Sana cevap vermiştim ablam ben. Sen bulamadın tabi
Dur bulayım buraya yazayım, ona göre devam ederiz
Evet, daha önce şurada sana şöyle cevap vermiştim:
http://www.engelliler.biz/forum/202...yayinlandi-25-ocak-2013-a-11.html#post1253769
Böyle ayrı başlık açınca işte mesajlarınızı daha rahat bulursunuz. Öbür türlüsü başka mesajların arasına yazarsanız cevapları bulmakta sorun yaşıyorssunuz
Buradan devam edelim. Önce yazdıklarımı oku bi ablam...
Sendemi, ablası yevmiye 20 lira ile arada iş bulursan çalışıyorsun. Ama her ay her gün çalışmıorsun ablam. Arada iş bulursan çalışıorsun. Aylık olarak bu da ortalama 200 lira etmez sanırım hesaplarsak.
E gunluk iş de her zaman bulunmuor. arada bulunca çalışıorsun. Dolayısıyla devamlı bir gelir değil bu. Ayda taş çatlasa eline 300 geçer o da zor. senin aylığının kesilmesi için ayda senin eline o yevmiyelik işlerden 598,1 lira ya da üstü para kazanman lazım
Bu kadar para kazanman imkansız. Dolayısıyla bu gelirle aylıgın kesilmez ablası.
Şuna dikkat et:
Aldığınız 2022 ve evde bakım aylığı hariç aylık geliriniz 598,1 lira altında olsun.
Hanenin aylık harcalama ortalaması da aldıgınız 2022 ve evde bakım aylıgı hariç 598,1 lira altında olsun. Bu harcama dışında 2022 ve evde bakım aylıgını doyasıya harcayın. ama evde bakım aylıgı ve 2022 aylıgı haricinde artı beşyüzü geçmesin harcamalarınız.
İstersen bunu da şöyle yap.Diyelim ki yevmiyelerden kazandıgın aylık gelir 300 lira.
sen ayda 2022 ve evde bakım aylıklarıyla birlikte sadece bu 300 lirayı harca ustune
gelirini beyan ederken senelik kazanç üstünden beyan et.
O da tahminim aylık ortalama olarak 200-300'ü geçmez.
her ay gunluk iş bulamazsın ki di mi ablası?