Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1981 doğumluyum, %44 raporumla emeklilik şartlarım nedir?

kaan irşad

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
merhaba

ben 1981 doğumluyum 1995 yılında 14 yaşında tam prim gün ile sigorta girişim oldu,
2012 yılında %44 engelli raporu aldım.
2015 yılında ekpss ile engelli kadrosunda memur olarak atandım.
1409 gün gün ssk primim var, 18 ay askerlik borçlanması da yaparak hizmet birleştirmesi yaptırdım,
hitapta "Emeklilikte 18 sigortalılık yılına tabidir. Maluliyet durumunun SGK tarafından onaylanması halinde 13 yıl hizmeti doldurduğu takdirde emekliliğe hak kazanır." yazıyor

Yeniden heyete girsem şuandaki oranım yükselecek emekli olma koşullarım nasıl olur.

yardımcı olursanız sevinirim ben ne zaman kaç gün prim ile emekli olabilirim.

kaan irşad

Gün/Ay/1981 + 18 = gün/ay/1999 (emekliliğe temel olan sigorta başlangıç tarihiniz)

bagkur.PNG

Yani ssk + askerlik borçlanması + memurluk toplamda 4680 gün olduğunda emekliliği hak edeceksiniz. Eğer rapor oranı %50-59 arasına çıkarsa 4320 günde emekli olacaksınız

Teşekkür ederim OturanBoğa Şuan tek hastalıktan %80 gibi bir oran verilecek eğer bu oranda rapor alırsam hemen emekli olabilirmiyim tekrar hastaneye sevk yani ikinci bir kurula girme olayı olur mu emeklilik için...

kaan irşad

İstifa söz konusu olduğunda kıdem tazminatı hakkı gider her şeyden önce. Sonrasında emeklilikte şu tablo geçerli olur:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt