Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1982 yılı sigorta girişi olan, bir bacağı ampute babamın emeklilik şartları nedir?

kadirdeniz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhaba ,

Babam 4 yıl önce damar tıkanıklığı yüzünden sol bacağını, diz kapağının yukarısından amputasyon edildi.
Bugün emeklilik durumu ne olduğunu öğrenmek için unkapanı SGK'ya gittim. Bazı bilgiler edindim. Burada deneyimli arkadaşlardan yardım istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerektiği ve babamı nasıl emekli yapabilirim ?

İlginiz için şimdiden Teşekkürler

Sevgiler.

• 196 gün prim
  • 20/04/1982 sigorta başlangıç tarihi
  • "506 sK geçici 81/C-BB massine göre 3404 Gün prim eksikliği tamamlamanız halinde emekliliğe hak kazandığınız tespit edilmiştir" yazıyor.
  • Askerlik borçlanması yapılmadı
  • 02/03/1952 Doğumlu Babam.

Malulen emeklilik için 1800 gün gerekli. Yaşlılık emekliliği için dedikleri gibi. 3600 ü tamamlayıp yaş haddi ve sigortalılık süresi tamam diyorlar. 24 ay askerlik yaptığını düşünürsek topu topu 1000 gün bile zor görüküyor. Ancak askerliği ödeyip gününü 1800 güne tamamlarsanız malulen emekliliğe başvurup malul sayılabilirsiniz.

malulen emeklilik için tek bir hastalıktan %60 istiyor sgk parça parça hastalıklarla %60 ı geçmek çözüm olmuyor haberiniz olsun tek bacağın diz üstünden kesik olması tahminim %48 gibi bildiğim kadarıyla
o yüzden babanıza malulen emeklilik müracaatı yapmadan önce engelli raporu çıkartın derim o raporda görecekleriniz az çok size bilgi verecektir

Birden fazla hastaligi olanlarda malulen emekli olurlar

kadirdeniz

Maluliyet cetveli'Ne gör malul sayılacak işgücü kaybı olursa sgk 1800 gün prmle malulen emekli eder.

Eğer bu oranda işgücü kaybı yoksa ve fakat sakatlık oranı cetveli'Ne göre %40 rapor ve ona istinaden de sakatlık indirim hakkı elde ederseniz, 3600 primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Üst Alt