Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

19 yıl bagkur'lu olup son 1 ay ssk'ya geçince emeklilik nasıl olur?

taz53

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar şirket hissedarıyım dolaysıyla bag kurluyum 19 yıl geride kaldı şirket maliyeden kapandı ama ticaret odasından kapanıs tescili yapılmadıgı icin bagkurum devam ediyor son 1aydır ssk lı olarak işe girdim yetkili hataneden yuzde 50 rapor aldım baltazarla yude 44 indirdi kurul ben vergi indirime maliyeye basvurabilirmiyim yada son1 ay ssk lı vergi indirimi alıp emekli olurmuyum cunki pirimlerim son 1 ay haric hepsi bagkurdan ***bilgilerinizden yararlanmak isterim şimdiden tesekkur ederim***

bağkur ve ssk olması önemli değil yaş ve gün şartınız tutuyorsa emekli olursunuz.son 3,5 yılınız bağkuran olduğu için bağkurdan emekli olacaksınız bu yüzden bağkurun engelli indiriminde yaş ve gün şartını araştırın

ben baypas ameliyati. oldum 3 yıl sonra 4 stentle takıldı h.tansiyon var SSK nin yetkili hastanesi baltazar dahil yüzde 44 verdi benim durumda olan arkadaşlar varmı öğrenmek istediğim 10 gün oldu sigorta girişim vergi indirimi için vergi dairesine muracaatim kabul edilir mi ve Ankara raporunu dusururmu ?

oranlar kitaba uygun verildiyse bir düşme olmaz,sizin kalp 30-tansiyon 20 mi verildi?benim bypas 30 tansiyona 10verilmişti.ben sigortalı olduktan 2 gün sonra vergi dairesine gittim bana 1 ayı doldurunca gel dediler ama bu uygulama heryerde değişik o yüzden sen ilk fırsatta git başvurunu yap en kotü sanada 1 ayını doldurderler yada hemen başvurunu alırlar

taz53

Son bir ay ssk'Lı olmak size ssk statüsünde emeklilik sağlamaz. Son 2520 primin fazlası (yani 1261'i hangi statüde ise, emeklilik de o statüde gerçekleşir)

Siz bağkur'dan, 5510 sayılı yasanın 28. maddesinden erken Yaşlılık emeklisi olacaksınız. Bunun şartları da şu şekildedir:

bagkur.PNG

Bu şartlar tamam olduğunda, emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız. Onlar sizi hastaneye sevk edecek. Hastaneden verilen raporu sgk sağlık kurulu değerlendirecek ve emekliliğinize karar verecek.

Not: Yani, bağkur'dan emekliliğinizde defterdarlık sakatlık indiriminin hiç bir ilgisi yok.

bandırma bagkur beni balıkesir devlet hastanesine sevk etti sevk kagıdında ucret sigortalı tarafından karsılanacaktır yazıyor acaba ne kadar tl dır bir gunde tamamlayabilirmiyim o hastaneden rapor alan varmı arkadaşlar şimdiden tesekkur ederim

askerligimi Sgk kapsamında borclanabilirmiyim?

tarboy vergi dairesine gitmeden once, 2 gunluk sgk dan baska, sigorta girisiniz var miydi ?

WhiteDove
evet vardı, 1990 sgk girişi 2008 e kadar arada boşluklar olmakla sgk ve isteğe bağlı sgk, 01.10.2008 den 2010 sonuna kadar 800 gün bağkur, 2016 da tekrar sgk ve vergi dairesine müracat

arkadaşlar şimdi kuruldan cikdim bağkur sevk etmişti bay pasliyim sadece kalpten ve tansiyodan pu an gordum eko ℅45℅50yazdi tansiyodan ℅20 yazdı kuruldaki arkadaşlar biz raporu bagkurda göndereceğiz onlar oranı verecekler dediler benim bundan ne yapmam lazım oranı merak ediyorum ha bu arada 200tl para aldilar

yani o boga bu 1261 olayı bagkuru olan biri ben ssk dan emekli olmak istiyorum derse o zaman devreye giriyor yani ssk sütatüsünde emekli olmak için şayet arkadaşın yukarıda verdiginiz tablodada bagkurdan isterse emekli olur sadece 1261 olayı sütatü degişiyor yani farklı bir sütatüde olmak isterse ssk emekli sandıgı 1261 olayı devreye giriyor

taz53

Oranı aslında size söylemeleri lazımdı. Hatta size de bir nüsha rapor vermelilerdir. Ama nedense hastaneler kurum sevki olduğunda vatandaşı iplemiyor. Oysa bundan daha çok Bilgi Edinme Hakkı olabilir mi?
Israrcı olup rapor oranını öğrenmeye çalışabilirsiniz. Başka da bir şey gelmez elinizden..

