Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

19 yaşında skolyoz hastasıyım, ameliyat olmak konusunda kararsızım..?

sss

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bende bir sklyoz hastasıyım...ben şu anda 19 yaşıındaym.ve ameliyat olmaya karar verdim. çünkü ağrıları başladı..ve çok belli olmaya başladı... size sorum şu...acaba yaşımın ilerlemiş olması nedeni ile ameliyatın yapılıp yapılmamasına karar veriliyor mu...yani kısaca şunu sormak istiyorum... 19 yaşındaki bir hasta ameliyat olabilir mi??? cevaplarınızı ve ilginizi bekliyorum!!! :oops: :oops: :cry:

neden olmasın bende 23 yaşındayım ve iki ay önce ameliyat oldum.çokta başarılı geçti.

peki riskleri hakkında bir bilginiz var mı?dokuz eylül üniversitesi rektörü emin alıcı ile görüşmelerimiz ve randavularımız oldu...skolyoz ameliyatlarında çok başarılı bir doktormuş...bu doktorla bile olsa riskleri varmıdır...örneğin felç felan olma olasılığı varmıdır!

evet kesinlikle riskli bir ameliyat.ameliyata girdiğim ana kadar bu ameliyatın riskli olduğunu doktorlarım söyledi bana.her şeyi göze alarak girdim zaten ameliyata.çok riskli olmasına karşın felç olanı hiç duymadım.bu tür ameliyatlar artık başarıyla yapılıyor.bence kendine ve doktoruna güvenerek girersen ameliyata, öncelikle kendin inanırsan başaracağına bi sorun kalmaz sanırım.

sss bende dokuz eylül üniversitesinde oldum emin alıcıylada görüstüm ama doc.dr can kosaya oldum oda cok basarılı bir dr riskleri var ama su an ameliyat olmazsan ileride daha fazla sorunlar yasayabilirsin sana cok gecmiş olsun ben ameliyat oldum soracakların varsa sorabilirsin :wink:

pınar dokuz eylülün doktorları begeniyorlardı sen nasıl buldun yani şuan durumun nasıl.anlatırmısın biraz

benim ameliyatıda dokuz eylülde emin alıcı yaptı.bundan 17 sene önce. başarılı geçti. emin alıcı bu işin uzmanı yıllardır bu ameliyatı yapıyor. güvenebilirsin. geçmiş olsun.

x_hasret saolasın arkadasım senin benden istediğin varsa söleyebilirsin sağlıklı günler dilerim

canının sağlığını isterim. en yakın zamanda inşallah.

pardon msj görmedim ben emin alıcıya gittim ilk önce ama bana pek iyi seyler sölemedi vede dokuz eylül üniversitesinde doc.dr can kosaya ameliyat oldum bana göre doktorum en iyisi cünkü beni iyilestirdi baskalarına görede böyledir deniz cok gecmiş olsun sana :wink:

pınar sanada teşekkür ederim arkadasım.iyileştiğinede sevindim

Evet bende epey bir sene önce Emin Alıcıya olmustum,ameliyat fakat pek bir sonuc alamadık,bunun baska sebebleride var tabiiki..

dostlar o doktorlar sadece vesiledir...şifayı veren hastalığı verendir!..
ben O'nun sayesinde iyileştim çok şükür...sizler de sanırım bunun farkındasınız..ancak cümlelerden sanki şahıslar iyileştiriyormuş gibi anlaşılıyor..biraz daha dikkat...

furkanca sana cok katılıyorum arkadasım ama bı de su war kıı; bıze denıyorkı esegını saglam kazıga bagla gerısınıde allah a bırak!!
yanı bu böledır..bızde esegımızı saglam kazıga baglamak ıcın arastırıp bumalıyız kı gerısını de mewla dan ısteyelım..bıze sıfayı weren de bu hastalıklarla bızı belkıde bı surecten gecıren allah tır..

yanı uzun lafın kısası herkes doktorunu ii secmeli, ii arastırmalı (kı bende su an arastırıyorum..) sora da allah a sıgınmalı.o istemesse amelıyatı ısterse en ii prof. yapsın, ne ayaga kalakabılırız, ne de iilisebiliriz..allah herkese acıl sıfalar wersın

herkese saglıklı we mutlu gunler.. :wink:

başlığını yeni okuyorum
bence yaşın daha fazla ilerlemeden bir karar vermelisin kararsızlığının sebebi doktor seçiminden dolayıysa buradaki arkadaşlara sormalısın ama piskolojik yapından dolayıysa bence bu sorunu aşmalısın
ailem bana eğer ilerlemiyorsa amaliyat olamktan vaz geçermisin diyorlar bense amaliyat olacagım diyorum
sonradan anladım ki ailemde benim düşüncemi merak ettikleri için böyle bir yola baş vurmuşlar onlarda amaliyat olmamı istiyorlarmış

bende birini tanıdım 23 yasında amaliyat olmuş memnunmu mumnun ama ağrısı sızısı daha fazla yarasının kapanma suresi daha fazla v.s....
yani bir kişi 10 yaşında 15 yşında 19 yaşında olursamı daha iyi yoksa
25 yaşında 30 yşında veya 50 yaşında mı olursa daha iyi
elbetteki daha küçükkeen olursa daha iyi
"BU BENİM FİKRİM"

ben ce ameliyatını geleceğin için olmalısın.
şu an da ki engel durumunu tam bilmiyorum ama eğrilik ileri seviye de artarsa felç kalmalara kadar riski var. ameliyat olmazsan ilerler mi? Bunun cevabını en iyi hastalığını takip eden doktorun verebilir.

öncelikle geçmiş olsun konuyu yeni okudum....

ne kadar kucuk yaşta ameliyat olursan o kadar iyi bende 18 yaşimda olmuştum, hastalığım 16 yaşında ortaya çıkmıştı; ama şartlar dolasıyle 2 sene gecikti ameliyatım... daha fazla eğrilik artmadan ameliyat olmak en iyisi...

sağlıklı günler dilerim..:)

merabalar herkese ben 3 yıl önce skolyoz ameliyatı oldum doktorum emin alıcı ameliyat sonrası hiç bir problemim olmadı çok rahatım emin alıcı bu işin erbabı skolyoz hastası olan varsa düsünmesin emin alıcıyı öneririmm herkese geçmiş olsun

eşim 2 günde ayağa kalktı

arkadaşım benim eşim 27 yaşında olmasına rağmen ameliyat oldu ve skolyoz yüzde 50 nin üstünde idi tepecik ssk da levent karapınar var çok başarılı bir ameliyat yaptı 2 ci günü 4 katlı merdivenden inmeye başladı doktorlar bile şaşırdı tavsiye ederim genç ve teknolojiyi takip etmeside çok önemli ne çelik yelek ne korse hiç bişeye gerek yok dedi inanın şuan 1 hafta oldu sanki ameliyat olmamış gibi herkese geçm,iş olsun

ne gibi aşamalardan geçti negibi zorluklardan geçti.amaliyat esnasında yaşadıkalrınızı ve nasıl yapıldıgını anlatırmısınız

13 yaşımda skolyoz ameliyatı oldum 3 senedir dırtımda 64 tane platinim var.
hiç bir ağrın olmuyor ama ben ameliyat olurken 19 yaşında bir kızda oldu hiç bir sıkıntısı yok şuanda .

riski fazla yok %3 oranında korse kullanmanı tavsiye ederim hemen ameliyat düüşünme

Üst Alt