Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yaşını geçtikten sonra çocukken alınan raporun yenilenmesi gerekir mi?

MuhteEngineer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2014 yılında (18 yaş altında) süresiz %50 engelli raporu çıkartıldı. şimdi 18 yaş üstüyüm. Bu raporu daha sonra yeniletmem gerekiyor mu mesela x yılda bir yeniletilmesi zorunlu gibi bir şey varmı?

Bir de edevlette görülmediği için işkurda da görülmüyor kimlik ve belgeyle işkur binasına gitsem işkur hesabına geçirirler mi?

İyi günlerrrrrrrrr

Merhabalar,

Malesef eski raporlar sistemde görünmüyor.
Bende aynı durumdayım, hastane eski raporu hiçbir şekilde tanımlamiyor.
İl sağlık müdürlüğüne dilekçe yazdım , 2 gün sonra aradılar ve raporu aldığım hastaneye randevu alarak yeniden rapor çıkartmam gerektiğini ilettiler.
İlerde her halükarda raporu yeniletmek gerekiyor. Şuan belki lazım değil diye yapamayan, oranım düşer diyen arkadaşlarımız var ama malesef ki yeniden çıkartacağız..

Bu dediğiniz sanırım var ama rapor görüntüsü çıkmıyor, sadece rapor referans numarası çıkıyor.
Önemli olan raporun barkodlu olarak görünmesi..

@MuhteEngineer,

Raporunuz eski tarihli (2019 öncesi) olduğu için E-Devlet'te görünmez.

Raporunuzun İŞKUR'da görünmesi için de raporunuz ve kimliğinizle beraber bağlı bulunduğunuz İŞKUR şubesine gitmeniz yeterli.

(Ya da İŞKUR web sitesine kimlik bilgilerinizle giriş yapıp Özgeçmiş => Kişisel Durum Bilgileri kısmından istenen bilgileri girip, raporunuzu da taratıp fotoğraf olarak yükleyip danışman tarafından onaylanmasını bekleyebilirsiniz.)

lnxm3th.jpg

@Hopee3466,
Rapor sürekli ise, yeniletmek gerekmiyor. O rapor baki.

Ama eski tarihli raporların işlevlerini kısıtlayarak, bir noktada insanları mecbur yeniletmek durumunda bırakıyorlar.

Ben mesela eski tarihli raporla Ekim 2022'ye kadar vergi indirimi aldım, vergi dairesi 'indirim almaya devam etmek istiyorsa raporu yenilemesi lazım, Ekim'de son kez indirim alacak' demişti İK'ya, kestiler. Yeniden başvurmak istediğimde barkodlu rapor istiyorlar, onun için de yeniden heyete girmek gerekiyor.

Bugün için ulaşımda, İŞKUR'da, kamuda kullanmakta problem yok eski tarihli raporları; ama korkarım onun da önünü açarlar ilerleyen süreçte, hayatı insanlara zehir etmek için yaşıyorlar çünkü.

@MuhteEngineer,
Evet bende bu şekilde dogruluyorum raporumu referans numarasıyla raporum 2016 yılına ait fakat e devlet erişkin e imzslı raporda cıkmıyor sanırım rapor eski ondan sizin rapor tsrihiniz kac durumumuz aynımı

Eski raporlarımız geçerli bunda zaten bir sorun yok. Ama şuan şöyle bir sorun var , bir yere rapor vermek istesek rapor eski fotokopi çek , noterden onayla vs işlemleri oluyor ister istemez.
Yeni sistemin güzel tarafi e devletten istediğin zaman alınabilir olması.

Üst Alt