Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

180 bin liralık araba alsam bakım parası kesilir mi?

cemil777

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
kesilirse bunun dayanağı nedir ki? bir şey bulamadım. bazısı kesilir diyor bazısı değil. yardımmmm

180 000 liralık ÖTVsiz (yazarken bile zorlandım) araba alma gücünüz varsa o bakım parasını neden alıyorsunuz ? inşallah kesiliyordur "Devletin parası deniz değil" !!

soru kendi içinde çelişiyor? 180 bin ve bakım parası

Yazıktır, ayıptır kardeşim. Bırak ihtiyacı olana gitsin o para...

180 bin liranın üstüne biraz daha katıp ev alın bence :D

Bakım maaşı alan kişiye
Arabayı hangi parayla aldın diye soruşturur kurum

anneanemin üstüne araba parası benden olucak. bu durumda ne olur? bakıcısı annem.
Zorro

cemil777
Ötv'den muaf araçlar hastanın ihtiyaçlarının giderilmesi için veriliyor beyefendi. Siz gezin tozun diye değil!

sınırı ne bunun ? bırakın yorum yapmayı.allah allah

Aequitas

evde bakım maaşı alan jeep e biniyor ne güzel hayat ya ben vergi ödüyorum devlet benim vergimi ihtiyaç sahibi yerine oy almak için bakım maaşı olarak dağıtıyor. 24 haziran bir geçsin bu konuya el etmazsam adam değilim evde bakım maaşı alıp 200bin tl arabaya binen herkesin maaşını kestireceğim. Yasalarda boşluk var sizlerde bundan yararlanıyorsunuz sizin yüzünüzden asıl ihtiyaç sahibi evde bakım maaşı alamıyor neyse az kaldı beni bilen bilir ben kafama koyduğumu yaparım.

Ey ahali Eyvah da eyvah
Muhalefet bakım maaşı da kesecek😀

İron

Yani en azından bu örnekteki gibilere verilmemeli. Aslında devletin bir suçu yok. İnsanlar '' benim ihtiyacım yok ihtiyacı olan alsın'' diyemiyor. Bencil, görgüsüz ve duyarsız bir toplum olmuşuz.

Biz engeĺli maaşlarına ne zam yapılır diye düşünürken 180 bin tl lik araba alırsam maaşım kesilirmi diye soru haksız yere maaş alanın maaşı kesilir inşallah

Aequitas

Hükümetin suçu jeep e binen engelli ailesine 1080tl maaş veriyor senin benim vergimi hakkı olmayana dağıtıyor . yasalarda boşluk var şikayet edeceğim gerçek ihtiyaç sahipleri alsın evde bakım aylığını lüks arabalara binip ev alanlar değil.

180 k lik araba otvsiz112.5k olur onunda 120/1 937.5 lira sinirdasin 967.27 gelir sınırı var.zaten araba alinca bildirmek zorundasın .
Hesaplamada aracin kasko rayic bedeli esas alınır ..

İron

Yine söylüyorum haklısınız ama 81 milyonluk bir memlekette devletin herkese yetişmesi beklenemez. Hani derler ya herkesin polisi kendi vicdanıdır diye. Bu da aynı, bencil olmamamız lazım. Peygamber efendimiz "komşusu açken tok yatan bizden değildir" demiş. Ama maşallah biz ne komşumuzun açlığını, tokluğunu gözetiyoruz ne de ihtiyacı olan insanları görüyoruz.

cemil777
Arabayı kendi üzerine alırsanız kesilmez.
Engelliyi otv falan karıştırmayınız

artık devlet bunu çok araştırıyor
vasi kararı çıkarmanız hakimin araba alır diye onaması lazım
burda örnekleri var hakim onamadı alamadık diyenler

birde bakım parası alak kişi okadarlık araba alınca direkt maaşı keserler.
40binlik alırsan kesilmez

araba fiyatlarından haberin yok çok belli. polo bile 100 bini geçmiş ferrari diyosun ya @atma hanim
vasiye masiye gerek yok ki. akıl sağlığı yerinde. o dediğin akli melekeleri zayıflamış ya da kaybetmiş kişiler için.
nfrysmn
40 bin nereden çıktı ?

cemil777

vasiye değil vasi kararı ozaman aracı sürebilecek düzeyde olması lazım vergi dairesi buna bakar
ötvsiz fiyatı 40 50 bin bandında bir araç alabilirsin
bakım parası 2022 için çok sıkı denetleme var
180binlik bir araç almak bakım parası alıp hayatın olağan akışına aykırı
maaşınızı keserler

Hala yazıyosunuz gördükçe şaşırıyorum ve üzülüyorum. Ayrıca insanlarla konuşma üslubunuz kabul edilebilir değil umarım reel hayatta bu şekilde değilsinizdir çünkü böyleyse değil 180 binlik 1 milyonluk araç alsanız da saygı görmeyeceğiniz kanısındayım.

hocam akciğer yetmezliği var. solunum cihazı bağlı zaten. vergi dairesi mi ister vasiyi anlamadım ki?

niye 200 bin limit koydular o zaman ? 100 bin koysun.

ihtiyacı olan insan utana sıkıla derdini söyleyemez bile bunun gibi adamlar ülkeyi nasıl sömürsem diye fırsat kollar utanmadan
bakım parası alıyorsan 180 binlik arabayı nasıl alıyorsun ilk önce onu sor kendine sonra ihtiyacı olan vatandaşın hakkını ben nasıl yerim diye sor memlekette birçok engelli arkadaşlarımız var hakkını alamayan onların hakkını yiyorsun utanmadan
bu başlığı buraya yazman hata

Benim anladım kadarıyla arkadaş engelli değil. Aile fertlerinden biri engelli ve onun adına kendisi araç alıyor. Bu durumda ihtiyaç sahibi olan yakınının maddi durumu iyi değilse maaşı kesilir mi bilemem ama. Engelli kişinin adına başkalarının araç alması suistimaile yol açtığı kesin.

Üst Alt