bugün SSK (bağkur)yi aradim sordum sistem nasıl işliyor söyledikleri su sağlık kurulu raporu direk bize biz'de oran belirlenmesi için ankaraya göndereceğiz ve 2 ila 5 ay icinde raporun sonucunu biz size mektupla bildirecegiz

benim raporu takip ve sorgulatacagim bi adres varmı acaba arkadaşlar

bugün ilçe bağkur aradı askerlik durum belgesi istediler verdim dosya yöneticisi tamamladık Ankara'ya göndereceğiz dediler

Sıra No Tarih Birim İşlem
1 24.02.2017 BALIKESİR SGİM BANDIRMA SGM GENEL EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 24.02.2017 BALIKESİR SGİM BANDIRMA SGM GENEL EVRAK SERVİSİNE
3 24.02.2017 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MİTHATPAŞA GENEL EVRAK SERVİSİNE Ö.KARGO İLE GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
4 24.02.2017 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MİTHATPAŞA GENEL EVRAK SERVİSİNE Ö.KARGO İLE GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
5 24.02.2017 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MİTHATPAŞA GENEL EVRAK SERVİSİNE
6 02.03.2017 EHGM MALULİ. VE SAĞLK KURUL.D.B.GELEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
7 02.03.2017 EHGM MALULİ. VE SAĞLK KURUL.D.B.GELEN EVRAK SERVİSİNE
8 02.03.2017 EHGM MALULİYET VE SAĞLIK KURALLARI BAŞKANLIĞI BAŞKANLIK SAĞLIK KURULU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞB. MD. ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
9 02.03.2017 EHGM MALULİYET VE SAĞLIK KURALLARI BAŞKANLIĞI BAŞKANLIK SAĞLIK KURULU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞB. MD. evrak takip teki en son ACABA HASTANENİN VERDİGİ ORANİ ONAYLİCAKLARMİ BALTAZAR DAHİL ℅44 idi

merhaba benim dosyada Ankara'da maluliyet daire başkanlığında 28. 5 (bagkur) maddeden sonuç bekliyorum sorum şu BağKurdan borç var bu dosyanın işleyişine etki edermi? hani sonuç olumlu gelirse bı şekilde öderim düşüncesindeyim

taz53

Prim borcunuz varken emeklilik işleminiz sonuca bağlanmaz. "Emekliliği hak ettiniz, borcunuzu ödeyin, emekli edelim" derler

BALIKESİR SGİM BANDIRMA SGM GENEL EVRAK SERVİSİNE
3 24.02.2017 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MİTHATPAŞA GENEL EVRAK SERVİSİNE Ö.KARGO İLE GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
4 24.02.2017 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MİTHATPAŞA GENEL EVRAK SERVİSİNE Ö.KARGO İLE GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
5 24.02.2017 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MİTHATPAŞA GENEL EVRAK SERVİSİNE
6 02.03.2017 EHGM MALULİ. VE SAĞLK KURUL.D.B.GELEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
7 02.03.2017 EHGM MALULİ. VE SAĞLK KURUL.D.B.GELEN EVRAK SERVİSİNE
8 02.03.2017 EHGM MALULİYET VE SAĞLIK KURALLARI BAŞKANLIĞI BAŞKANLIK SAĞLIK KURULU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞB. MD. ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
9 02.03.2017 EHGM MALULİYET VE SAĞLIK KURALLARI BAŞKANLIĞI BAŞKANLIK SAĞLIK KURULU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ŞB. MD.
10 23.03.2017 EHGM MALULİ. VE SAĞLK KURUL.D.B.GİDEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
11 23.03.2017 EHGM MALULİ. VE SAĞLK KURUL.D.B.GİDEN EVRAK SERVİSİNE

