Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

19 yaşındayım. 30-35 derece skolyozum var. Ne zaman ameliyat olmalıyım?

muzzo22

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar şu anda 19 yaşındayım. Geçen yıl skolyozumun 35-40 derece arasında oldugu söylenmişti. Sırt ağrılarım oluyor. Bu sene üniversiteye yerleştim. Normal şartlarda sanırım ameliyat olmam gerekiyor(doktorların söyledigine göre). Açıkcası ben 4 yıl hatta 5 yıl sonra askerlik bitiminde ameliyat olmayı düşünüyorum. Sizce bunun bir sakıncası olur mu? Askerligi 4 yıllık mezun olarak yapacagım için her hangi bir sorun olur mu? Askerligi yapmak istiyorum, astegmen olarak yapmak zormudur? Beni zorlarmı? Skolyozum dengeli durumda dıştan hiç belli olmuyor. Bana ne tavsiye edersiniz?

Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Abi benim bildiğim zaten skolyozun ilerlemiş ve ağrıların varsa askere almazlar ameliyattan sonra kesinlikle alınmıo. alsalar bile değil 4 yıl 3 ay dayanamassn yardımcı olduysam sevinirim

En erken zamanda ol abi ben 15 yaşında daha yeni oldum keşke daha önce olsaydım diyorum

Askerlik zordur. Ama yapma arzun yüksek olursa zorluklarla başetmek mümkün tabii.

Not: Skolyoz dışardan bakıldığında fark edilecek düzeyde ise ve önemli bir hareket kısıtlılığına yol açıyorsa, askerlikten muaf tutarlar.

@OturanBoğa - Cevabınız için teşekkür ederim. Askerliğimi yapmak istiyorum. Dıştan bakınca fark edilmiyor ve herhangi bir harekette kısıtlama yaratmıyor. Astegmen olarak yapan askere koşturma agırlık kaldırma vs hareket yaptırırlarmı. Bu konu hakkındada bilgi verirseniz sevinirim..

Teşekkürler.

bak kardeşim aşağıdaki adama sor o daha iyi bilir...

57005

Gittiğinde "spor yapamaz" kartı alırsın, o zaman tüm sportif faaliyetlerden muaf olursun.

Üst Alt