Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1800 prim günü olan kişi yeni emeklilik yasasına göre nasıl emekli olabilir?

Rain_Man

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
merhabalar..yeni emeklilik kanununa göre 1800 günle hangi şartları taşıyan engelli emekli olabilir.

1. Malulen emekli olabilmek için 10 yıllık sigortalılık ve 1800 gün olması gerekir, başkasının bakımına muhtaçlık söz konusu ise 10 yıl aranmaz 1800 günle emekli olunur.

2. Sigorta başlangıcından önce aynı rahatsızlık olsa dahi maluliyeti gerektirecek düzeyde olmaması,
(sigorta başlangıcından önce rahatsızlığı yoksa ve sonrasında maluliyet cetveli'ne göre malul olmuşsa malulen emekli olabilir,
sigorta başlangıcından önce rahatsızlığı maluliyeti gerektiyorsa yada sonrasında ilerlememişse malulen emekli olamaz.)

3. daha sonra hastalığının maluliyet cetveli 'ne göre malul sayılacak düzeyde ilerlemesi,
MALULİYET TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ madde 9: "Eski ve çalışmaya engel olmayan bir hastalığın, Ek-1 Hastalık Listesi’nde belirtilen seviyelere yükseldiği Kurum sağlık kurulunca tespit edilen sigortalı malul sayılır."

http://www.engelliler.biz/forum/eme...-yonetmeligi-yayinlandi-3-agustos-2013-a.html

emeklilik

benim merak ettiğim tek bir konu var ben 2010da işe girdiğimdede engelliydim parapleji bu maddeler beni kapsıyo ama çalısırkendenmi rahatsızlanmam hastalanmam gerekiyordu onu anlamadım 1800 günde olabiliyormuyum yazılanlar bana uyuyo

İlk sigortalı olduğun tarihten önce sakatlanmışsan, malulen emekli olamazsın Eray. Sakatlanmadan önceki bir tarihte bir gün bile olsa sigortanın yatmış olması şart...

Üst Alt