Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1973 SGK girişi, 670 prim günü olan akciğer hastası annemin emekliliği nasıl olur?

ZADESOY

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar.. benim annem için malulen emeklilik koşullarına uyuyormu öğrenmem lazım hemde en kısa zamanda.. lütfen bilgilerinizi paylaşırsanız yol gösterirseniz cok seviniriz..
ANNEM haziran 1954 doğumlu 3 cocuk sahibi 1973 ilk işe giriş tarihi ve herhangi bir çalışamamazlık durumu söz konusu değil... , burda 1 sene çalışmış sonra ilk cocuğuna hamileyken işi bırakmış daha sonra 1988 de tekrar başka bir sigorta nosu ile 1 sene daha çalışmış toplamda 670 mi tam bilemiyorum o kadar sigortası var ve birdaha da ssk lı çalışmamış..
2 cocuk için toplu ödeme yapabiliyor bunu öğrendik 13,000 lira küsür ödeme yapabiliyor ve şu anda AKCİĞERLERİNDE SARKOİDOZ DENİLEN LENF BÜYÜMESİ HASTALIĞI MEVCUT, AYNI ZAMANDA YÜKSEK TANSİYON, DİYABET, BEL FITIĞI hastası ve calışamaz durumda asıl sorum şu
biz annem için 2 cocuktan 4 seneyi toplu ödeyip, malulen emekli yapabilirmiyiz.. bu şartlara sahipmiyiz.. bize denilen önce bağcılarda ssk da 2 sigorta numarasındaki günleri birleştir.. sonra unkapanına gidin orda sgk da malulen emeklilik için gerekli şartları öğrenin ama hiçbirşey bilmeden gitmek istemiyorum.. lütfen ilgilenirmisiniz....

1800 günle malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul durumda sayılmak lazım. Annenizin durumu buna uyuyorsa, malulen emeklilik için en son primin yattığı sigorta müdürülüğüne başvuru yapmak yeterli Onlar hastaneye sevk eder...

Eğer maluliyet cetveli'ne göre malul değil ama sakatlık oranı cetveli'ne göre % 60 ve üzeri rapor alınabiliyorsa, buna rağmen sgk "durumunuz maluliyeti gerektirmediği için malulen emekliliğiniz reddedildi" derse, o zaman o red kararına karşı dava açmak mümkün: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Üst Alt