Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1985 bağ-kur girişim 5080 gün primim var. Nasıl emekli olabilirim?

m.g

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
D.13:10:1967
Bağkur B. 23:11:1985
10 YIL Bağkur var .
Terk Tarihi 13.04.1992
13:04:1992 Den sonra 1701 Gün ssk var.
Hizmet birleştirmesi yapıldı.
Toplam (5080) Gün
Malulen emeklilik talebinde bulundum hastaneye sefk ssk dan .
sedef hastalığımdan 35+ yüksek tansiyondan 10.
diğer hastalıklarımı ssk sonucunu yazacak dediler
benim görduğum raporda sedef 35+10 yuksek tansiyon.

sonuçu takip ediyom ..?
bu sonuçlara bu rapora göre malulen emekli olabilirmiyim...?
yada nasıl bir yol izlemem gerek ..?

Rapor oranına göre malulen emekli olamazsınız malulen emekli olmak için en az 60% oranında rapor almanız gerekli, Önerimiz vergi indirim hakkı alıp erken emekli olmanızdan yana, yapmanız gereken iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alın (Çalışmıyor iseniz 1 ay kadar çalışan ssk lı olun) ve bulunduğunuz ilin Maliye (Mükellef Hizmetler Birimine) vergi indirim hakkı için müracaat edin. 40% ve üzeri rapor alıp o rapor ile vergi indirim hakkı kazanır iseniz erken emekli olabilirsiniz. Son olarak Malulen emeklilik ile vergi indimi ile emeklilik çok farklı şeylerdir. Şu konudan bilgi edine bilirsiniz.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...-vergi-indirim-hakki-ile-emeklilik-nedir.html

Balthazard Formülü ile burda sitede bir editör arkadaşınız 18 yılınız varsa olursunuz ozaman pirim gun sayımı doğum tarimi yazmamıştım öyle dedi . ayrıca yenden bir suru zaman kaybı olmuyormu ssk kendi göruyor yüzde 40 ı geçtimi neden yenden maliyeye muracat edip sil baştan bida oğraşılıyor bunu anlamış değilim . bu oran yukarıda yazdığım sadece benim görduğum raporda oldu diğer boş yerleri ssk kurulu dolduracak dendi .birde bir şey dağa sorabilirmiyim cvp larsanız çok sevinirim . benim hastalığım sedef ve tedavisi mumkun değil bu yeni yasada tedavisi mumkun olmayan diye okudum bunun hiç bir yararı olmuyormu verdiğiniz vereceğiniz cvp için çok tşkr ederim .şu ndada evrakları netten takip ediyorum sakaryadn talepte bulundum ama nette evraklar izmit te kurulda gözukuyor ?

ayrıca bu yukarıdaki verdiğiniz link te girdim gördum yüzde 40. ve 59 oranı olan da emekli oluyor sonuşta 5080 günüm var yanılıyormuyum yok sa tşkr ederim vereceğiniz cvp için .

Malulen emeli olabilmek için "B. Artropatik şekil gösteren ağır sedef hastalığı (psoriazis) (Değerlendirme romatoloji bölümünde yer alan kriterlere göre yapılır)" olması gerekir. Eğer başvurunuz malulen emeklilik olarak yapılmışsa ve aranan bu şart yoksa, malulen emeklilik başvurunuz reddedilecektir.

Yukarıda İlker'İn yazdığı üzere, malulen değil de defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmanız çok daha kolay. Bir işyerinde 10 gün sigortalı olun ve o arada sakatlık indirimindne yararlanmak için defterdarlığa başvurun. Başvurunuz sonuçlanıp % 40 ve üzeri raporla 3. dereceden sakatlık indirimi hakkı elde ederseniz, hemen Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Emekliliğiniz kesindir... Yeter ki sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri raporunuz olsun.

oturan boğa verdiğiniz bilgiler için çok tşkr ederim .süreç devam ediyor tc nosu ile takip ediyom sakaryadan talepte bulundum evraklar izmit te gözukuyor 20 gün oldu hala orda malüllük servisinde yazıyor .peki şunu öğrenmek istiyorum bu yukardaki yzdığım oran ve değerlendirme 35+10 olan vede yazılan benim görduğum .. birde bu hastalığıma bağlı olarak eklem tutulması oluyor onun sonuçunu doktorlar yazmadı ssk kendi kurulu yazcak dendi yinede bi umut işte onlarda oran yzrsa olabilirmiyim ? birde bu raporu eyer olamazsam ssk dan bana verecekler mii ?? yoksa yeni rapormu çıkrtmak zorundayımm deftarlık tan vergi indirimi almk için cvp verirseniz çok sevinirim ??

