Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaşını geçtiği için Yetim aylığı kesildi. Yeniden bağlanması..?

morfeuse23

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Kardesim % 90 zihinsel engelli annem evde bakim maasi aliyor kardesimden dolayi
ayrica babamin vefatindan dolayi dul ve yetim maasi aliyor
kardesim18 yasina girdi ssk si ve maasi kesildi tekrar baglamak icin ne yapmak gerekkir
baglanirsa annemin aldigi evde bakim maasi kesilir mi

yardimci olursaniz sevinirim herkesin Allah yardimcisi olsun tskler cvplar iciin

Tek hak sahibi anne kalıyorsa, kardeşten kesilen pay anneye devrolur. Eğer durum bu ise, kardeşiniz için yeniden başvuru ile uğraşmaya değmeyebilir. Ama yine de hak sahibi olarak maaş geri bağlansın derseniz, en yakın sigorta merkezine gidip maaşın devamı için talepte bulunmanız yeterli. Eğer daha önceden SGK kayıtlarına girmiş "sürekli" ibareli maluliyet raporu varsa, sizden yeni rapor da istemezler, Yetim aylığı kaldığı yerden geri bağlanır...

Evde bakım maaşı için gelir kriteri vardır, malum. Ve bağlanacak Yetim maaşı ile birlikte hanede kişi başına düşen gelir 510,45 TL'yi geçerse, evde bakım aylığı kesilir. Aksi halde kesilmez... Ama siz her halukarda sosyal hizmetlere gidip gerli artış beyanında bulunmalısınız. Aksi halde zor durumda kalırsınız.

Üst Alt