Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1800 gün primim dolmak üzere. Malulen emeklilik için ne yapmalıyım?

Konular
28
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar malülen emekli olmak için gün sayıyorum bir ay sonra günüm doluyor ne yapmam gerek şimdiden bazı bilgilere ihtiyacım var...

Dogum tarihiniz...
ilk işe başlama tarihi....
ilk işe başlandıgınızda rapor oranınız...
Bu bilgileri verin yardımcı olalım

Doğum tarihi 10-07-1970
ilk işe giriş 30 - 07 1998
ilk işe giriş rapor oranı %50
şuan rapor oranı %60 ila %80 veriyorlar
enson aldığım rapor evde bakım için oranı %60
evde bakım aylığıda almaktayım
1800 günü doldurmaya bir aydan az bir zaman kaldı.

1800 gün sürenizi tamamladıktan sonra sgk ya giderek malulen emekli olmak istediginizi belirtmeniz ve yetkili hastaneye sevk edilmeniz gerekli maluliyet cetveli'ne göre tek hastalık/rahatsızlıktan olmak kaydı ile %60 ve üzeri bir rapor alırsanız malulen emekli olabilirsiniz...

arkadaslar ben omurilik felciyim ve 1800 gün primle agır özürlü rapurom var.maluluen emeklilik basvurumu yaptım ve bagkurdan gelecek olan cevabı bekliyorum.insallah olumlu bir cevap gelir.

sa

sevgili arkadaşlar geçen gün sgknın sayfalarını karıştırırken şu yazıyı gördüm 1800 gün ve %66 oranı olan insan erken emekli edilebiliyormuş fakat bu insan öldüğünde karısına ve çocuklarına maaş kalmıyormuş sgk sayfalarında aynen böyley yazıyor 3600 dan özürlü olarak emekli olunursa eş ve çocuklara eşin ölümünde maaş bağlanıyormuş saygılar

acil bir cevap istiyorum
1800 ğunu doldurdum ve beni sevk etmiyorlar nedeni ise ilk işe başladığımda enğelli olarak başlamışım bunun için enğel durumun ne olursa olsun emeklilik için başvuramasın ancak malulen emeklilik bavurusu yapabilmen için 3600 istiyor normaldede 3840 la olabilirsin diyorlar.

ben şu anda %50 rapor oranıyla çalışıyorum halen ssk yatiyor ama bakıma muhtaç raporum var % 80 raporum var bu durumda ne yapabilirim bana doğru bir yol soylersen sevinirim..

Malesef malulen emekli olabilmek için bir yerde sgk li olarak çalışıyor iken malul duruma düşmeniz gerek zaten malul iken işe başladıysaniz engel durumunuza göre 18 yıl ve yanılmıyorsam 11 yıl prim ödemeli emekli olacaksınız yani yıl olarak daha 6yıl prim günü olarak da yaklaşık 5 yıl ödemeniz var gene de arkadaşlar yanlışsam doğru bilgiyi yazsın.

Adil bey;
İlk işe başladığınızda malul sayılacak derecede (yani %60 ve üzeri bir rapor ile işe başladıysanız) evet malulen emekli olamazsınız ama ilk işe başladığınızda %59 ve aşağısında bir rapor ile bir belge ile belgeleye biliyor iseniz malulen emekli talebinizi kabul etmeleri gerekli..
Ayrıca malulen emekli olabilmek için tek hastalık rahatsızlıktan %60 ve üzeri rapor almanız gerekli...

