık kurulu raporu olanlarla % 70 ve ustu engelli sağlık kurulu raporu olanların 2022 aylık miktarları farklıdır.
% 70 ve ustu 2022 aylığı 1 aylık miktarı 458,26 TL'dir.
% 40-60 engelli raporu olanların 2022 aylığı 1 aylık miktarı ise 305,51 TL'dir.

o yüzden yanında engelli sağlık kurulu raporunu da götür ki % 70 ve ustu orana sahip oldugundan yetim aylıgın 458,26 TL'ye yükseltilsin.

19 yaşında olman önemli değil. önemli olan yetim aylıgı alıyor olman.

müdüre çıktıgında 2022 sayılı Kanun'un 2. maddesinin son fıkrasına bakmasını ve gereğini yapmalarını söyle.
memurlara bırakma işi.

bugün sgk gittim müdürle görüştüm ankaraya dilekçe yazmam gerektiğini söyledi nasıl bir dilekce yazmam gerekir

Allah'ım yarabbim. dilekçe konusunda sana yardımcı olabilirlerdi. hatta dilekçeni alıp onlar gönderebilirlerdi. sen yarın iş saatleri arasında alo 170'i ara bu sgk müdürlüğünün sana yaptıklarını anlatsana bi. ne kadar gidip geldin bir işini yapamadılar. alo 170'e yetim aylıgı aldıgını, % 70 ve ustu engelli raporunun oldugunu, 2022 sayılı kanun 2. maddesinin son fıkrası hükmüne göre aldığın yetim aylıgının alabileceğin 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgı seviyesine yükseltilmesini istediğini ama gittiğin SGK'nın Ankara'ya dilekçe yazmanı istediklerini söyle ve ne yapman gerektiğini sor. dilekçeyi Ankara'ya mı yollaman gerekiyormuş öğren. dilekçe yazma işi kolay.

ne yazıki çanakkale merkezde tecrübeli memur yok müdür kendi ağzıyla söylüo hiç böyle bişeyle karşılaşmadım bilmiyorum dedi sonra dedim 2022 sayılı kanunun 2.md son fıkrasını oku dedim okudu son kendi masasındaki genelgeyide okudu ordada yazdığını gördü ankaraya dilekce yaz dedi gönderdi bide araya dayı soktuğum halde durum bu

biz işi sağlama alalım yarın sen alo 170'i ara yapılacak işlemleri oradan ögren ablam. yahu bu gittiğin sgk hade bilmiyor, geçip sorsa ya ankara'ya kendileri. iyice öğrenip sana ne yapman gerektiğini anlatsalardı ya. neyse sen yarın dediğim gibi alo 170'i iş saatleri arasında ara. ne yapacagını tam öğren ona göre işlemlere başla. dilekçe vereceksin de ta ankara'ya sen göndermeyeceksin diye biliorum ben. dilekçeni verirdin onlar ankara'ya gönderirdi zaten.

Feristah Tereli

oğlun 18 yaşını tam olarak doldurdu mu?
oğlunun gün,ay,yıl olarak doğum tarihin tam olarak yazar mısın?

daha sonce oğlun için 18 yaş altı 2022 engelli yakını aylığı alıyor muydunuz?

Üst Alt