Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

18 yıldır özel bir bankada çalışıyorum. Emeklilik hakkında sorularım var..?

Sema Ayyıldız

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Özel bir bankada çalışmaktayım ve kendi emekli sandığımız var. 18 yıldır çalışıyorum. 1 yıl süreli %60 raporumla vergi indiriminden yararlanıyorum. Sorularım şunlar;

1. emekli olabiliyorum fakat süre sonunda benden kontrol ü kim isteyecek, çalıştığım firma biz istemiyoruz diyor. bu durumda maaşımda kesinti olmayacak değilmi?

2. Bu raporumla ötv den yararlanabilirmiyim? Kendim kullanıcam oto vitesli olaabiliyormuş sanırım.

3. Devletdende ayrıca maaş alınıyormuş bu doğrumu? Bana saçma geldi ama :)

Özellikle emeklilik konusunu özel sandıklarda nasıl işliyor açıklarsanız çok sevinirim. Emekli olabilirsin diyor sandık ama güvenemiyorum, maaş kesilir diye.
Saygılar
Teşekkürler

Sema Ayyıldız

1- Vergi indirim hakkında bir süre kısıtlaması yoksa, emeklilik de sürekli olacaktır. Bir kontrol istenmesi beklenmez. Siz şartlar oluştuğunda vergi indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için kurumunuza başvuracaksınız, onlar da sizi emekli edecek. Bu kadar.

2- Araç almak ayrı bir konu. Şuradaki sabit başlıkları inceleyin: Özel Donanımlı Otomobiller - Motorlu Araçlar - H Sınıfı Ehliyet

3- Hayır.

Üst Alt