şimdi durumu şöyle bir izah edeyim

1998 ssk girişim var şu anda 1850 günüm bulunmakta ilk işe başlama rapor oranım %50 şu anda 2004 te yeniden aldığım rapor tekrar % 50 ama 2007de vergi indirim için aldığım rapor oranı %60 özürlü kimlik kartı içinde aldığım rapor oranı %80 ile %100 diye geciyor.

bütün bu raporlarımla PENDİ SGK müdürlüğüne gittim malülük servisindeki görevli arkadaş raporlarıma bile bakmadan hiçbir şekilde malülen emekli olamasınız diye cevap verdi ancak 3840 iş günü ve 17 yılık sigortalılıkla olursun dedi ve beni budurumda hastahaneye sevk etmedi

tophanedeki yasal haklar brosuna gittim oradaki avukat hanım aynı şeyleri söyledi FEV e de gittim bilgi edinme servisi de aynı şeyleri söyledi budurmda bende ne yapacağımı şaşırdım bana doğru bir yol gösteren olursa sevinirim.

bu durumda hangi yasa ne diyor benim malülük hakkım var mı nereden net bir cevap alırım bilen varsa lütfen acele cevap yazsın...

not: %59 diyorsunuz bunu yasal dayanağı nedir ben %50 ile çalışmaya devam ediyorum ama yeni raporum % 60 geçmekte..

Adil bey;
Elinizdeki ilk işe başlama rapor oranı %50 diyorsunuz..
İlerleyen yıllarda hastalığınız/rahatsızlığınız artı ve %60 ve üzeri bir rapor aldınız ve kurum size malulen emekli olamazsınız diyor ilgili memuru es geçerek ilgili sef'e veya müdüre gidiniz..
Hala malulen emekli olma talebiniz değerlendirilmez ise ilgili mercilere şikayette bulunduracağınızı belirtin..
Siz malulen emekli olursunuz....

Evet kullanabilirsin.askerlik yapmış iseniz

Benim burada herhangi bir kavga yada hır çıkarma gibi bir niyetim yok.ayrıca buraya da yeni üye değilim daha önce üyeliğim mevxcut olup uzun bir süredir giriş yapmıyordum.benim burada kızdığım aslı olmamış bir durumu aslının olmuş gibi yazıyor olup yanlış bilgi paylaşımının sağlanıyor olması.5510 sk gereğince malülen emeklilikte hiç bir zaman iş göremezlik oranının %60 da farklı olmadı her zaman öyleydi.%66 oranının nereden çıktığını merak ediyorum.sgknın sayfasında da hiç bir şekilde öyle bir yazı da olmadı.okudum demeniz de beni şaşırtmadı değil.ayrıca engelli emekli olup da ölümün gerçekleşmesi durumunda eş ve çocuklarına dul- yetim aylığının bağlanmayacağı da tamamen yalan.
Lütfen gerçekleri yazıyor olalım.bir konuyu yazıyor isek doğru ve net bir bilgi olduğuna emin olalım.aksi takdirde yanlış yaönlendirme yapmayalım...

arkadaşım bak konun açılış tarihine evet orada 60 yazacağıma 66 yazmışım ama ben bu olayı ozaman sgknın malulluk kısmında okumuştum ve aynen şunu yazıyordu 1800 gün ile maluelen emekli olupta daha sonra ölen insananın eşine çocuklarına bu maaş kalmaz ancak 3600 günle kalır diye yazıyordu yanlış yöneldirmede yapmamıştım hem bu konun üzerinden neredeyse 3 sene geçmiş bunu şuanda dile getirmenizin anlamı mantığı nedir üslübumuza dikkatli olursak kimse kimseyi kırmaz ben o zaman oyazıyı sgk sitesinde okumuştum yine söylüyorum amacım yönlendirme veya başka bir şey olsaydı herhalde burda form, sahibi editörler, var ya uyarı verirlerdi yada yanlış yazmışsın derlerdi bir de şu 60 tan önce form editörlerine sorun bakalım 1800 günle malüllkte oran kaç istiyorlardu sonra kaça düştü

Slm

Tşrkkür ederim inşlh olurum ya :)

Abiler yukarıda bir acıklamada arkadaş yazmış ilk sigorta başlangıcında özürlü deyilmiş şimdi emeklilik için sevk alamıyormuş bende 2002 sigorta girişliyim askerligimi tam yaptım askerden geldim 2009 yılına kadarsaglamdım 2009 yılında özürlü oldum raporum %60 benide sevk etmeme durumu varmı :confused:

%42 özürlü raporu için emeklilik primi kaç oluyo bilen var ?

