Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaşındayım. Kifoz, Lordoz ve Skolyozum var. Düzeltmem mümkün mü?

Exorcist

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba.

Öncelikle hepinize geçmiş olsun Allah şifalar versin. Forumu uzun suredir takip ediyorum ve bu konuyu açmak istedim.

Yaşım 18. (Haziran)

Ergenlik çağından sonra başlayan kifoz - lordoz ve skolyozum mevcut. Derecelerine gelicek olursak , skolyoz çok az. Kifozu ise bilmiyorum yaklaşık 10 farklı doktora gittim ancak hiç biri erece konusunda açıklama yapmadı , sadece ameliyat olacak kadar olmadığını biliyorum. Lordozum ise galiba kifozdan dolayı artmış tam emin değilim.

Boyum baya baya uzun. Dolayısıyla insanların gozu uzerimde oluyor sürekli ve sanki benim kamburluğuma yada lordoz dan dolayı çıkan goğsume bakıyorlar gibi hissediyorum psikolojim bozuluyor.

Dünden beri 2 tane ortopedi doktoruna gittim. 2 Side , bu yaştan sonra duzelmeyeceğini, en iyi ihtimalle kotuleşmesini durdurabileceğimi söylediler.
1 tane de ftr ye gittim , 15 şubatta 1 haftalık egzersiz eğitimiyle beraber fizik tedaviye başlayacağım.

Yuzmeye başlamayı düşünüyorum. Ama duzelmeyecek dedi doktorlar , butun hevesim kaçıyor. Duzeleceğini bilsem , normal bir goruntuye kavuşacağımı bilsem hiç durmam .. Sizce çok mu zor duzelmesi ? Yaşım daha az değil mi neden duzelmez dedi bana ortopedi uzmanları ? Her gittiğim doktor egzersiz veriyor. Ameliyat siye sordum daha erken dediler. Sizce ne yapayım :S

Exorcist kardeşim öcelikle geçmiş olsun senin yaşadığın psikolojini aynısını ben yaşadım yaşım 24 bende 18 yaşında felan bütün doktorları gezmeye başladım 6 yıldır geziyorum o egzersilerin hepsini yaptım hiç bir faydasını görmedim pskoloji olarak çok kötü bir hastalık hiç bir ortama felan giremeyon yere bir şey düşse eğilip alamıyorsun bütün gözler üstündeymiş gibi herkez sırtına bakıyomuş gibi hissetiyorsun çok kötü durumlar yaşadım ben insan içine çıkmaya utanıyodum bir yerde otururken hep duvara sırtımı veriridim kimse görmesin ama 6 - 7 yıldır buunla yaşamayı öğrendim pskolojimi düzelttim herşey yapıyorum şimdi denize gidiyom havuza gidiyom hiç bir şekilde utanmıyom millet bakıyorsa baksın hiç umrumda değil eskiden deniz sadee uzaktan izlerim utanırdım denize girmeye şimdi hiç bir şeklide utanmıyom bence herşey aklında bitiyor aklından at gitsin sende diğer insalardan hiç bir farkın yok. Gelelim bu hastalığın düzelip düzelmeyeceğine ben 18 yaşından beri düzeldiğini görmedim aksine iyice kifoz skoylozun derecelerinin arttığını gördüm vallahi bütün egzersileride yaptım ama olmadı inşallah seninki artmaz

Çok teşekkurler ederim öncelikle ^^

Geçen hafta Duzce üniversite hastanesinde olçumler yapıldı

Kifoz : 60
Lordoz 60 skolyoz 10 çıktı :(

Dr. Kamil çağrı Köse'ye email attım. Bana dediği duzeltemezsin sadece egzersizlerle felan omurganın esnekliğini sağlarsın dedi rontgenleride görmek istedi tekrar e mail olarak attım ve de ameliyat edebilirler mi onu sordum

2000 den fazla ameliyat gerçekleştirmiş %1 ölüm %0.5 felç %2-4 arası yeniden ameliyat oranı varmış ki derecesi benden çok daha yüksek hastalar var o kişilerde bu risklerin arttığını düşünüyorum bakalım emaile ne cevap gelicek...

Lordoz da olunca omurga yandan bakınca s şekline giriyor skolyozun ondeen gorunuşu gibi :(
Bakalım egzersiz verildi yine ters mekik felan artık egzersizdende bıktım tek korkum daha da kötüye gitmesi... Ameliyat istiyorum dedim hocaya da bakalım ne olucak ..

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun Bence doktorun ameliyat derse ol çünkü bende skolyozum ve 5 kere amliyat oldum benim felç ve masada kalma riskide vardı bence ol iletide daga çok eğilir yada korsede kullanabilirsin

Exorcist kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Kifoz için 60 derece demişsin düzgün bi hekim 60 dereceden sonra cerrahi müdahalenin şart olduğunu söylemesi lazım nasıl doktorlara gittin bilmiyorum. Yaşın çok genç ve yüksek ihtimal ilerlemeye devam edecek. Hakkında hayırlısı olsun ama doktor seçerken dikkat ef uzun süren ve riski olan bi ameliyat omurgayı iki yönlü kesiyolar omurganın hemen altında sinir kökleri var . Herzaman derim mutlaka ameliyatında kullanılacak protezlerin kalitesine de dikkat et araştır öncesinde. Ama başarılı bi ameliyatla boyun biraz daha uzayacak bilgin olsun ayrıca yaklaşık bi ay kadar kafan yukarı bakacak sonrasında düzelcek 6 aya kadar iyileşme sürecei var 1.5-2 ay sonra oturup kalkabilirsin lakin ağır yük kaldırmak omurgayı zorlamak yok. Bunlar 6. Ayın sonunda

Ufukyılmaz;

Teşekkürler..

