Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaşından küçük diye engelli maaşı bağlanmıyor mu?

fah01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim kardeşim hasta engel durumu yüzde 98 bu sene hastalığının 3. senesi sonradan oldu. şu anda bakım parası olan 830 tl yi alıyoruz anne baba ayrı annem ve kardeşim nafaka alıyor 500 tl icradan geliyor zorla ödüyor babam ben çalışamıyorum kardeşimin hastalığı ağır olduğu için o yüzden evde çalışan yok ev kira kardeşimin maaşını bağlatamadık yaşı 18 oldu ama doldurmadı kaymakamlığa gittiğimizde 19 yaşında bağlatabilirsiniz diyor başvuru yapmıyor. 18 yaş altı maaşı var diye biliyorum almaya mı hakkımız yok başvuracağımız başka yerler var mı bu arada vasi tayini kararı var elimizde annem adına nereye başvurmam lazım yardımlarınızı bekliyorum

18 Yaş Altı Engelli Yakını Aylığı: Bu aylık ise 18 yaşından küçük %40 ve üzeri engeli bulunan yakını olan kişilere verilmektedir. Genel olarak 18 yaşından küçük çocukların velilerine, velileri yoksa vasilerine verilmektedir. Engelli yakını olanlar 2022 maaşı engelli yakını aylığına başvurmak için bulundukları yerdeki SYDV’ye giderek nüfus cüzdanı fotokopisi ve yetkili hastanelerden temin edilmiş özürlü sağlık kurulu raporu ile başvuruda bulunabilirler. Bu yazının yazıldığı an itibariyle 2022 18 yaş altı engelli yakını aylığı 3 aylık 753,58 TL olarak verilmekTEDİR. SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFINA GİDEREK ENGELLİ YAKINI AYLIĞI OLARAK BAŞVURACAKSINIZ.

hilal72

bu dediğiniz bakım parası olan annemin aldığı benim öğrenmek istediğim engellinin kendine aldığı aylık onu da mı annem alacak tam anlamadım

evet onun içinde annen ayrıca başvuracak

fah01

öncelikle şunu bil. kardeşin 500 Tl nafaka aldıgı için 18 yaş üstü 2022 engelli aylıgı alamaz, aynı şekilde anne veya babası da 18 yaş altı 2022 engelli yakını aylıgı alamaz.

kardeşin şu an 18 yaşını tam doldurmamış anlaşılan. kardeşin 18 yaşını dolduracak 19 yaşından gun alınca başvuracak 2022 engelli aylıgına. 19 yaşından gun almadan 2022 engelli aylıgına başvuramaz.
şu an 18 yaşını doldurmamışsa onun adına anne veya babası 2022 engelli yakını aylığına başvurabilir. bu aylık da engelli çocuk 18 yaşını doldurunca kesilir.
bunları bilgilenmen adına yazdım. yoksa başta da dediğim gibi 18 yaş altı engelli yakını aylıgı da, 18 yaş üstü 2022 engelli aylıgı da kardeşin nafaka aldıgı için baglanmaz.

özetle kardeşin nafaka aldıgından dolayı hiçbir şekilde 2022 aylıklarından yararlanamaz.

Üst Alt