SON RAPOR BUGUN GELDİ
bir önceki raporda 10ve11. satır yoktu acil yorum

24.03.2017 BALIKESİR SGİM 3.DESTEK HİZMETLERİ SERVİSİ (GELEN - GİDEN EVRAK) Ö.KARGO İLE GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
13 24.03.2017 BALIKESİR SGİM 3.DESTEK HİZMETLERİ SERVİSİ (GELEN - GİDEN EVRAK)

RAPOR ŞİMDİ DE YOLA CİKTİ HEYECAN BASTİ ACABA SONUC NEDİR
bir ay da sonuçlandı içimde bı süper var red mı ?

Evet bugun ıtıbarıyle bagkurdan aradılar raporun ankaradan aynen %44 onaylandıgını ve bazı konuları gorusmek icin bandurma sgk ya davet ettiler

taz53

sanırım emekliliğin onaylanmış gibi Hayırlı olsun inşallah Maaşınızın kaç tl olduğunu ve toplam kazancının kaç tl olduğunu, 2008 öncesi ve sonrası kaç pirim gününüz vardı ? bu soruları cevap lar iseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

2 yıllık birıkmiş borc var onu odeyip emeki olursun dediler arkadaslar bankaların boyle bir kredisi varmı acaba?

OturanBoğa
Slm foruda yazdıgım uzere engelli emekliligi hak ettim
2 yıllık birikmiş borcum var onbin tl
Bu borcu mahkeme kararıyla silme sansım olabilir.
Sorum ise bu borcu odersem maasıma yansırmı ne kadar yansır
Sildırırsem nekadar kadar dusermi
Bilginizddeen yararlanmak isterim şimdiden tşk ederim

taz53
Borcu olan emekli edilmiyor. Borcu öderseniz maaşınız artmaz bence. Bu borcu mahkeme kararıyla iptal ettirirseniz, eğer bu borç prim borçları ise ve bu primler maaşa etki eden primlerse, günleriniz azalabilir. Ama bu primler en düşüktense belki de o durumda maaşınız bile artabilir.
Ama borçlar primlerden bağımsız ise o durumda iptal ettirmek maaşa etki etmez bence. Yine de bir sosyal güvenlik müşavirinden cevap almanızda fayda var. Öncelikle alo 170'e soru kaydınızı oluşturun, birkaç güne dönüş olur. Tatmin olmazsanız diğer yolu düşünün.

bugün tüm borcu kapatıp vesigortadan çıkışını verip emeklilik tahsis formunu doldurup dosyayı tamamladık memur 1006lira maaş bağlanacak dedi son olarak adresine mektup gelecemiş ayrıntıları da paylasacam

taz53

TAZ53 abim hayırlı olsun emekliliğin bir kaç sorum olacak Bağkur başlangıcını ve 2008 öncesi pirim gün sayın ve 2008 sonrası pirim gün sayını yazabilirmisin ? ve asgari ücret üzerindenmi ödendi pirimlerin.Bu maaşa ek ödemede eklenmişmi ? teşekkürler...

mefo
slm tşk
11.08.1992 Bağ-Kur girişim aralıksız ve ౩1.05.2010 terk ve 01.05.2015 yeniden giriş bagkura ve dün itibariyle emeklilik.bu pirimler esnaf en düşüğü den ve düzensiz odenmistir
bu arada son 4 yılda da kesintili 330gun sigortadan asgari ücretten pirim yatti
gelecek mektupta ne yazıyorsa bilgi olarak yazacam yaşım 43

Selamlar,

Emekliliğiniz hayırlı olsun.Konuya her gelişmeyi yazmanız çok güzel olmuş.Umarım güle güle sağlıkcakla harcarsınız maaşınızı.

turbo

Borçlanılacak primler 2000 tarihinden önceye ait olduğunda borçlanmak maaş açısından yararlı. Ama daha sonraya aitse, hele 2008'den sonranın ise, borçlanmanın hiç bir anlamı yok; maaşa hiç bir katkısı olmaz.

Üst Alt