Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 Yaşındaki oğlumun bakıcılığını kabul etmediler! Halamın kızı için de vasilik..?

dotanu53

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
MERHABA...
Ben uzun zamandır büyük sıkıntılar içinde olduğumdan görüşemiyoruz. 4 ay önce aniden beyin tümoru ameliyatı geçiren eşimi kaybettim. 18 - 15 - erkek ve 7 yaşında kız çocuğu ile yanlız kaldık.
Bize bakacak bakıcıya ihtiyacımız var, çocuklar üçüde okulda. Evde bakıcı maaşı için 18 yaşındaki oğlumu kabul etmediler,öğrenci olduğu gerekçesiyle. Akraba olmayan yabancıyı de bakıcı kabul etmiyorlar.ne yapmalıyım?
Öte yandan dul olan halamın kızını bakıcı yapacaktık,vası lık alman gerek dediler,anlayamadım. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. Selamlar....

hayır, öyle şey olur mu?Size bu bilgileri kim verdi? Halanızın kızı bakıcınız olabilir ve vasiniz olmasına gerek yok. Onemli olan size 7 gün 24 saat bakım hizmetini aksatmayacak uzaklıkta olup size her gün gelip gidebilmesi.
Sakın vasilik işlemlerine başlamayın.
18 yaşındaki çocuğunuz okul haricinde size bakabilior mu? Bu sorumluluğu üstlenebilir mi? Eğer okulunu aksatacaksa hakikaten bakıcı onu düşünmeyin.
Halanızın kızını bakıcı olarak gösterin bu durumda.

Alo 183'ü de arayarak bilgi alabilirsiniz. Vasiliğe gerek yok oldu mu?

İlginize çok teşekkür ederim,Engelliler sürekli sağlam bilgiler sahibi olmalıdır kanısındayım. 18 Yaşındaki oğlumun okuduğu lise oturduğum evin 100 metre yakınındadır. Şu anda bana o bakıyor,derslerini aksatması söz konusu değil.
Öncelikle oğlumu bakıcı göstermek uygundur,alo 183 çü arayarak bilgi edinip,ona göre yeniden muracaat ederim.

Engellilerin evlenmesi hakkında;

önce hayatımı kısaca anlatmak gerekir. Ben 15 yaşında yanlış tedavi sonucu ağır felçli olarak sandalye bağımlısı olarak engelli oldum. 25 yıl annem baktıktan sonra,1994 yılında annem vefat etti. Aynı yıl bir dergiye yazdığım mektup vasıtasıyla sağlam bir hanımla evlendim.
2 erkek bir kız çocuğumuz dunyaya geldi,20 yıl çok mutlu bir yaşantımız oldu.Eşim beni hiç engelli olarak görmedi,eşi bulunmaz bir insandı. 4 ay önce aniden eşimin beyninde tümor olduğu teşhisi kondu,ameliyat olması için bir ay sonraya gün verilmişti. Ancak,başka beyin cerrahina muayeneye gittiğimiz günü,hastane yakınında tümör patladı.Acilen ameliyat ettiler,42 gün sonra eşim vefat etti.
Şimdi 4 aydır ben 3 çocukla yanlız kaldık. 18 ve 15 2 oğlan, 7 yaşında kız çocuğumla yaşıyorum. Ben bakıma muhtaç durumdayım,hiçbir yakınım bana bakmıyor veya bakamıyor. Evde kadın olmayınca,yemek, temizlik vs. işler var,çok zorluklarla yaşıyoruz. Şimdi ben ne yapmalıyım? Çoğu kişi diyor ki yeniden evlenmen gerek,ben böyle düşünmuyorum,çoçukların eğitimi ve hayata hazırlamaya gayret içindeyim. Şimdi bize bir bakıcı kadın gerek,Akraba olmayanı bakıcı gösteremiyoruz,18 yaşındaki lise 3 te okuyan oğlumu bakıcı göstermek istedim,kabul etmediler.Onu kabul etseler alacağım bakıcı maaşı ile,bir bakıcı tutar,böylece yaşamımız sürerdi.
Öte yandan, benim evlenmem gerektiğini söyleyenlerin fikrine bakarsak; ben 58 yaşındayım ve felçliyim, bana engelli olmayan birisi gelmesi gerek; imkansız değilmi? Engelli ile engellinin evlenmesi uygundur,ama olmuyor işte.Benimle yazışmak ve dertleşmek isteyenler yazabilirler,beklyorum

Zor günler yaşıyorsun ama sabrederek üstesinden gelebileceğine inanıyorum,sonuçta çocukların o kadar da küçük değil ,ben 7 yaşımdayken çalışıp eve gelirgetiriyordum,eğer güçlü mücadeleci çocukların varsa ilerleyen günlerde onların desteği seni rahatlatacaktır

Tekrar evlenmeye kalkışman evindeki çocuklarınla yeni eşin arasında ciddi sıkıntılar doğurur, çünkü senin çocukların ergenlik döneminde ve bu dönemde ki çocuklar yeni bir ebeveyne hoşgörüyle bakmazlar

gerçekten böyle mi evlendiniz :) çok ilginç romanlardaki gibi :)
oğlan niye bakıcı gösterilemiyor ama? okuduğu için mi ki ?

Eğer çocuklarına tertipli düzenli olmanın önemini öğretebilmişsen ya da öğretebilirsen fazla bir ev işi çıkacağınıda sanmıyorum

Olumlu düşünmekten asla vazgeçme ,unutma insanı mahveden hayat değil düşüncedir ...............

oğlan öğrenci olduğu için olmaz dediler,ama okul yakındadır. benim hayat hikayem geçek yaşanmış roman gibidir. ÜSTELİK benim eşim çifte vatandaş idi,ailesi Avustralyada yaşıyor. Benim çocuklar da çifte vatandaştırlar, okul tatil olunca oraya gidecekler.
3 ay ben yanlız kalıyorum,bana kız kardeşim bakacak inşallah. Engelli kişilerin imtihanları çoğu zaman büyük oluyor,sabirla dayanırız,aşılmaz engelleri aşmak hedefimizdir.

Üst Alt