Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaşından önce sigortalı olanların malulen emeklilik başvurusu yapabilmeleri..?

seastars

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;

Ben Thalasemi hastasıyım ve ilk sağlık raporumu (06.01.2004) aldığımda sakatlık oranım bu hastalık için % 40 tı. Ben ilk olarak bu rapor ile işkur a kaydoldum ancak ilk çalıştığım yere işkurun yönledirmesi ile değil kendi arayışımla ve engelli kadrosunda olmadan 05.2005 te girdim. 1 yıl sonra 06.2006 da İşkur vasıtası ile Denizbank a iş görüşmesine yönlendirilmdim ve işe alındım, burada engelli kadrosunda işe başladım, bende vergi indiriminden yararlanmak için başvururken raporum yenilendi ve şu anda elimdeki rapor ( 09.09.2008) oranı % 70.

Kısacası;

İlk işe girdiğimde ki rapor oranım malulen emeklilik için gerekli orana yetmiyordu ancak yapılan düzenleme sonrası bu oran yükseldi, ayrıca 2000 gün sigorta primim ödendi ve 6 yıl kesintisiz çalıştım.

merhaba,
Malulen emeklilik için 10 yıl 1800 prim gün şartını tamamladıktan sonra başvuru yapabilirsin.
Bu duruma göre 2014 de şartlar tamamlanıyor ...

Ek olarak,
Başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık var ise süre şartı aranmaz..

Cevaplar için teşekkürler, Sanırım 10 yıl sigortalılık süresi gerekiyor. O halde şunu da belirteyim, benim ilk sigorta başlangıç tarihim staj için ssk ya başvurduğum tarihtir, yani 2000 tarihli sigorta kartım var. Yalnız ilk prim ödemeleri 2005 te başladı.

Syg.

Bildiğim kadarıyla ilk sigorta girişine bakılıyor. yani 2000 itibari ile hesaplanırsa 10 yıl sürecini dolduruyorsun, zaten prim olarakda tamamlamıştın. bu durumda malulen emeklilik için şartlar tamamlanmış...
Yinede bu konu hakkında net bilgisi olan birilerinden de cevap bekleyelim ...

Umarım dediğiniz gibi şartlar oluşmuştur. detaylı bilgi verebilecek arkadaşlarda yorum yaparlar ise sevinirim.
Syg.

istersen şuan m. mekli olabilirsin 1800 günün dolmuş

staj sigortası başlangıç olarak kabul edilmez sataj sigortasında sadece kısa vadeli sigorta kolları primi yatırılır sadece saglıktan yaralanabilirsin başlangıç olarak 18 yaşını doldurdugun gün kabul edilir 18 yaşından öncekiler sadece prim olarak sayılır malulen emekli olmak için 1800 gün,10 yıl hizmet üsresi ve tek hastalıktan 1800 gün şartı aranır başkasının bakımına ihtyacın varsa 900 gün 5 yıl hizmet süresinden emekli olabilirsin

Nevzat bey,
Staj başlangıcı ssk başlangıcı olarak değerlendirilmez.Bu yüzden sizin hesabınız şu şekilde olur 2005 +10 : 2015 yılında malulen emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz.

evet malesef kabul edilmiyor.1 gün dahi prim ödemesi olmuş olsaydı 5 yıl kazanıyordunuz.

Arkadaşlar, 10 yıl ve 1800 gün prim konusunda hem fikiriz.

Fakat, en başında da belirttiğim gibi benim hastalığımda bir değişiklik olmadı, sadece aynı hastalığın oranında bir artış oldu yapılan düzenleme ile, yani ilk işe başladığımda bu hastalığın oranı % 40 iken daha sonra yapılan düzenlemeyle % 70'e çıkartıldı. Buna istinaden malulen emekliliğe şartlar uygun mudur?

SGK'ya malulen emeklilik için başvuru yapacaksın, "bu hastalık ilk sigortalı olduğunuzda da vardı, onun için malulen emekli olamazsınız" diyecekler. O red kararına kaşrılık dava açacaksın ve bence malulen emeklilik hakkını söke söke alacaksın: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Rapor oranı % 60'ın altındayken, zaman içinde oran ilerleyip malulen emeklilik derecesine gelen ve dava açarak emekliliği kazanan bir çok kişi var. İyi bir avukat emsal onlarca dava bulacaktır...

OturanBoğa;[LEFT' Alıntı:
SGK'ya malulen emeklilik için başvuru yapacaksın, "bu hastalık ilk sigortalı olduğunuzda da vardı, onun için malulen emekli olamazsınız" diyecekler. O red kararına kaşrılık dava açacaksın ve bence malulen emeklilik hakkını söke söke alacaksın: [/LEFT]Birden fazla hastalık/sakatlıktan malul sayılma. Oranın artması ile malulen emeklilik

Rapor oranı % 60'ın altındayken, zaman içinde oran ilerleyip malulen emeklilik derecesine gelen ve dava açarak emekliliği kazanan bir çok kişi var. İyi bir avukat emsal onlarca dava bulacaktır...

Bülent bey cvp için teşekkürler, Tabi ki bunu yapmam için maalesef 2015 yılına kadar süreyi doldurmak için beklemem gerekiyor. Allah sağlık versin de umarım o günleri görürüz..

Üst Alt