Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1800 günü tamamladım. Malulen emeklilik için ne yapmalıyım?

cuneytken

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba.. 100 de 100 engelli raporum var pulmoner hipertansiyon hastasıyım.. ilk işe giriş tarihim 1999 .. 1 sene çalışabildim parfüm fabrikasında saglık problomeniden dolayı işten çıkartıldım .. o zaman ilk evredeydim basıncım düşüktü fabrikada saglık problemlerim başladı.. sonra 2015 te hastalıgımiyice ilerledi rapor aldım yüzde yüz verdiler.. 2016 da tekrar işe bşladım lokantaya günlerimi tamamlamak için fakatg sürekli hastalandım sürekli hastanelerde 4 kere zatüre oldum ölümlerden döndüm . nihayetinde 1800 günümü tamamladım .. süreç nasıl olujyuor malulen emekli olabilirmiyim .. yardım ederseniz minnettar kalırım

Sigorta seni sevk edecek ilk once sgk git onlar yardimci olur

demek istediğim raporumyüzde yüz oldugu için mslulen emekli ederlermi.. raahatsızşıgım ilk işe giriş tarihimden önce evet vardı ama bu evrede degildi

%100 rapor geçerli değil..

Sgk seni tekrar hastaneye ve heyete gönderecek.

pulmoner hipertansiyon malulen emekli olurmu

pulmoner hipertansiyon doğuştan hastalığım .. fakat ilk işe giriş tarihime kadar bana bir engeli yoktu ilk evredeydi.. çalışma hayatına başlayınca ilerledi ve raporumu 2015 yılında aldım ..
ilk işe giriş tarihim 2000 1 sene çalıştım rahatsızlıktan dolayı ayrılmak zorunda kaldım .. çalıştıgım yer parfüm fabrikasıydı..
sonra 2015 te rapor aldım yüzde yüz ve vergi indirimiyle 2016 da tekrar işe başlayıp günlerimi 1800 güne tamamladım .

öğrenmek istediğim malulen emekli olabilir miyim .

cuneytken

Kardeş malullukte senin engelli raporuna bakılmiyor. SGK sevki ile gittiğin hastane raporu sgk'ya gönderiyor, sgk sağlık kurulu maluliyet cetveli'ne göre karar veriyor. bu cetvele göre tek hastalıktan 60 ve üstü oran vermesi lazım SGK nin. diger türlü vergi indirimi ile emekli olman için 15 yıl ve 3600 gün lazım.

cuneytken
Evet SGK bu bahaneye dört kolla sarılıyor. Engeliniz doğuştan diyecektir.
Bahsettiğiniz hastalığı bilmiyorum, evreleri var mı, başlangıç evreleri maluliyet gerektirmeyecek kadar hafifse, kuruma işe girerken hastalığınız olmakla birlikte malul durumda olmadığınız argümanıyla itiraz edebilirsiniz. İtirazınız da reddedilirse yargı yoluna gitmekten başka çare kalmaz.

sayın Ufukalp ilk işe giriş tarihim 2000 senesi o zaman engelli kadrosunda degildim ve raporum yoktu .. sonra 1 sene çalıştım ve bıraktım .. 2015 senesinde rapor aldım yüzde yüz verdiler pulmoner hipertansiyon 4. evre .. 2016 yılında tekrar işe başladım ve eksik günlerimi tamamladım .. çogu dogum borçlanması ile.. şimdi sorum ilk işe giriş tarihimi önemli son dönem mmi

Evet hastalık sgk başlangıcından önce yoksa ve benden askerlik terhis belgesi de istemişlerdi(belgeyi getirmezsen dosyanı iptal ederiz de demişlerdi 2 gün sonra ulaştırmıştım) maluliyet için hastaneye sevk edilirsiniz

bunun için bir ispat isterlermi sayın Ufukalp .. bide bunun kararı nerde veriliyor hastanedemi sgk damı .. örnek rapor aldım doguştan hastalıgınız diye sgk mı söylüyor .. yoksa hastanemi bunu belirtiyor. allah hepinizden razı olsun bu arADA en saglıklı bilgileri veriyorsunuz bu konuda çok bilgi kirliliği var

cuneytken
Sistemde kayıtlı rapor, tedavi, ilaç gibi bilgiler içeren veriler incelenerek SGK tarafından karar verilir. Hastane sadece istenen rapor, tetkik ve görüşleri sunar.

çok özür dileyerek son sorum olsun sayın Ufukalp bunu başvurdugumuzz sgk mı inceliyor şehrimizdeki.. yksa genel merkezmi.. birde dilekçe yazmamız gerekiyormu ankaraya

cuneytken
Estağfurullah özürlük bir şey yok, istediğiniz zaman aklınıza takılan her şeyi sorabilirsiniz.
Maluliyet değerlendirmesini yapacak olan Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu'dur ve Ankara'dadır.
Malulen emeklilik başvurusu yapmış olmak yeterlidir, ayrıca bir dilekçe gerekmez.
Başvuru reddedilirse o zaman Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu'na hitaben dilekçe ie itiraz edebilirsiniz.

Merhaba 5 aylık bi uğraştan sonra dün vergi indirimimin vergi dairesi tarafından %44 ile onaylandığı bilgisini aldım. şimdi sorularım şöyle;
1- engelli raporunu 2017 agustosta aldım bu tarihten önce 1000 gün çalışma günüm var bunlar erken emeklilik süresine dahil edilecek mi ?
2- SGK ile ilgili bir işlem yapmam gerekiyor mu ?
3- bu oranla toplam kaç günü doldurdugumda emekli olabiliyorum ?
4- emekli olduktan sonra sgk'lı olarak başka bir işte çalışabilir miyim ?

cevaplar için şimdiden teşekkürler

Herkese mutlu günler dilerim.

Kotan
Cevaplardan önce şunu söylemem gerekiyor:
Sigorta başlangıç tarihiniz 1 Ekim 2008 sonrası olduğu için erken emeklilikte vergi indiriminin sizin için hiç bir fonksiyonu yoktur. Siz vergi indirimi ile emekli olmayacaksınız. 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabi olacaksınız.
Şimdi cevaplar:
1- Tüm günleriniz erken emeklilik için geçerlidir.
2- Bu aşamada SGK ile bir işiniz yoktur.
3- Başka bir başlıkta 2013 girişli olduğunuzu görmüştüm. Bu sigorta başlangıç tarihine ve orana göre 18 yıl 4600 gün ile emekli olunabilir.
4- Emekli olduktan sonra SGDP kapsamında emekli çalışan olarak çalışmaya devam edebilirsiniz.

Ufukalp merhaba tüm cevaplar için teşekkür ederim :)
Ufukalp son bi daha var aklımda 4600 gün aslında 12 buçuk yıla falan denk geliyo neden 18 yıl diyoruz ?

Kotan
18 yıl sigorta süresi, prim gün sayısından bağımsız bir şart.
İkisini de birlikte yerine getirmeniz gerekiyor.

Üst Alt