Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

19 yıldır sigortalı olan %40 raporlu engellinin emeklilik şartları..?

powerthink

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
1. Farklı iş alanlarında farklı primlerin yatırıldığı totalda 18 yıl olan %40 raporlu birisi emekli olmaya kalkarsa kaç gün istenir, ayrıca emekli olduğunda alacağı maaş son çalıştığı yerin statüsüne göre mi verilir, eskiden düşük primli halihazırda ise daha yüksek bir prim ödeniyorsa neye göre karar verilir.

powerthink

Özel sektör olduğunu varsayarak yazacağım.

Emeklilik için defterdarlıktan elde edilen sakatlık indirim derecesi belirleyicidir.

18 yaşından sonra tam primle sigortalı olduğunuz ilk tarih +

2008_oncesi.PNG

Emekli maaşı hesabında her yılın farklı hesabı var. Ama en erken ne zaman emekli olunabiliyorsa o zaman emekli olma (ve sonra gerekliyse çalışmaya devam etmek) en avantajlısıdır. Primler 3-5 bin liralardan yatmıyorsa, fazladan çalışılan her gün maaşa olumsuz etki eder.

* maaş hesabı için buraya tıklayın
* başkalarının maaş miktarlarını görmek için buraya tıklayın

Bülent bey ilk bağkur 2000 yılı sonra bağkur kapandı tam hatırlamıyorum aynı şartlarda işveren olarak 2010 dek ssk ama primler düşüktü sanırsam, sonrasında 2010 yılndan şu ana dek kamuda memur.
Kamuya engelli olarak giriş 2010 ve %40 engel halen vergi indirimi için başvurmadım.

Yanlış anlamıyorsam vergi indirimi için başvurum sonucunda alacağım %40 ve üzeri raporda o oranda emeklilik için geçerli oluyor. %40 olması durumunda 17 yılda olunuyor diye biliyorum.

Ancak sorun şu 2010 dek düşük primden yaytmış 2010 sonrası yüksek primden bu durumda emekli olunması halinde mevcut kadrom dolayısıyla 17 yılda emekli olmam halinde alacağımdam daha düşük alacağımı felan okudum. Bu dorğu mudur sonuçta düşük primle yatmış bir on sene varken sırf geriye kalan sekiz senen için yüksek bir maaş alamam diye düşünüyorum. Doğru mudur?

E-devletten bunu bir yerden görebiliyor muyuz?
@OturanBoğa

powerthink

Emeklilik için (gün/ay2000 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4300 prime tabisiniz.

Maaş konusunu kestirmek zor. 2008 sonrası primlerde maaş her zaman düşük olur...

Üst Alt