walera bende sgknın sitesinde 2 yıl önce 1800 günden emekli olanların ölümü durumunda maaşının geride kalanlara kalmayacağını okumuştum emeklilik işlemleri sırasındada kayseri sgk müdürü sürekli iş göremezlik gelirinin aileye kalacağını ancak emekli maaşının kalmayacağını bu nedenle imkanın varsa 3600 günü tamamla demişti 2 saattir neti karıştırıyorum kalmaz diye hiçbir resmi yerde hiçbir şey bulamadım ya sgk müdürleri bi taraflarından uyduruyor yada madde varda biz bulamıyoruz

ya vardı bende okumuştum malul ayğlığı kısmında sgk sitesinde vardı kafadan uydurmuyoruzki ama şimdi kaldırmışlarsa bilemiyorum

kalbimdesin bak burada ne yazıyor buyur oku ​HİZMET SÜRESİ 7 YIL 6 AY OLAN VE MALULLÜK AYLIĞI ALAN DEVLET MEMURU EMEKLİSİ, VEFAT ETTİĞİNDE EŞ VE ÇOCUKLAR AYLIK ALABİLMEKTEDİRLER.[FONT=Arial]Konuyu, ilk olarak 5434 sayılı T.C.Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre, ikinci olarak 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu hükümlerine göre değerlendirmeye tabi tutacağız.[/FONT]
[FONT=Arial]Birinci değerlendirme; 5434 sayılı T.C.Emekli Sandığı Kanunu;[/FONT]
[FONT=Arial]Hizmetleri 5 ila 10 yıl arasında bulunan ve ağır bir maluliyet söz konusu olan kişilere 15 sene fiili hizmeti bulunan maluller gibi maaş bağlanabilmesi ilk kez 6741 sayılı Kanun ile sağlanmıştır (1), Kişinin vefatı halinde de eşi ve çocuklarına aylık bağlanabilmesi 1984 yılında çıkan 3284 yasa ile sağlanmıştır.( 2 )[/FONT]
[FONT=Arial]Sonuç; 6741 sayılı Kanun gereği malullük maaşı alan kişinin vefatında bu aylıklar eş ve çocuklara intikal etmektedir. Aylıkların intikali için yine 5434 sayılı Kanunda belirlenen şartlar dikkate alınmaktadır.[/FONT]
[FONT=Arial]Eş için çalışıp çalışmama şartına bakılmamaktadır.[/FONT]
[FONT=Arial]Kız çocuklar için evli bulunmama ve devlet memuru olmama şartı aranmakta, sigortalı veya bağ-kurlu çalışma halinde dahi aylık alabilmektedirler.[/FONT]
[FONT=Arial]Erkek çocuklar 18 yaşına kadar şart aranmadan, orta öğrenim görüyor ise 20, yükseköğrenim görüyor ise 25 yaşını tamamladıkları tarihe kadar başka bir durum aranmaksızın aylık alabilmektedirler, Erkek çocukların şayet malul durumda iseler yine aylıklarını almaya devam edebilme imkanları da bulunmaktadır.[/FONT]
[FONT=Arial]NOT; 5434 sayılı Kanunun 53 üncü maddesinin son fıkrasında bulunan hüküm, yine 5434 sayılı Kanunun ek 13 üncü maddesinde yapılan değişiklikle uygulama alanı kalmayan bir ibare olarak yer almaktadır.[/FONT]
[FONT=Arial]İkinci değerlendirme; 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu;[/FONT]
[FONT=Arial]Kanun 2008 yılı Ekim ayı başından itibaren yürürlüktedir. Bu kanun dul ve yetimlere aylık bağlanması için gerekli olan 10 hizmet yılını 5 yıla çekmiştir. ( 3 )[/FONT]
[FONT=Arial]5 hizmet yılı ile 10 hizmet yılı arasında bulunanların vefatı halinde Kanunda yer alan şartların taşınması kaydıyla dul ve yetimler aylık alabilmektedirler. ( 4 )[/FONT]

Üst Alt