Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

19 yıllık kamu çalışanıyım. Kalp rahatsızlığım var. Emekli olabilir miyim?

AmasyalıT

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Malulen emeklilik için müracaat etmeyei düşünüyorum.Raporum şu şeklidedir.
CABG(+) Kroner Arter Hastalığı, EKG:NSR Eko:%60 Servical MR:C5-6/C6-7 Disc hernisi. C4-5 Dejeneratif disk hastalığı.

19 yıl kamu hizmetim var.Genel hatları ile konuya hakim arkadaşlar değerlendirirse tahmini %kaç rapor alabilirim ... Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.Allaha emanet olun.Sağlıcakla kalın.

AmasyalıT

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde işgücü kaybı olmalı. Bence ondansa, 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliği için başvurun. Çok daha kolay emekli olursunuz.

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
hizmet süresi ile emeklilik hak edilir.

Bu kanun maddesi çalışanlarımı yoksa herkesimi bağlıyor.Ben bu durumu anlamadım. Yani ben şuan çalışmıyorum.Boşta gözükmekteyim

AmasyalıT

Çalışıp çalışmamanızın bir önemi yok. Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik de o statüde olur.

sgk raporuma emeklilik için red cevabı verdi.Sağlık kurulunun kararına itiraz ettim.Yüksek sağlık kuruluda red cevabı verirse iş mahkemesine müracaat edeceğim.
Gelişmeleri buradan sizlere bildireceğim

OturanBoğa

Benim %46 lık raporumu boşta (herhangi bir sgk kaydım olmadığından ) yine red vermişler.Delireceğim.Ne yapmamı tavsiye edersiniz.

5510 sayılı kanunun 28.maddesine göre dosyanızın incelenmesi mümkün olmadığından raporum kabul edilmemiş.

Ne yapmam lazım sayın OturanBoğa yardımcı olursanız sevinirim

AmasyalıT

İyi de gerekçe neymiş, o anlaşılmıyor ki. Daha açıklayıcı bir şeyler söylenmeli

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise o statüde emeklilik işlemlerinin yapılması lazım

Üst Alt