Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaşını geçmiş %90 engelli çocuğunuz ise, vesayet değil velayet davası açın

bizbize

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Eğer 5 yılı dolan %90 üzeri engelli aracı 18 yaşını geçen çocuğunuz üzerine ise , satmak yada almak durumunda sulh mahkemesine vesayet davası değil,aile mahkemesine velayet davası açın.
Çünkü ben bilmediğim için sulh mahkemesine açtım ek karar isteyince sulh beni veli yaptı ama vesayet hükümlerini uygulamaya kalktı. Yani bilirkişi,mahkeme yoluyla satış gibi zamanve para harcatan işler.

Sonra hakim ile durumu konuştum,görevsizlik kararı vererek dosyayı aile mahkemesine gönderdi. Aile mahkemesi de babasının velayeti altında devam ettiği için vesayetdeğil velayet kuralları geçerlidir,alım satımda izne gerek yoktur kararınıverdi.

Ama ikimahkeme arası uğraşınca iş uzun sürdü.O yüzden 18 yaşını geçen %90 üzeri engeli, çocuğunuz ise aile mahkemesine velayet davası, başkası ise sulh mahkemesine vesayet davası açıyorsunuz. Hatta konuyubilen bazı noterler velayet ile ek karar bile istemeden satış yapıyor.

Son düzenleme:
Selamlar...Bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.Aracı sattınız sanırım.Para bankada bloke falan oldu mu?

Selamlar Hocam...Soruma yine kendi imkanlarımla cevap bulabildim.Hatta az önce ''Aile mahkemesi'' Yazı işleri ile görüştüm.Net olarak aldığım bilgi kısıtlının haklarını korumak adına, bankada kendi adına açılacak bir hesapta paranın bloke olacagı yönündedir.Ve kullanım için mahkemeden izin alınması gerekmektedir.
Her ne kadar aracın satışı için 1. sulh mahkemesinden izin almamız gerekse de (yuzde 90 ve uzeri vasi atanmış kişiler adına alınmış olan araçlar için) mahkeme olayı aile mahkemesine intikal ettiriyor ve olur aldıktan sonra davayı sonuçlandırıp aracın satışına izin veriyor.Tabi bilir kişi görevlendirip araca değer biçmesi de ayrı bir olay :)

Velayet dilekçesi

bizbize

Ben de aynı şekilde velayet almak istiyorum ornek dilekçe gönderebilir misiniz

Üst Alt