Prof. Dr. Şevki Erdem ile iletişime geçmiştim. Filmlerimi kargo ile yolladım bugün bana donuş yaptı.

Dereceyi 70 derece olçtuğunu , hatta rontgende ellerimi kaldırdığım için derecenin normalden az çıktığını , muhtemelen 75 derece olduğunu söyledi. Kısacası Duzcedeki ve Kayserideki gittiğim doktorların tammaı bir cacıktan anlamıyormuş diyebilirim

Artık,26 şubatta Muayene ye gidiyorum bakalım ne diyecek Şevki Hoca...Tahminimce ameliyat , kendisi de bu konud açık iyi bir hoca ama insan korkmuyor değil felç kalırsam ne olur gibi...Bakalım ne olucak

Hakkında hayırlısı olsun kardeşim. Hakatten sizin ordaki doktorlar bi garipmiş dediğime yakın şeyler demiş şevki hoca. İşin uzmanı sonuçta .

geçmiş olsun arkadaşım.
bende şevki erdeme muayne oldum.
% 80 kifoz ve ameliyat dedi. beklemedeyim hala.

Öncelikle geçmiş olsun . Bu konuda Doç. Dr. Kamil Çağrı Köse alanında iyi bir doktor bende onun hastasıyım . Yaklaşık 72 derece kifoz - büyük ihtimalle 8 ayda artmıştır - ve 18 derece skolyoz var . Benim de 11 martta kendisiyle randevum var ameliyat sirasindayim . Bakalım ne diyecek :)) tabi insan korkuyor felç olurum allah korusun diye eğer iyi şeyler soylemezse bende çapaya gitmeyi düşünüyorum hakkımızda hayırlısı inşallah bir de bu ameliyatlar nasıl oluyor Meram ediyorum masraflar falan bilgilendirecek olursa mutlu olurum

sizde geçmiş olsun. beklemek sıkıcı. bazen ne olacaksa olsun bir an önce diye düşünüyor.
devlet hastanesinde ameliyatın masrafı yokmuş. sormuştum. sigortan varsa karşılanıyormuş.

selam arkadaşlar be Ahmet 2010 yılıda kıfo skolyoz amalıyatı sorası felç kaldım lutfe dıkkat edı sakı heme amalıyata fala kesı karar vermetı derım

Exorcist merhaba geçen ay skolyoz-lordoz-kifoz ameliyatı oldum ve aynı zamanda kas hastasıyım 4 yıldır doktorlar daha artmaz diyerek ameliyat etmediler aynı zamanda masada kalırsın diyerek korkuttular çünkü sonuçta kas hastasıyım anestezi çok riskli benim için ayrıca solunum cihazları kullanıyorum akciğerlerim %30 çalışıyor 75 derece skolyoz vardı bizim için önemli olan skolyoz olduğu için biz lordoz ve kifoz derecelerine bakmadık bile ama epey vardı.Ameliyat çok başarılı geçti şuan sadece sırtım kazık gibi oturup kalkarken acıyor sadece tam 25 gün oldu ameliyat olalı bu arada yaşım 19 korkulacak birşey yok doktorların iyi olsun yeterki hiç pişman değilim ameliyat olduğum için sadece 3 gün yoğun bakımda kaldım enfeksiyon kapmamak için ordan sonra normal odaya alınır alınmaz yürüttüler şuan sadece uzun süre oturunca belim ağrıyor oda yavaş yavaş azalıyor Allah yardımcınız olsun..

MuratKinq

Merhaba çok geçmiş olsun. Ben de ameliyat olacagım 15 haziranda muayeneye gidip ameliyat tarihim belli olacak sanırım. Boyunuz kaç cm uzadı ? aslında bir taraftanda olmasam mı diye düşünüyorum ne bileyim ömür boyu kırıldı kırılacak korkusu ile yaşamak , olmasak hastalık ilerleyecek...Olmamak istemem sadece platin değil boy uzamasın istiyorum artık belki bunu duyanlar kızacak ama 180 190 boyum olsa neyse. Derecelerim de Skolyoz 20 ye yakın kifoz 80-85 arası Lordozum ise bilemiyorum oda baya çok yeni öğrendim. Allah hepimize şifa versin

Bence olmalısın ve korkma vidalar titanyum kaplama doktorumla aram çok iyi sürekli konuşuyorum bu vida meselesini sordum o vidalar dedi 2 ton yük taşıyabilecek kapasitede kırılması imkansız en fazla yerinden sökülebilir dedi dikkat et kendine dedi şuan ameliyat olalı 2 ay 5 gün oldu çok iyiyim günden güne daha iyi oluyorum elhamdürillah bence ol ve kafan rahata ersin durumum ne olacak diye düşünmektense bir kere düşün kurtul benim boyun kaç cm uzadı bilmiyorum ama gören herkes boyun çok uzamış diyor çoğu kişiden kısaydım şimdi onlarla aynı seviyeye geldim..

Üst Alt