Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaşına kadar olan sigorta gün sayısına ekleniyor mu?

Muhammertanik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar ,

Geçen aylarda İstanbul SSK kuruma gittim ne zaman emekli olabilirim diye.

Benim hesaplarima göre kötü sartlarla 2019 da emekli olacaktim.
Görevli arkadaş sigorta primini doldurdugumu ama 2023 de emekli olacagimi söyledi .

Sebebi ilk sigorta girişim 2002 bu tarihte 15 yaşımda olduğum için sistem primi kabul ediyor ama günü 18 yaşından sonra saymaya başlıyor dedi.

Bu konu da sizlerin bilgisi var mı itiraz etme hakkım var mı.

Sigortalılık bilgilerim aşağıdaki gibidir .
İlk giriş 28/10/2002
Toplam gün sayısı 4341
Doğum tarihi 18/11/1987
Engellilik oranı %47

Son sorum da son yıllarda primim yüksekten yattı şimdi bir işe girsem asgari ücretten gösterilecek prim bu emeklilik maaşımı etkiler mi

Herşey için şimdiden teşekkürler.

Muhammertanik mrb:aynı sorunu bende yaşadım
SGK doğru bilgi vermiş 18 öncesi günler geçerli oluyor buna görede
Emeklilik şartları belirleniyor ama hizmet süresi 18 girdikten sonra hesaplanıyor.

yanlız SGK yanlış hesaplamış
sizin emeklilik kriteriniz
(3)derece vergi indimine göre :19 yıl hizmet yılı 4240 güne tabisiniz
18 yaşınızı 2005 de girdiğiniz için
emekli olma tarihiniz:18/11/2024

Muhammertanik

Aynen Umut'un yazdığı gibidir:

28/10/2002 ilk prim yatırılan tarih ve %47 raporla 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 prime tabisiniz.

18/11/1987 + 18 = 18/11/2005 tarihi emekliliğe temel sigorta başlangıcı. tarihidir.

18/11/2005 + 19 = 18/11/2024 yılında 4240 prim de varsa emekli olacaksınız.

Cevaplar için OturanBoğa ve umut2135 teşekkür ederim.
Son sorum, son yıllarda primim yüksekten yattı şuan sigortalı bir işe girsem asgari ücretten prim yatirirlarsa emeklilik maaşımı etkiler mi.

Muhammertanik

Geçen her gün emekli maaşını düşürür. Düşük maaş da yine emekli maaşını düşüren bir etki yapar.

Selamun aleykum herkese ben raporumu aldim surekli raporu verdiler sgk gittim 2019 un 8. Ayinda emekli olursun dedilet benim sigorta girisim 1999 benden istenen gun 4080 gun ama bende olan 4400 olmasina ragmen sigorta 2019 diyo sebebini sordum 16 yasinda giris gecersiz diyo prim gunum sayilmiyormu bu konuyu biri bana aydinlatirsa sevinirim

Yani ben 2019 a kadar beklemem gerekiyor oylemi oluyo ,4400 gunum var neden olmuyo peki

@Ahmetvolkan

Ahmet bey, emekli olmak için tek kriter toplam prim gün sayınız değil ki.... Toplam sigortalı olduğunuz yıl süresi de gerekli bir kriter. Siz toplam prim gün şartını fazlasıyla yerine getirmişsiniz ama toplam sigortalılık yıl sayısını ancak Ağustos 2019'da dolduruyorsunuz, işte bu sebeble o tarihe kadar beklemeniz gerekiyor.

18 yaşınızdan önceki sigortalılık döneminize ait prim günleriniz sayılıyor, ama sigortalı olduğunuz yıllara dahil edilmiyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Tesekkurler bude raporum surekli o gun gekdiginde tekrarmi cikarticam yoksa ayni rapor gecerli olucakmi

Ahmetvolkan tekrar rapor çıkartmanıza gerek yok
Sgk sizin vergi indirimnize bakar var ise ve süre şartı yoksa emekli eder o tarihte.

Üst Alt