Malulen emeklilik sürecinde raporu size vermeyeceklerdir büyük olasılıkla. Eğer verilirse, raporun üzerinde oran da varsa, tabii ki vergi indiim başvurusna da kullnabilirsiniz.

evet ssk ya dun gittim vede paporu eyer malülen olamazsam alabilirmiyim diye sordum (hayır) rapor bizde ssk da kalır dediler
EVET raporda kendim gördum sedef için 35+ yuksek tansiyon için 10 vardı .bana ssk dan malüllük sureci ocak ayını bulur dediler sonucu . isterseniz defterdarlıktan vergi indirimi talebinde bulunabilirsiniz bu malüllük surecini etkilemez dendi .

sadece üzüldüğüm konu 35+10 ile defterdarlıktan vergi indiriminden emekli olabiliyorum bunu ssk da kurul göruyor vede biliyor maksat vatandaşa eziyet olsun diyemi ypılıyor bu işlem tekrardan bunu anlamış vede kabullenmiş değilim yazık memleketimiz ne hale gelmiş .

sayın oturan boğa sizin yorumlarınızı gece gündüz surekli okuyorum bu konuda gercekten ali tezel kadar bilgi vede tecrubeye sayipsiniz sizin yine bi uyenize verdiğiniz cvp ta gördum bir yrgıtay kararı malulen emeklilikte illede tek hastalıktan yuzde 60 olması şart değil diye

sorum size aceba eyer malulen olamazsam sizce mhkemeye vermeli miyim bu bir ikincisi sureç nekadar uzar kazanmk veya kaybetmek önemlide değil.
bu bir ikinci sorum dun eş dostta 10 günlük ssk lı gösterin ben ödeyim dedim neyse pirimimi sdece 10 gün dedim vergi indirim talebinde bulunacam diye malesef en yakınlarım bile bizi bulaştırma bu işe değip korktular . şimdi kendimi 10 gün nasıl ssk lı gösterebilirim sizce çunku çalışacak durumda değilim .
başlangıcım 10 yıl bağkur sonra bğkuru kapatıp 1701 ssk var aceba isteye bğlı ssk lı olamazmıyım bu vergi indiriminden yararlanmak için ? 10 gün isteye bağlı ssk ya talepte bulunsam olur mu ? olursa aceba ssk lı mı 10 gün yaparlar yoksa bağkurlumu

lütfen cvp verirseniz çok sevinirim sizden başka yrdım alacağım yer yok çok tşkr ederim vereceğiniz cvp için şimdiden .

Türkiye'de davalar çoook çok uzun sürüyor. En son çare olarak mahkeme yoluna gidilmeli.

Maalesef, sakatlık indirimine başvurmak için çalışan statüsünde sigortalı olmak lazım. Hele bir malulen emeklilik sonuçlansın, sonrasını o zaman düşünürsünüz. Şimdiden dert etmeyin kendinize...

peki çok tşkr ediyorum iyiki varsınız . gelişmeleri sonuçları burda sizinle paylaşacam sizin fikir vede duşunceleriniz çok önemli gercekten başta siz olmak uzere vede diğer editörlere sonsuz sevgi saygılar..

Oturanboğa ? yukarıda yorumda belirtmiştim kimse vergi indiriminden yararlanacam deyince ssk yapmak istemedi .. bu gün bir tanıdık vasıtasıyla bir iş yeri kabul etti konu açılınca vede bende hazır bulmuşken ssk olacak iş yeri malulen talebim sonuçlansın diye bekliyemedim çunku şartlarım çok kısıtlı .ister istemez kabul ettim bir dağa ssk lı iş yeri bulamam diye .lütfen sizin yardımınıza çok iğtiyacım var . bu soracağım konuda lütfen beni bilgilendirirseniz çok sevinirim .
1. bugün ssk oluşum malulen emeklilik işlemlerimi engeller mi ..?
2. bügün ssk oldum kaç gün içinde defterdarlığa baş vurmam gerekir ...?
3. birde işyerinden bi evrak bişey resim yada nasıl baş vuruda bulunacam defterdarlığa ..?
4. birde 10 gün yeterlimi ssk lı yoksa dağa fazlamı çunku ödeme güçüm yok .?
bu iki sureç bir birbirini etkilermi vereceğiniz cvp için çok tşkr ederim başta siz vede diğer sitenizdeki editör arkadşlara lüffen cvp bekliyecm

