Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

19 aylık oğlumda işitmede sıkıntı ve kulakta basınç..?

X_MAN

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar oğlum şuan 19 aylık ve doğumda kulaklarında bir sıkıntı yoktu 12 yada 13 aylık ken seslendiğimiz zaman bakmamaya başladı.Nörolojiye götürdüm başka bir neden olabilmesinden dolayı sorun çıkmadı ordan da KBB ye götürdüm orta kulak ilhihabı , kulakta basınç var dediler. İlaç kullandık geçmedi beyin sapı işitme testine soktular.

TEST SONUCU:

*her iki kulak ayrı ayrı 70 db lik klik uyarımla yapılan BAEP'te iki yanlı 3.ve 5. dalga latansları normalden uzamıştır.interpink latansları normal sınırlardadır.

sOL kulakta halen başınç ve sıvı var doktor kulağa tüp takılması ve geniz eti alınması ameliyatı dedi.Bir kaç dr a daha götürsem mi diye tereddütte kaldım.

Yorumlarınızı bekliyorum

Geçmiş Olsun

X_MAN

Merhaba çocuklar ve bebeklerde genellikle kulağımızı havalandırmaya yarayan östaki borusu daha ince havalandırma açısından gelişmemiş durumdadır buna birde geniz eti eklenip burunu tıkalı olunca kulakta negatif basınç olması kaçınılmaz duruma geliyor genelde.

Geniz eti alındıktan sonra kulağı daha rahat hava alacaktır ayrıca geniz eti çocuklarda orta kulak basıncından ziyade bir çok şeyi tetiklemekte büyüme ve gelişim iştahsızlık alerji vb vb

Ayrıca kulaklarına tüp takıldıktan sonra kulaktaki basıncın giderilmesi çok hızlandırılacaktır tüpler genelde kendiliğinden düşmektedir.

Benim dün yeğenim geniz eti ameliyatı oldu iki kulağında da basınç ve iltihap vardı doktor tüp takmaya gerek duymadı kulak zarına hafif bir delik açıp iltihabı aldı içinden burnu açık olduğu için kulağı hava almaya başlayacak gayet iyi duruma gelecek dedi.ondan önce başka bir doktora gittik kulağına tüp takılması gerek geniz eti alınmasına gerek yok dedi (çok anlamsız çünkü tüp elbet düşecek ama kulağa burundan iyi bir havalandırma sağlanmayınca tekrardan iltihap ve basınç olacak ) doktordan doktora yorum farkı var benim yeğenim biruni üniversite hastanesinde profesör doktor ismet hocaya ameliyat oldu çok memnun kaldık ameliyattan 6 saat sonra gün içinde ayakta taburcu oldu.

bebeğiniz 19 aylık hemen karar vermemenizi tavsiye ederim bir kaç doktordan daha fikir alın.

Sağolun yorumunuz için tşk ederim

Bi konuda yardımınıza ihtiyacım var

Oğlum 4 yaşında ve bera testi yapıldı. Sonuçları paylaşıyorum. Sağ kulakta muhtemel çok hafif derece de işitme kaybı bulguları elde edilmiştir diyor sizce işitme cihazı vb birşey gerekli mi ? Mehmet Akşit

Yapılan Diagnostik ABR de (ce-chirp uyaran ile ) Sol kulakta 20 dB nHL de sağ kulakta 35 dB nHI de V. dalga elde edilmiştir.

Tonl uyaran 500 hz de ( TB uyaran ile ) Sol kulakta 40 dB nHL ( 20 dB eHL ) de sağ kulakta 60 dBnL de ( 40 dB eHL )

1000 Hz de sol kulakta 40 dB nHL ( 25 dB eHL ) sağ kulakta ise 60 dB nHL de ( 45 dB eHL ) ve V. Dalga gözlenmiştir.

Her iki kulakta dalga morfolojisinin normal olduğu ancak sağ kulakta interpeak intervallerde uzama olduğu gözlenmiştir.

Bilateral Tip A timpanogram, bilateral akustik refleksler elde edildi

Yapılan değerlendirmeye göre sol kulakta işitmenin normal sınırlarda olduğu sağ kulakta muhtemel çok hafif derecede işitme kaybı bulguları elde edilmiştir.

Tıbbi yardım almış, test falan da yaptırmışsınız. Bence bunu buradan sormak yerine uzmanın yönlendirmesine itibar edin.

Üst Alt