Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

19 yılı aşkın süredir özel bankada çalışıyorum. Engelli statüsünde emeklilik..?

merry

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
19 yıl 3 aydır fiilen özel bir bankada çalışıyorum.
Yaklaşık 5 yıl önce osteogenesis imperfecta tip 1 olabileceğim kanısına vardım. Çocukluk dönemlerimdeki kırıklara ilaveten mavi sklera, doğum sonraki kemik yoğunluğumdaki durum ve omurgamdaki kırılmalar nedeniyle.
Artık kas iskelet yapımdaki zorlanmalar nedeniyle böyle birşey yapabilir miyim?
Aynı zamznda 11 yıl önce bel fıtığı ameliyatı oldum 2 fıtık temizlendi ve 2 tane daha aktif fıtık var ve haşimato var 5 yıldır ikaç kullanıyorum.

Bu rahatsızlıklarım nedeniyle malulem emekli olmayı düşünüyorum fakat nerden başlayacağımı ne yapacağımı bilmiyorum.

İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum. Bana izlemem gereken yol, almam gerekfn raporlar ve nereye nasıl başvurabileceğim konusunda değerli yardımlarınızı rica ediyorum.

merry
merhabalar önce işyerinizin baglı bulundugu vergi dairesine vergi indirimi için müracaat ediyorsunuz onlar sizi engelli saglık raporu vermeye yetkili devlet hastanesine sevk ediyorlar sonrası hastaneden alacagınız % 40 ve üzeri bir raporu hastane maliyeye yolluyor maliye ankara gelir idaresi başkanlıgı merkez saglık kuruluna yolluyor orada raporunuz onaylanırsa engelli emekliliğe müracaat edebiliyorsunuz. emekli olup çalışmayı düşünüyorsanız malulen emekli secenegini düşünmemeniz sizin için daha iyi olur

Merhaba,
Bende özeldeyim, mekli seçeneğini düşünün çünkü sizin emekliliğinizde malulen değil normal emekli olabirisiniz, priminiz buna yetiyor. 19 yıl ollmuş.Yukarıda arkadaşımın dediği gibi, önce vergi dairesinne gidebilirisiniz, yada önce bir hastaneden "Engelli Vergi indirimi" için sağlık raporu ammak istiyorum diye başvurup raporu kendinizde alabilirsiniz. (burda hangi yolla hastaneye giderseniz gidin, testlerinizi yanınızda getirin). Rapor çıktıktan sonra muhtemelen fatihteki vergidairesine engelli vergi indirimi için başvuruda bulunun. Bu süreçte raprorun bir kopyası ile işyerinizdeki kadronuzu SGK tanımında engelli çalışan olarak değiştirtmeniz gerekir. Ankaradan yazı gelince de SGK ya emeklilik için başvuruda bulunun. Bence hem emekli maaşı alıp hemde çalışmaya devam edebilirsiniz, tabi tercih sizindir.

Suskun57 birşey sorucam. Raporlar gen testini özel hastaneden olsa kabul edilir mi?

Bu konuda hiç bilgim yok. Nerden başlayacağımı bilmiyorum. Raporları alınca hastaneden heyet için randevu mu isteyeceğim

Siz öncelikle 1 gün izin alıp banka çalışanı olduğunuz için "Büyük Mükellefler Vergi Dairesine" gideceksiniz, ordan size bir listeden hangi hastaneye gitmek istediğinizi soracaklar, (bu seçimi iyi araştırmakta fayda var çünkü her hastaneden ayrı ses çıkıyor. Bu araştırma da forumlardan tecrübelerini paylaşan arkadaşlar vardır.)
Hastaneyi seçtikten sonra ilgili hastaneye gidip sağlık kurulu bölümünden randevu alacaksınız netten olmaz, sonrasında süreç kızılelma nın anlattığı gibi devam ediyor hastaneye sabah erken gidince sağlık kurulu kayıt bölümünden rahatsızlıklarınıza göre 9-10 bölüm için size barkod ve bir form verecekler ve bu bölümlerde tek tek randevu almadan dolaşıp muayane olacaksınız. Aynı gün yada duruma tahlil istemelerine göre 1 haftaya kadar sürebilir. Yanınızda şimdiye kadar aldığınız sağlık raporu ilaç raporu ne varsa getirmekte fayda var, en son muayenenizi de olduktan sonra elinizdeki form ve varsa diğer evrakları sağlık kuruluna teslim edip o gün heyete gireceksiniz,

sonrasında da raporun Ankara ya gönderilmesi ile hastaneden ve doktorlardan daha üstün olağanüstü yetenekleri olan xr ışınlarıyla bir bakışta insanın raporundan bütün bedenine kimyasal ruhsal muayeneyi tahlil tetkikleri 1 dk içinde yapabilen muhteşem görevlilerin incelemesi sonucu mevcut olması gereken rapor oranının mümkün olduğunca %40 ın altına indirilmesi ile psikolojik olarak iyileşiyorum galiba şeklinde bir his oluşmasıyla son buluyor.

Üst Alt