1- Sigortalı olursanız, malulen emeklilikte maaş birikmez. MAlulen emeklilik sürecinin sonunda size derler ki "sigortalılığınıza son verin ki malulen emekliliğinizi başlatalım". Yani, bugün sigortalı olursnaız, maluliyetiniz tespit edilir ama malulen emeklilik için işten ayrılmanız talep edilir.

2- Sigortalı olduğunda birkaç gün içinde defterdarlığa başvurabilirsin. Başvurduktan birkaç gün sonra da işten çıkışın yapılabilir.

3- http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

4- On gün yeterli... Sadece, defterdarlık sonucu işyerine gönderecek, onu takip etmek lazım...

oturan boğa ben 8 gün ssk oldum o sekiz gün zrfında defterdarlığa talepte bulundum . bana raporun varsa 45 günde netiçe alabileceğimi öyledi memur bende raporum var ama bende değil hastanede malülen emeklilik talebinde bulundum gecen ay dedim olsun önemli değil dedi hastaneye gitmemi ve dilekce yaz baş hekime imzalat raporunu al getir dedi faakat ne yaaptımsa hastane raporumu vermedi .defterdarlıktaki memura gittim vermediler dedim bana yönetmelikteki keyatları verdii suç işliyorlar dedii vermek zorunda yönetmelikteki evrakla gittim yine sonuç alamadım .neysediyelim memur defterdarlıkta yeni sefk etti beni hastaneye yine sedeften 00/35 aldım vede hipertansiyon yazdı doktor ama oranı yazmadı göz ortapedi onlarda yazmadı 7 oçakta kurula girecam ..bu işlemlerim biter bitmez ssk yı kapattım .defterdrlıktaki memurada işi burkmayı duşunuyom dedim sorun olurmu hayır olmaz dedi sadece gel haber verki çalıştığın adrese gitmesin gelen evrkların dedi şimdi bir kç gün gecsin defterdrlığa gidecam işi burktım evraklarımı ev adresime yollayın diye hber verecam .
buyuk umutla sedeften 00/35 + hiper tansiyondanda 10 almam yeterli sanırım ...?
şimdi hem malülen hemde vergi indiriminden bekliyorum
OturanBoğa

Ne güzel bir memur arkadaşa denk gelmişsiniz. Doğru bilgilendirmesinin yanı sıra insani yönü de çok hoş. Sağ olsun.

% 35'in balthazard formülü ile toplandığında % 40 olabilmesi için % 7 oran yeterli. İnşallah güzel neticelenecek. Sabır.

çok tşkr ederim . şimdi hem malülen hemde defterdrlıktan sonuç bekliyorum umarım kısa zamnda sonuçu size burda açıklıyacam OturanBoğa

defterdarlıktan aldım hastaaneye sefk gerekli muayneleride oldum
yine sedeften 00/35 yazdı doktor bugun kurul heyet gunumdu buyuk
olasılıkla yine hiper tansiyon vede diğer hastalıklarımı kurulda tek tek sordular 50 kesin kececeğimi tağmin ediyorum bu raporda yanlız size bir sorum olacak mumkun olduğunuzda cvp larsanız sevinirim.
1. bugun heyet kurulda hastlıklarım tek tek soruldu
ve bana önumuzdeki afta cuma gunu raporunu tc le birlikte gelip alabilirsin dediler merak ettiğim beni defterdarlık tan sefk le gittim neden raporu bana gelip alabilirsin dediler cuma gunu ? bu sureç doğrumu yoks bi gariplik mi var ? çunku beni yolluyan defterdarlık neden bana gelip kendin alabilirsin raporunu dendi ? normalinde malülen gibi kendi yollamıyormu defterdarlığa hastane raporumu ? bunu merak ediyorum ?
birde bu raporu önumuzdeki hafta cuma gunu aldım mı ben defterdarlığa göturmeden noterde bir nussa dağa aslı gibidir yaptırsam iyi olurmu lazım olur diye ?
2. birde bu rapor defterdarlığa verdikten sonra vergi indiriminden yararlanırsam nerde ne gibi işlerime yarar .? malülen olan surec devam ediyor aceba vergi indirimi alırsm ki kesin alacağımı sanıyorum hangisi avantaj lı sizce ? vergi indirimi defterdarlığa raporu verdikten sonra memur 45 gunde sonuçlanır demişti . bu aradada malulen emekliliğim onaylanırsa bu vergi indirimi bi işime yarar mı ? sorularım uzun oldu özür dilerim ama musait olduğunuzda cvp larsanız çok sevinirim
OturanBoğa

Raporun bir nüshasını size verecekler. Onun için çağırdılar.

