Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1982 sigorta girişim var. 3600 günden emekli olabilir miyim?

ServetKeles

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalarbensizdenyardım da bulunmanızı rica edecektimben1960doğumluve 1982 girişli skortlıyim sorum şu bencron hastasıim 30 senedr 3600 den emekli olmakistiyoum ama bir bucuk yıl var dolmasina ama doğum borclanmasıya doluyrve emekliolurum diyorlar ama rapor alırsam bu borclanmayı yapmadan olabilirmiyim onuc binlira tutuyormüsve malülenmi yoka erken emeklimi olurum masımda bir azlma olurmu sizce ne yapmaliyim işten cikmak zorunda kaldım şu an işsizlik maşi aliyorim bir ay odu ne önerirsiniz rica etsem

ServetKeles mrb geçmiş olsun
Öncelikle %40 üzeri engelli raporu alsanız ve buna istinaden vergi indiriminiz onaylanır ise 1982 sgk girişinizle sizden 3600 gün ve 15 hizmet yılına tabi olursunuz yani her durumda 3600 gününüzü tamamlamanız gerek emekli olabilmek için eğer mevcut gününüz 3600 den az ise.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Yani 3600'ü doldurursam 15 yıllık hizmete mi tabi olurum? Eğer rapor alırsam ve vergi indirimi yaptırırsan erken emeklilik mi olur yoksa malulen mi emekli olurum? Bu durumda maaşım daha az mi olur yoksa normal mi olur? Bunları öğrenmek istemiştim. Cron haricinde kalp ve tansiyon hastasiyim. 3600'ü doldurmak icin 1 buçuk yılın var. Doğum borçlanması yoluyla yeni yılda emekli ediyorlar ama doğum borçlanması 13 bin lira tutuyor. Sizce doğum borçlanması yapmalı mıyım yoksa rapor mu almalıyım yada ikisini de mi yapmalıyım? Şimdiden çok teşekkür ederim. Iyi günler.

ServetKeles hizmet yılı açısından bir sıkıntınız yok
Sadece gün açışından eksikliğiniz var bunu 3600 tamamlamalısınız vergi indiriminden emekli olursanız maaş farkınız olmaz normal olur borçlanma işine gelince karar sizin ister çalışarak tamamlayın isterseniz ödeme yaparak.

Şimdi doğru mu anladım 3600'ü dolduracağım %40 üstünden rapor alacağım ve vergi indiriminden yararlanırsam 15 yıl hizmete tabi olup normal emekli maaşını alacağım. Çünkü 3600'den emekli olanlar erken emekli sayılıp maaşları düşük oluyor diye biliyorum eğer yanlış bilmiyorsam. Eğer dediğiniz gibiyse gerçekten çok sevineceğim ve rapor için doktorumla görüşeceğim.

Rica edsem doğruysa evet yazarmısıniz rica etsem sizin cevapınıza göre hareket edecem verdiğiniz cevap üzre cok teşekkür ederim

ServetKeles evet doğru engelli aylıkları hesaplanırken
5600 gün gibi hesaplanılıyor maaşda düşüş olmuyor.

Allah razı olsun sizden verdiğiniz cevaplar icinbana yol gösterdiniz sağolun ilk işim
rapor almak olacak cok teşekkür ederim sağolun

Merhapalar bana sonucu baylaşirmsiniz demiştiniz şimdi yüzde 56 raporu aldim şükür bu arada cok teşekkür ederim bilgilerinzden dolayı siyortaya gittim 3600 ün dolmasina 570 gün var bunu doğum boclanmasiyla doldura bilirsin ödedigin zaman emekli olabilirsin dedi ama ona 56 raporum var bu raporun bana faydasi olacakmi vergi ndirimi almalimiyim diye sordum bana nededi gerek yok sen 59 yaşini doldurdun eksik gunu yatir emekli oldedi başindan savdi e bu aldiğim rapor emekliliği me etki etmeyecekmi siz bana Demiş tinizki 3600 doldur 40 üstünde rapor al vergi indirimi al 5700den emekli olursun sizden ricam ne yapmaliyim sartlarmı değişti yoksa sigortacı başindanmi savdi rica etsem beni aydinlatirmisin canim cok darlandim gunlerdir uğraşiyorum verdiyin cevaplar icin cok teşekkür ederim saygilar

ServetKeles mrb öncelikle hayırlı olsun raporunuz
Yukarıdada daha önce belirtmistim size ister vergi indiriminden emekli olun isterseniz yaşlılıktan başvurun
Her halükarda 3600 günü tamamlamaniz lazım vergi indirimine başvura bilmeniz için sgklı aktif çalışan olmalısınız raporunuzun ankaraya gidip 3/4 ay içinde onay süreci sürüyor yada baklemeyip yaştan 3600 vergi indirimi olmadan başvura bilirsiniz sgk emekliliğe bu arada almış oldugunuz raporla şehirler arası ulaşımda ücretsiz ulaşımda su telefon gibi indiriminden yararlanabilirsiniz.

Tesekkur ederim vergi indirimi alirsam sizce emekli maasim yuksekmi olur ikincisi şuan işten ciktim ama işsizlik maasi aliyorumve ümraniyede oturuyorum istanbul nereye baş vurmam lazim verdigin cevaplardan dolayi cok teşekkur iki bucuk ay oldu ciktiyim iştensizce vergiindirimi icin baş vurursam engel olurmu yoksa ise girincemi baş vurayim emekli olursam sizin yardimlarinizla olacak inanin gercekten bir şey bilmiyoruz

ServetKeles işe girince başvurmalısınız vergi indirimine başvururken iş yerinizden yazı evrak istiyorlar.
Bu nedenle başvurunuzu işleme almazlar bağlı bulunduğunuz vergi dairesine başvurun onlar size yardimcı olacaktır karar sizin ister vergi indiriminden isterseniz yaşlıliķ emekliliğinden sgk başvurun pek fark olmaz maaş açısından en fazla 100 tl oynar arasinda karar sizin.

Üst Alt