dün s.Y.D.V vakfına gittim ve kardeşim adına başvuru yaptık. yeniden heyete gireceğimizi söylediler ben rapor süresinin 5 yılı dolmadığını söylediğimde raporun aslını istediler. bir dilekçe ve kimlik fotokopisiyle ama raporun aslı şuan eski dosyanın içinde daha önce başvurumuzu yapmıştık annem adına 18 yaş altı aylığı için yani elimizde raporun aslı olmadığı için hastaneye gittim ve raporun fotokopisini çekip aslı gibidir mühürünü vurup getirdim vakıfa verdik kabul etmediler bu şekilde olmazmış ille de aslı olcakmış bende yoktur deyince notere git tastikle dediler. notere gittim. noter de aslını istedi aslı olmazsa mühürleyemem dedi ama hastanedeki orjinal raporu bi tanıdığın vasıtasıyla getirebilirsen eğer dedi o zaman olur bende hastaneye gidip rica minnet istedim vermediler kuzenim hastanede çalışıyor onu devreye soktuk zorla kimliğimizi emanet bırakıp raporun aslını alabildik notere getirdik o da görüp hemen fotokopisini tastikleyip verdi 40 tl işlem ücreti de aldı bizden sonra vakıfa getirdim teslim ettim tamam mı dedim yok dedi bekle soybisten çıktı alıp ekledi aile tablosu çıktısını ekledi ve bir form daha ekledi gezdirme formu ziraat, garanti, yapıkredi, işbnk, halk bankası, ilçe tarım müdürlüğü ve belediye başkanlığında adına ne var ne yok araştırılmak üzere dolaştırdık çocuk daha yeni 18 ne girdi büttün bunlar saçmalık bankada hesabı var mı yok mu diye baktılar mevduat hesabı var mı üzerine tapu, arsa var mı diye onları da bir şekilde dolaştırıp çok acele halletim. sonra götürüp teslim ettim eksik birşey var mı diye sordum yok dediler 1 ay '' a kadar mütevvelli heyeti gelip evinize bakacak dediler inceleme yapılacakmış sözde şimdilik tamam. bunları niye yazdım belki bir arkadaşımızın başına gelirde bizim olay önceden bilgilendirmek maksadım bu arada sn. KALEM size çok teşekkür ederim. bayya ilgilendiniz. saolun. hoşçakalın arkadaşlar.