Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

19 yaşındayım. 11 derece skolyozum var. Ne tür egzersizler yapmalıyım?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

19 yasındayım tesadüfen bir röntgende skolyozum olduğunu öğrendim. Ortopedi bölümüne gittiğimde doktor bel bölgesinde 11 derece olduğunu söyledi ve çok ilgilenmedi. Ayakta röntgen cekti nasil olctugunu de anlamadim ama sadece ağrılarımla ilgili çözüm üretti. Cok ders calismam gerektigi icin oturdugum zaman cok fazla agrim oluyor.

Açıkçası biraz korktum ilk öğrendiğimde. Derecemin düşük olduğunu biliyorum ama neden olduğu ilerleyip ilerlemeyeceği nasıl önüne geçebileceğim hakkında hiç bilgim yok.
Çok erkenken engelleyip hatta mumkunse geriletmek istiyorum. Neden fizik tedavi ya da uygun egzersizler vermediler beni aydınlatır mısınız?
Gittigim doktorun internette iyi oldugunu okumustum başka doktora da gitmeli miyim? Nasıl oturup kalkmalıyım? nasıl uyumalıyım?
Aile doktorum yuzmemi soyledi hangi stilde yüzmeliyim? Kendi kendime egzersiz yaparsam yanlış bir şekilde yaparak ilerletecegimi düşünerek hiç egzersiz yapmıyorum.

Tecrübeli olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Merhaba ben skolyoz olduğumu sırtım ağrıdığı için doktora gittiğimde öğrendim ve doktor bana bunu çok önemsiz bişeymiş gibi söyledi derecesi düşük olduğu için. Sadece yüzme önerdi başka birşey demedi ve yılda 1 kontrole gel dedi. Bu şekilde rahat oldugu için bende önemsemedim ve lise son sınıfta iki sene geçmişti üstünden ağrılarım iyice arttı daha iyi bir doktora kontrole gittiğimde derecem ameliyat derecesine gelmişti. Başka bi arkadaşımdada skolyoz vardı ama o doktor tavsiyesiyle pilatese gitmişti ve derecesi aynı kalmıştı. Ben bu yıl ameliyat olmak zorunda kaldım fakat o arkadaşımın derecesi hala aynı. Bence yüzme ilerlemesini önlüyor olabilir ve agrılara iyi geliyor. Skolyozu engelleyecek bir egzersiz veya uyuma oturma şekli yok. Sadece agrılarını giderebilirsin.

Cevabın için çok teşekkür ederim seninki daha kötü gelişim çağındayken nasıl önemsemez ya çok geçmiş olsun.Yüzmeye gitmiş miydin? Kontrole gittiginde farketmediler mi?Bana egzersiz hareketleri verdiler.Pilatese de başlarım olmazsa korurum derecesini en azından

Yüzmeye gitmedim maalesef dershane okul derken. Bir sene sonra kontrole gittiğimde az artmıştı derecem korse tedaviside daha küçük yaştakilere yapılıyomuş ve zaten işe yaramıyor diye biliyorum ama sonraki sene sınav senesi yani artık çok eğilip ders çalışmaktan mı bilemiyorum 10 derece falan artmıştı bizde çok şaşırmıştık umarım seninki sabit kalır geçmiş olsun..

45i geçince ameliyat deniyor benimki 47ydi ama ilk ölçüldüğünde 16 civarıydı sanırım

Üst Alt