Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1800 günden emekli olabilmek için yüzde kaç rapor ve ne şartlar gerekmektedir?

E.KOMŞUCU

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar ,kayınvalidem 1993 ten sigortalı ve 2200 günü var.
yaklaşık olarak 4-5 yıldır da çalışamıyor.

6 gün önce yüksek tansiyondan sol tarafına felç geldi. (kol ve bacağına). doktorlar tedavisi bittikten sonra bakıma muhtaç kalabilir dediler.
bu şartlar altında kayınvalidemi emekli edebilir miyiz?
rapor s.s.k. hastanesinden olur mu? en az yüzde kaç olmalı?

lütfen yardımcı olur musunuz.

şimdiden teşekkürler...

Süre ve prim tamam,en az %60 oranında işgücü kaybı onaylanmalı.

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.bakıcı aylığıda bağlanılıyormu?rapor s.s.k hastanesindenmi yoksa devlet hastanesindenmi alınıp Ankaraya gönderilecek?biraz önce bir yerde daha inceledim.s.s.k hastanesi yazıyordu.o yüzden sordum.

ilk olarak ssk ya malulen emekli olmak için müracaat edeceksiniz kurum sizi hastaneye sevk edecek %60 ve üzeri rapor alırsanız emekli olmanın yolu açılaçak..

çok geçmiş olsun babamda aynı rahatsızlıktan felçli şu anda babam beyin ameliyatı oldu kanamadan dolayı sizde ameliyat olduysanız opere edilen vakalarda 6 ay geçmesi şartı var hemen rapaor alamadık ordan bilirim

İlker bey verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.Ya umutlar biterse,sizede teşekkür ederim,ALLAH razı olsun.sizede geçmiş olsun..

Öncelikle geçmiş olsun
ssk ya elinizdeki hastalıklar ile alakalı belgeleri ile baş vurun onlar sizi bir
Hastahaneye sevk edecekler Hastahanede sağlık kurulu Maluluyette raporunuza oran yazmayacaklardır (bende öyle oldu) yüzde 50-60 gibi
Doktorlar görüş bildirecekler ssk sağlık kurulu değerlendirmesini yapıcaktır
Şunuda bellirtmek isterim ameliyattan sonra 5-6 AY geçme durumu hastalık ve kişilere göre değişir diye düşünüyorum Zaten işlemler uzun sürüyor gerekirse ara karar ile Ek rapor isteyebilirler Bu benim düşüncem.
Kolay gelsin. Metin
NOT.iyi araştırın hiç bir devlet kurulışuna özellikle BAĞKUR a kesinlikle borçlarınızı temizleyin derim.

e.komşucu % 61-62 yi geçtimi 1994 ten önce ssk,lı ise tamam oluyor ssk,lı olmadan önce özürsüz ise ve zaten allah şifa versin felçte olmuş doktor raporu ile bir başkasının bakımına muhtaçtır yazılı bir rapor yeterli olacaktır.birde şu var ben % 80 kesinleşmiş enğelliyim ama bana sorun çıkarttılar ben hala çalışıyorum.ama hastanızın durumunu gözlerine göstermeniz lazım değilse hastayı hiç görmeden kağıt üzerinden icraat yapıyorlar.allah kolaylık versin.
yukarıda arkadaşımızın dediği gibi sgk sizi yönlendirecektir.

Üst Alt