Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1800 gün prime tamamlarsam malulen emekli olabilir miyim?
Öncelikle erkese iyi günler.Ben 2001 yılıda ssk ya giriş yaptım 2009 yılında sol baçağımda tümör çıktı ve protez takıldı toplam 1100 gün pirimim var 550 günde askerlik yapmışlıgım 1100+550=1650 150 günüm kalıyor bunuda özel bir sektörde çalışıp tamamlamayı düşünüyorum. Normal olarak.%85 agır işte çalışamaz raporum var.bu şekilde malülen emekli olabilirmiyim birde şunu öğrenmek istiyorum özel sektörde çalışmak işveren için bir risk teşkil edermi. şimdiden verecegiz bilgiden dolayı tşk ederim iyi günler.
ilk ise girdiginizde raporsuz olarak sskaya baslamis saniz 10 sene 1800 gunden emekli olursunuz iş verene bir problem cikmaz pirimi tamamlayip askerlik ve pirimi tamamlayip sgk ya bas vurun tekrar hastaneye sevk ederler %60 ve uzeri rapor alirsaniz büyük ihtimal emekli ederler
Çalışan statüsünde prim ödeyip 1800 gün tamamlandığında malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler. maluiyetiniz tespit edildiğinde emekliliğiniz onaylanır.
Özel sektörde çalışmanın işveren açısndan bir riski yok.
iyi ğünler arkadaşlar. ben 170 aradım kalan ğünüm tamamlayıp malülen emekli olama için ama arkadaş bana malülen emekli olamayacagı malülen mekli olmak için iş kazası veye çalıştıgım işten kaynaklanan bir durum olması gerektiğini söyledi. ançak 3600 ğünden erken emeklilikten faydalanabiliçeğimi söyledi benim şimdi malülen emekli olma şansım yok mu.
yok memur sizi sallamış banada ssk müdürü muayene oldugum doktor olamazsın sen emekli sanmıyorum dediler ya ölüm yada kanser yatalak olacan demişti benimkini kabulettiler sen şansını dene ordaki memurlar bir bkkkkkk tan anlamıyor başından savıyor kendi işini kendin takip et şansını dene kısmetin varsa kimse engel olamaz iş kazası veya calıştıgın işten dolayı demiş yalan söylemiş ilk işe başladıgında malüliyetin yoksa 10 sene 1800den emekli olursun
sen şimdi bir işe gireceksin ilk önce bu son kalan primini tamamlayacaksın öyle görünüyor ki ilk sigorta girişin sağlıklı bundan sonrada çalıştığın kurumda 1800 günü doldurunca sevkini alıp hastahaneye git emeklilik için başvur artık çalışamadığını hastalıgının ilerledigini vs. belirt böyle durumlarda seni heyete sokarlar oradan çıkacak rapor sonucu emekliğliğini isteyebilirsin zaten sgk nın resmii internet sitesinde bu bilgi var kendinizde okuyabilirsiniz engelli işe başlayanlar için 3600 gün ancak saglıklı işe başlayıp hastalanan iş gücü kaybına ugrayanlar için 1800 gün bu durumda 10 yıl şartıda aranmaz sen özellikle İŞ GÜCÜ KAYBI raporu alacaksın sevk edildiğin hastaneden bunu talep etmelisin oradan alacagın sonuç belirleyicidir.