Evet, mutlaka raporu noterde çoğaltmalısınız. Ayrıca size verilecek olan nüsha zaten sizde kalacak. Onlar ayrıca başka bir nüshayı defterdarlığa gönderecek...

Malulen emekilik onaylanırsa vergi indirimi hiç bir işe yaramaz

Eğer ileride çalışmayı düşüüyorsanız vergi indirimi ile emekli olmak avantajlıdır. Yok, çalışmayacaksanız, hangisi erken emekli olmanızı sağlıyorsa, o statüde olun gitsin :)

peki çok tşkr OturanBoğa

malülen emekli olunursa yine ilerde tekrar rapor istendiğini duydum
vergi indiriminden cvp geldiğinde olursam ilerde tekrar vergi indirimi için benden yine rapor istenir mi..?

bir de ikisi arasında maaş farkı var mı.?

[FONT=Verdana]9[/FONT][FONT=Verdana]10.01.2014[/FONT][FONT=Verdana]KOCAELİ SGİM GELEN GİDEN EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]10[/FONT][FONT=Verdana]10.01.2014[/FONT][FONT=Verdana]KOCAELİ SGİM GELEN GİDEN EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]11[/FONT][FONT=Verdana]10.01.2014[/FONT][FONT=Verdana]SAKARYA SGİM DESTEK HİZMETLERİ-1( GELEN EVRAK) SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]

şimdi nette evrak takibinde gördum işlemlerim bitiyor heralde kocaeliden çıkmış bu tarihte zannedersem bu hafta sonuç belli olcak?
merak ettiğim bir iki sorum dağa olacak lütfen sizden başka bilgi aldığım yada bu konularda etrafımda anlıyan kimse yok cvp larsanız çok sevinirim
1. eyer diyelimki malülen emekliliğim onaylanmış .bende bu sureçte yatan maaşımı çeksem
ama bu cumada hstaneden raporumu alacam vergi indiriminden eyer defterdarlığada yollandına göre ordan da 45 gun zarfında cvp
geldiğinde eyerki vergi indiriminden yararlanıyorsam bu malülende yatan maaşımı çekip .elimdeki vergi indiriminden yararlanır olan belgeyle ssk ya
gidip ben malülen emekliliğimi vergi indiriminden yarrlandım vergi indiriminden olmak istiyorum desem olurmu ..?
benden ytan maaşı eyer olduysam tabi isterlermi ?çünki malülen emeklilikte benden yine rapor istenir ilerde bir dağa uğraşmamak için
sizce bu mumkun mu ..? eyer malulen emekli olduysam yatan maaşı çekip . 45 gun sonrada vergi indiriminden yararlanıp erken yaşlanmadan olsam ?olurmu ?
vereceğiniz cvp için şimdiden çok tşkr ederim.
Ayrıca bu mubarek gecede siz vede aileniz vede sevdiklerinizin kandili mubarek olsun hayırlara vesile olur inşllah ..

Zaten oranlara bakınca malulen emeklilik mümkün görünmüyor. Vergi indiriminiz onaylandıktan sonra Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurup emekli olursnuz...

OturanBoğa 17.01.2014 bugün hastaneden sağlık kurulu raparumu aldım. oranları yazıyorum.

derip psöriazis şiddetli 00/30
hiper tansiyon 00/10
sol göz anizometrik 00/13
opere femur kırığı 00/8
toplam yüzde 49. yazıyor.
orda memura sordum ben dedim sedeften sadece 00/35 almıştım dedim
memur bu formule göre hesaplanıyor dedi vede 49 yapıyor .sizce aceba doğrumu formulde hesaplanıp duşuldukten sonra 49 diyor.
1.siz hesaplarmısınız aceba.gercekten 49 mu?
2.vergi dairesine gecen cuma yollanmış raporum sordum bir ay zaarfında bu tabloya göre emekli olabilirmiyim...?
3.vergi dairesinden gelen yazıyla gideceğim ssk değil mi birde orda ssk da yaşlılık emekliliğimi diyecam.
4.ssk gelen vergi indiriminle muracat ettiğim gün o gunden mi başlıyor emekliliğim ?
raporumun gecerlilik suresi 2 yıl yazıyor lütfen cvplarsanız sevinirim.

