Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaşını dolduran asperger sendromlu oğluma süresiz heyet raporu nasıl alabiliriz?

Güler35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Oğlum Asperger sendromlu bu Şubat ta 18 yaşını doldurdu. Biz bugüne kadar heyet raporlarını hep Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinden aldık. Yıllardır Özel Eğitim gördü, şu an Lise sonda ve mezun olacak.

18 yaşını doldurduğu için artık Çocuk Hastanesinde de muayene olamayacak. Kullandığı ilaçları var. Durumunu, kaydettiği gelişmeleri Doktoru biliyor Oğluma En son verilen Heyet raporu 4 yıllıktı ve süresi de doluyor. Artık benden de bakılamayacak Oğlumun rahatsızlığı bundan sonra nerede takip Edilecek.

Ayrıca oğlum için süresiz heyet raporunu nereden ve nasıl alacağım. ,Nereden başlayacağım bilemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Güler35 bulunduğunuz ilin yetkili bir hastanesine başvurup sağlık kurulundan rapor başvurusunda bulunabilirsiniz. Alacağınız oran şu şekilde olur:

F- Yaygın gelişimsel bozukluklar
1-Asperger Sendromu 40

Aslında oğlumun 9 Eylül üniversitesi Hastanesinden almış olduğumuz ilk heyet raporu %49 idi Asperger sendromu ve dikkat eksikliği ve Hiperaktive için bu oran verilmişti. Daha sonra Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Özel eğitim için verilen raporda sadece asperger sendromunu belirterek oranı %40 olarak belirlediler yeni alacağımız süresiz heyet raporunda eski raporu %49 olanı dikkate alırlar mı sonuçta diğer heyet raporlarını özel eğitim için verdiler Gerçek anlamda engel oranı %49

KKELEBEK teşekkür ederim.

Güler35 40 ile 49 arasında bir fark olmaz haklarınız açısından. 16 Aralık 2010'dan sonraki güncel cetvelde % 40 yazıyor.

Merhaba beni oğlumda asperger 15 yaşında henüz heyet raporu alınmadı şuan 11 .sınıfta benim sormak istediğim aynı zamanda çok üstün yetenekli raporumuz var dikkat eksikliği ve hipoaktivite de var heyet raporunda üçünden dolayı oranı kaç olur

Üst Alt