Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1800 günden emekli olanlar kaç para alıyor?

whypinkfloyd

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 2009 sigorta girişliyim 2012 de böbrek nakli oldum 2019 yani bu yıl ekim de 10. yıla giriyorum şuan 1570 günüm var primlerimin hepsi asgari ücretten yattı, 10. yılı doldurduktan sonra yani ekimden sonra başvursam aya kaç para kazanırım, emeklilikte ödenecek en alt limit nedir?

whypinkfloyd

Hep asgari ücret ten yattiysa 700 civarında bağlanıyor.bana geçen yıl bağlandı 670 lira bütün primlerim asgari ücret üzerinden yatti.bu yıl 780 felan oldu.ama yeni tasarı kanunlasirsa 1000 lira olacak diyorlar beklemedeyiz

Organ transplantasyonunu uygun bulsalar bile 2009 öncesi diyaliz hastası iseniz malulen emekli olamazsınız.

Nasıl yani biraz açar mısınız? Ben 2012 yılında ilk hasta oldum Ocak ayında falan.. sonrasında 1 ay civarı diyaliz sensına girdim ve hemen nakil oldum her şey bir anda gelişti. 2009 yılında sapasağlamdım yani hastalık ilk 2012 de gerçekleşti birden oldu diyebilirim. Ufukalp

whypinkfloyd
Yok yok, anlattığınız şekilde ise bir sorun yok.
Şahit olduğumuz böbrek transplantasyonunlarının çoğu yıllarca diyalize girmiş hastalar oluyor genelde, o yüzden hatırlatmak istedim.
Malulen emeklilikte söz konusu hastalığın sigorta başlangıç tarihinden sonra çalışma hayatı sürecinde oluşması ya da maluliyet seviyesine ulaşması gerekiyor.
Sizin zaten böbrek fonksiyon bozukluğu da sigorta başlangıcından sonra ve belirttiğim sorun yaşanmaz.

Arkadaşlar ben 2.5yil özel sektör de çalıştım 8yildirda halen memurum işe başlamadan önce%40 engelli raporum vardı memuriyetim sırasında raporum %70e çıktı toplamda 10bucuk yıl hizmetin var kaç yıl daha çalışmalıyız ki normal bir memurun emekli maaşını ve ikramiyesini alabileyim ayrıca şuan bu şartlar da emekli olsam ikramiye ve maaşım ne olur tskler

Üst Alt