Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaşını doldurduğu için kesilen yetim aylığı için mal bildirim formu kimin üzerine?

ismail03

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kardeşim 18 yaşını doldurdu ve sürekli %50 oranında sürekli özürlülüğü var. maaşı kesildi ve 3 aydır alamıyoruz. son gelen dilekçede mal bildirim formu var. bu formu aile olarak mı yoksa sadece kardeşimin üzerine mi dolduracağım. teşekkürler.

başlıkta bi yanlışlık var. kardeşim dul ve yetim aylığı almakta 2022 aylığı değil.

merhaba kardeşimin kesilen dul ve yetim aylığı var. son gelen dilekçede özürlülük raporu ve varsa vasilik kararı isteniyor. vasilik kararının olması zorunlu mu. ''varsa'' ibaresi olduğu için illa vasilik davası açıp kara çıkartmak zorunda mıyız. teşekkürler.

Kardeşinizin engel türü nedir birde bakım aylığı içinse aile gelirine bakılıyor o yüzden aile olarak doldurmak gerekebilir Vasilik kararı kardeşiniz 18 yaşını dolurduysa gerek yok ama engel türü eğer zeka ise gerek var

%50 sürekli zeka. yani vasilik olması gerekiyo öyle mi. varsa diye bi ibare kullanmışlar ama o takıldı kafama. hayır dul ve yetim maaşı alıyor o kesildi ve 3 aydır uğrastırıyorlar.

Zeka engelli 18 yaşını doldurmuşsa maalesef vasi olmadan maaş alamazsınız Vai kararı çıkartıp zeka engelli olduğu belirtilirse o zaman dul ve yetimn aylığı tekrar bağlanır ha bide kardeşiniz erkekse o zaman 18 yaşını doldurmuş erkek evlat alamıyor ancak engelli ise tekrardan sgk işlemleri yapmanız gerekebilir maaşın tekrar bağlanması için sgk böge müdürlüğüne gidip öğrenebilirsiniz

evet erkek yarın vasilik kararı alacağız. bizden en son istedikleri özür raporu tasdikli, varsa vasi kararı ve mal bidiriimi beyanı sonrası muhtaçlık belgesi. bu işlemler sonrası maaşını tekrar bağlatabilir miyiz? yatmayan 3-4 aylık maaşını toptan yatırırlar mı? ben üniversite öğrencisiyim maaşı alıyorum bunun kardeşimin maaşını almasına engeli olur mu? teşekkürler..

Dul ve yetim aylığında öyle birşey yok senin maaşın etkilemez engelli raporu ile vasilik kararı ve tekrar mal bildirim belgesi muhtaçlık belgesi olduğunda maaşı tekrar bağlarlar ama 3 4 maaşı yatırırlaar mı orasını bilemem

anladım teşekkürler. mal bildirimini de sadece kardeşim üzerine yapacağız diye bilgi aldım 18 yaşını doldurduğu için doğru mu? sadece kardeşim üzerine yapıp geri kalan bölümnleri boş bırakacakmışız. çok yardımcı oldunuz teşekkürler..

evet aynen öyle emeklilik işlemlerind olduğu gibi maaş kimin üzerine çıkacaksa onun üzzerine olacak mal müdürlüklerinden onay alıp sgk ya götüreceksiniz orada işleemleri yapıp bir kaç gün içinde bağlayacaklar sizede evrak takip numarası verecekler onunla takip edebilirsiniz

Kesilen dul ve yetim aylığının geri bağlanması

Kardeşim %55 oranında zihinsel özürlü ve babamdan yetim ağlığı alıyordu. mart ayında 18 ine girdi maaşı kesildi.Bizden istenen vasilik, mal bildirimi ve sağlık raporu ile tekrar bağlanabilmesi için istediler. fakat biz onun için 2022 maaşına başvurduk ve kesilen maaşını annemin üzerine aktarılmasını istedik. bu dilekçeyi yazalı 4 ay oldu sgkya.
1. sorum: yetim ağlığı ücreti ne kadar bilginiz var mı ? ben 285 alıyordum temmuzdan sonra 340 oldu bu fark kardeşimin kesilen maaşının bize yansıması mı?
2. mart ayından ititbaren kesilmiş olan kardeşimin maaşını toplu olarak alabiliyor muyuz? ben üniyi kazanmadan önce kesildi sonra okuduğumu belirtince toplu gelmişti. burdada Anneme aktarılması vealamadıklarını da yatırılmasını istedik bu mümkün mü?

Kardeşten kesilen yetim aylığı diğer kardeşlere ya da anneye yansımaz (tek bir hak sahibi kalmışsa, o zaman % 25 olan pay % 50'ye çıkar).

2022 maaşı başvuru tarihini takip eden dönemden itibaren birikmeye başlar. Yani toplu olarak ödeme yapılır.

Üst Alt