Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaşına girmem ile kesilen aylığın tekrar bağlanması ve geriye dönük ödemeler!?

dehsetreis

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ben %61 oranında engelliyim. 2022 engelli aylık parası alıyordum 18 altında olduğum için annem alıyordu. 19.05.2019 tarihin de 18 yaşına girince 2022 maaşım kesildi Yardımın durumu Kapsam Dışına Çıktı (29/02/2016) yazıyor Şimdi 19.05.2001 doğumluyum bu arada gsliyim doğum tarihime bakarsanız görürsünüz neyse mevzuya geçelim 18.5 yaşındayım tekrar başvuru yaptım Başvuru Tarihi 30/01/2020 5 Şubat inceleme geldiler 15 20 gün sonra mesaj geleceğini söylediler SYDV gitmemize gerek yok dedi. Bugün itibariyle 15 gün oldu e devletten kontrol ediyorum oda aynı değişen birşey olmadı telefona mesaj gelmesini beklemeliyim mi yoksa SYDV gitmeliyim mi 1yıl dolmadı henüz Engelli aylığı tekrar bağlanınca alamadığım aylıkları alabilir miyim?

Kalem abla mka bi konuda yardimizı bekliyorum.

yukarda bi konu için yardim etmenizi istemiştim yardimci olurmusun yada bu konuda bilgisi olan yardim edebilirmi? şimdiden teşekkür ederim. :)

dehsetreis
18 yaşından ufakken annenzın aldıgı maaş engellı yakını maaş idi ve18 yaşına girince maaşın kesılmesı normal.18 yaşına girince sizin başvuru etmenız gerekıodu .bu kadar süre niçin bekledınız.2022 de ödemeler bağlanma tarıhı değil başvur tarıhı ile başlar sizinki henuz bağlanmamıs.baglanırsa şubattan ıtıbaren birikenı alırsınız.mart ayına kadar yetısırse 1 aylık yetısmezsede aradan kaç ay geçerse o kadar olanı alırsınız
incelemeye kısa sürede gelmısler ama bağlanması için heyet toplanıyo yogunluga göre süre değişebiliyo.büyük ihtimal mart ayındakı ödemeye yetişir
[FONT=sans-serif]AYLIK ENGELLİ MAAŞI 2022 SAYILI YASA YÖNETMELİĞİ (21.08. 2018 itibarı ile güncel)[/FONT]

[FONT=sans-serif]21-[/FONT]İhtiyacı olduğu tespit edilerek aylık bağlanan kişilerin aylığa hak kazandıkları tarih, başvuru tarihini takip eden ay başıdır. Aylığa hak kazanma başlangıç tarihinden ilk aylık ödemesinin yapıldığı ödeme dönemine kadar olan aylık hakları için, aylığın bağlandığı tarihi takip eden ilk ödeme döneminde defaten ödeme yapılır

e-Devlette 2022 maaşı için Yardımın Durumu /devam ediyor yazmasının sebebi nedir?

İyi günler. Arkadaşlar Başvuru Tarihi 30/01/2020 2022 Engelli aylığı için başvuruda bulundum. 5 Şubat inceleme geldiler. 15 20 gün sonra mesaj geleceğini söylediler. e devletten kontrol ediyorum. Yardımın Durumu /devam ediyor yazıyor fakat telefona mesaj gelmedi? 2022 maaşı onaylandı diye düşünüyorum. diğer günler baktığım da Başvuru yazıyordu. maaş onaylanırsa. Mart'ın 9. gününe yetişir mi ? kaç aylık birikmiş maaş alacağımı söylerseniz sevinirim.

@dehsetreis
baglandıgı anlamına gelıyo.2022 de maaşlar onaylanmasından sonra degıl başvuru tarıhınden ıtıbaren geçerlı oluyo.eğer işlemleriniz yetişirse mart ayında şubat ve mart ayını alırsınız
Soru 63: Mütevelli heyeti tarafından kabul edilen 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıkların ödemeleri nasıl yapılır?
Mütevelli Heyetinin kabul ettiği başvuruların ödemeleri başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren hak edilir.

Üst Alt