Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

19 aylık bebeğimde işitme kaybı var. İşitme cihazı aldık özel eğitim almalı mı?

zengibar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar çoçuğumda doğumdan sonra testlerden geçemedi 6 aylık iken 40 db işitme kaybı var çihaza gerek yok dediler şimdi yeniden era testi yaptırdım ve 55 db olduğu bunun içinde çihaz kullanmamızın şart olduğu söylendi ve bizde çihazlarımı aldık şimdi arkadalar bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim kızım düzgün bir şekilde konuşabilecekmi veayrıca özel bir eğitim terapi almasına gerek varmı şimdidin yorumlarınız için tşk edeiyorum

Eğer yazdığınız işitme kaybı miktarı doğruysa, kızınız çok büyük bir ihtimalle normal konuşacak ve normal eğitim kurumlarına gidecektir.
Ama en azından 2 yıl eğitim odyoloğunun kontrolünde olmasını öneririm.

Eğitimi kendiniz verin. Ama 6 ayda bir işitme seviyesini ve cihazın kazancı kontrol ettirmelisiniz. Az aesli oyuncaklarla işitmesini sürekli kontrol etmeye bakın. Berbeğiniz çok yakında konuşmaya başlar, endişelenmeyin.

Keşke ilk başlarda anlayabilseydiniz doğumdan sonra kontrol ettirmediniz mi? Neden testten geçemedi? Oksijen tedavisi ile düzelebilirdi.

BERGAMA ve asadas05,

19 aylık bir bebek ve onun annesine öneride bulunduğunuzun bilincinde olmanız gerekiyor. Sebep olabileceğiniz bir yanlış, bebeği de anneyi de uzun bir süre acıtacaktır.
1- Bebeğin eğitiminin uzman kontrolünde olması en doğru seçenektir.
2- Oksijen tedavisi ile bebeklerin işitmesi düzeltilebilseydi, dünyada işitme kaybı ortadan kaldırılmış olurdu. Boşu boşuna annenin kendisini suçlu hissetmesine sebep olmayın.

Hocam ben illaki yapın demedim dikkat ederseniz sadece fikrimi açıkladım.. Bir umut olabilir diye. Adam hemen bizim dediğim tedaviyi yapacak değil ya oda tedavisini bilmediği için konu açmış ve fikir istiyor.
Allah şifa versin bebeğe.

Merhaba Zengibar,

Oncelikle gecmis olsun, her isitme kayipli cocugun ebeveyni gibi sizde duydugunuzda muhakkak ki cok endise duydunuz. Bizim ufaklik 4,5 yasinda, 60-65 desibel kayipli; o yuzden sizin ne hissetitginizi cok iyi anliyorum.

Oncelikle sunu unutmamaniz gerekir ki, cocugumuzun konusmayi ogrenmesi icin butun sesleri net olarak duymasi gerekir. Her harfi, her kelimeyi duzgun olarak duymali ve ogrenmeli. Bu yuzden ne kadar erken cihaz takarsa o kadar iyi olur. Emin olun, cihaz ile buyur ise, normal duyan cocuklardan hic bir farki kalmaz; onlar gibi konusur ve daha fazla kelime bilgisine sahip olur. Konusma terapistinin bu yas cocuklarda yapacagi kontrol, onun her sesi duydugundan emin olmaktir. Ayrica her 3-6 ayda bir kontrol yaptirmanizi ve kulak ici kalibini degistirmenizi tavsiye ederim. Bu konunun aslinda doktor / cihaz tarafi.

Anne. baba olarak bizim gorevimiz ise, ufaklik ile devamli konusmak, ona kucuk kitaplar okumak ve olabildigince cok kelimeyi ona soylemek ve ilerde soyletmek olmali. Eger bunlara dikkat ederseniz, dedigim gibi ufaklik normal duyan cocuklardan hic bir farki olmadan buyur.

Biraz ihtimam gosterdiginiz takdirde onu hayata cok guzel hazirlayabilirsiniz.

Arkadaşlar hepinize teker teker çok teşekkür ediyorum içimi bir nebze olsada çok rahatlattınız bütün söylediklerini en hassa bir bicimde dikkate alacağım çok sağolun mesajlarını en az 3 kez okudum beni çok rahatlattınız

kardeş sizede büyük geçmiş olsun peki şimdi sizin ufaklık nasıl konuşmaya başladımı çihaza nasıl alıştırdınız biz biraz sıkıntı yaşıyoruz şuan oyun oynarken unutuyor ama aklına gelince çıkartıyor ne yapmam gerekir acaba

Bebek cihazı çıkartıyorsa birkaç şeyden emin olun:
1- Kalıp kulağı vuruyor olabilir. Kulak kanalında kızarıklık var mı diye kontrol edin.
2- Çocuklar sık sık orta kulak enfeksiyonu geçirir. Orta kulak enfeksiyonu cihaz takıldığı vakit daha da rahatsız edici olur. Burnu akıyor, ağızdan nefes alıyorsa, KBB kontrolü yaptırın.
3- Cihaz gereğinden fazla açılmış olabilir. Yüksek veya "çirkin" ses çocuğu rahatsız edebilir (Bunu Kayseri'de nasıl kontrol ettirebilirsiniz bilmiyorum).

Üst Alt