Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yıldır geçmeyen travma sebebiyle gazi ve malûl olabilir miyim?

altay

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Kalem hanım ben 1992-2000 yılları arasında görev yaptım. Doğu'da birçok opersayonlara katıldım travmalar yaşadım bunalıma girdim o dönemde bir psikiyatrist Profesörü travma sonrası stres bozukluğu anksiyete ve depresyon tanıları koydu. Görev yapamaz duruma geldim ve istifa ettim. 18 yıldır aynı travmaları zihnimden aramiyorum ve 18 yıldır da kronik uyku bozukluğu ile seyreden psikotik rahatsızlığım var birçok ilaç kullanmama rağmen ıyilesemiyorum. Bu durumda askerlik şubesine başvurup hastaneye sevk alarak askerliğe elverişli değildir yönünde rapor verilirse gazi ve malûl olabilir miyim?
Çok acil cevap verirseniz memnun olurum.
Saygılar.

Sevki verirse SGK kanunen haklı duruma düşer ve emekli olabilirsiniz silahlı kuvvetler üzerinden görevde olduğuna dair bir belge varmı ?

Şu anda görevde değilim ama 8 yıl süreyle görev yaptığıma ve istifa ettiğime dair belgelerim var.

uzman60

Ben de 1992'2000 yılları arasında TSK da görev yaptım ancak o dönemde yoğun operasyonlar vardı ve yanımda 8 asker şehit oldu ve hep içime atıp yas tuttum içime kapandım terör olayları sonrasında ağır psikiyatrik travmalar yaşadım. Bu yüzden 18 yıldır uykuya dalamıyorum uyku sorunum da var görev yapamaz duruma geldim ve istifa ettim. 18 yıldır rahatsızlıklarım kroniklesti.

8 yıllık hizmet süremden sonra 1 yıl SSK ve 2 yıl da isteğe bağlı bağkur yatırdım sonra SSK beni üniversite hastanesine sevk edip malûliyet raporu aldırdı ve beni bağkurdan malulen emekli ettiler.
Sormak istediğim benim rahatsızlıklarım meslekte başladı ve yıllar geçtikçe kroniklesti.

Ben de direk Kamu görevlileri Emeklilik işlemleri daire başkanlığına vazife malûllugune başvurabilir miyim?

Lütfen yardımcı olabilir misin?

Elinizdeki raporlarla kamu emeklilik dairesine iadeli taahhütlü bir dilekçe ile müracaat edin dilekcenizde ödenmeyen maaşları diyede belirtirseniz iyi olur gelen cevaba göre hareket edilir olduğu red gelirse dava yolu açılır yada sizi hastaneye sevk eder maluliyet tespiti için

Üst Alt