Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

19 yıl önceki sağlık raporum araba alımında geçerli mi?

Uğur Gül

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba değerli arkadaşlarım abilerim
Başlıktada belirttiğim gibi annemin raporunu 1999 yılında aldık
Raporumuz doğuştan kalça çıkıklığı
Oran yüzde 30
Özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor
Ve suresizdir kutusu işaretli
Ve H sınıfı ehliyette özel tertibatlı araç yazıyor
Efendim biz bu raporumuzla 99 yılında yurt dışından araba almıştık ve 6 yıl sonra da sattık aradan geçen uzun yıllar sonra da
4 Yıl öncede annem ameliyat geçirdi dizinden ve kalça çıkıklığı ameliyatı geçirdi.
Şimdi biz bu raporumuzla araç alabilirmiyiz?

malesef raporunuz çok eski yeniden çıkartmanız gerekir öncelikle ehliyet yenilenmeli

Mehmet Kardeşim cevapladığınız için teşekkür ederim
Sanırım rapordaki sınırsızdır ibaresi birşey ifade etmiyor yenileme için tekrar heyete girermiyiz?

Birde ehliyet yenilememiz neden gerekli ve Nasıl bir yol izlemeliyiz annem şuan otomatik vitesli araç kullanabiliyor rahatlıkla yol gösterirseniz sevinirim

benim raporu 6 ay geçtikten sonra kabul etmemişlerdi

Uğur Gül

Elinizdeki raporda özel tertibatlı araç ibaresi olduğu için siz önce bu raporla almayı deneyin.

Çünkü ehliyet yenilemek için rapor farklı ve 1 sene gibi bir sürede geçerli, ehliyet alabilmek için.

Ancak ehliyeti değiştirdikten sonra araç alımında önemli olan şey tertibatlı araç ibaresinin bulunmasıdır. Sizin raporunuzda bu olduğu için öncelikle araç bayiileriyle görüşmenizi tavsiye ederim.

Yeni sistemde raporlarda engellerin ve araca yapılacak modifikasyonun kodları var, o kodlar olmadan araç ve ehliyet alamazsınız.

KKELEBEKK
Efendim teşekkür ederim
Ehliyet için bu elimizdeki raporla bir başvuru yapalım önce madem.ehliyetin değişmesi gerekiyorsa
Sonrada bu raporla araç bayileri ile raporumuzla görüşelim

Otomatik vites içinde bulanan kod hangisidir acaba ?

Hâlâ merak ettiğim rapor yenilememek istediğimiz de annemin tekrar doktor heyetine girip girmeyeceği

Crimean
Ehliyetimiz var lakin kod falan yok
Yani diyorsunuz ki önce raporu yenileyip sonra mı ehliyeti yenilememiz gerekiyor?

@Uğur Gül

Ortopedik engel sahibi olarak, rapor sahibi aracı kullanacaksa elinizdeki rapor araç alımı için yeterli olabilir.

Eğer otomatik vitesli araç alıp, herkes kullansın istiyorsanız, bu durumda yine de annenizin ehliyetinin olmasını isterler. Burada rapor sizin gibi algılanmış başlıktan dolayı ama.

Ama rapor sahibi kullanmayacaksa ve ehliyeti olmayacaksa daima % 90 ve üzeri rapor isterler.

KKELEBEKK

Efendim aracı hem ben hemde annem kullanacak raporumuz eski olduğu için tereddüt ettim annem otomatik vites kullanabiliyor sıkıntı yok.
Yarın bir kaç araba bayisi ile görüşüp bilgileri burada paylaşırım
Ama.arkadaslar eski ve yenileme olması gerek deyince nası bir yol izlememiz gerekir diye marka ettim

Uğur Gül

O zaman elinizdeki raporun kabul edileceğini düşünüyorum ben çünkü ibareler var. Gelişmeleri bizimle de paylaşın. Kolay gelsin.

KKELEBEKK

Tabiki efendim
Peki kelebek hanım tecrübelerinize dayanarak
Annemin raporunun yenilenmesini isterlerse
Annemin raporunu yenilemek için tekar doktor heyetine girmesi mi gerekiyor
Yoksa sadece imza ve evrak işleri mi oluyor?

Efendim bugün mercedes mengenler ile görüştüm 2002 yılı öncesine ait sağlık raporu ile araç alamiyacagimizi söyledi satış temsilci
Sizce dogrumudur ?

OturanBoğa

Kötü oldu efendim artık raporumuzu yenilicez yapacak bişey yok
Ama birşey merak ettim raporumuz yenilenecek orası aşikar fakat ehliyet içinde ayriyetten başka bir rapormu gerekiyor onu anlamadım 2 ayrı rapormu olucak forumda buna benzer şeyler okudum da

Üst Alt