Doğrudur, balthazard formülü ile toplandığında 30+13+10+8= % 49 yapar

Evet, emeklilik için bir sorun görünmüyor

Evet.

hayır. Başvurduğunuz ayı takip eden ay başı itibarı ile birikmeye başlar emekli maaşı

Raporda 2 yıl süre olması emekliliğin de 2 yıl süreli olacağı şartını getirmez. Bunu ancak sigorta müdürlüğü karar verir... Bekleyip göreceğiz.

çok tşkr ederim çok sağolun ben gelişme oldumu yazacam sizin yorumunuz önemli benim için OturanBoğa

malülen emekli olamıyorum dun ssk gittim sonuçu gelmiş öğrendim red yazısınıda aldım 00/60 olmadığı için red yazıyor.
defterdarlığa gittim 20/01/2014 tariğinde yollanmış ankaraya işlemler yanlız merak ettiğim bir kaç şey var cvp larsanız sevinirim ?

1.Hastanede Balthazard Formülü İLE oranlar yazılmış 00/49 merak ettiğim ankarda tekrar aceba hesaplanacak mı ..? bu orandan duşme iğtimali varmı sizce..?
2. defterdarlığa gittim 20/01/2014 evrak gönderilmiş ankarya ögrendim orda ben işi bıraktım evrak ev adresine gelsin dedim olmaz dediler dağa ilk gun gittiğim
memur olur gel burda bana söyle işi burakırsan demişti eve yollarız ama dun defterdarlığa gidince benim işlemleri yapan memur yoktu orda işi buraktımı söylemeye
ev dresime gelsin diye söylemeye geldim dedim olmaz dediler illede iş adresine bırksanda oraya yollarız dediler işi buraktım diye iş veren benim evrakları yırtarsa nolack dedim
olsun dediler ssk gidersin vergi indiriminden yararlanıyorum dersin ssk bizden talep eder o raya yollrız dediler .ssk gidip sordum vergi indirim belgem bana ulşmazsa diye
deftardarlıktan yararlandığını öğrendiğin gun bize gelip talep edersin emekliliğini biz ordan isteriz dediler . iyi guzelde işlemler uzun surecek evrak işyerinde kaybolursa çunku ben 8 gunluk ssk oldum nerde oldumuda bilmiyom bi masebeci ssk yaptı bunları ( yazmamın sebebi aşşada soracağım bir soruyla bağlantılı o yuzden detaylı izzah etmek için yazdım oda şu )
3.ssk da emekli olunurken son çalıştığı maaşa göre hesaplanıyormuş diye duydum bağlanacak maaş aceba doğrumu..? benim bu defterdarlık için 8 gun ssk askeri uçretten yattı bu son ssk iken alınan maaşın etkisi gercekten var mı ...? eyer varsa deftardarlıktaki memur illede iş adresi yeni girersen bi işe frk etmez onu Söylersin oraya yollarız ama illede iş adresi dediği için . birde bu ssk da son alınan maaş dikkate alınıyorsa ...? bende önumuzdeki ay yine kendimi ssk lı göstereyim 10 gun . en yuksekten hem dağa sağlam bir iş adresi olur hemde ssk da en son çalıştığım maaş madem dikkate alınıyor SİZCE NAPMALIYIM OturanBoğa

Ankara da hastaneler de sakatlık oranı cetveli'ne bakıp oran yazıyor aslında. Ama ne hikmetse Ankara oranları düşürmekten geri kalmıyor. Sizin için ne olacak, bilmem mümkün değil. Bekleyip göreceğiz...

Belge işyerine gönderilir. Dedikleri gibi, işyerinden ulaşamazsanız sgk'ya gidip beyanda bulunduğunuzda zaten onlar Maliye'den evrağı ister. Bunu dert etmeyin...

Maaş hesabında eskiden son maaşlar çok etkiliydi. Ama artık böyle değil. Son maaşınızın emekli maaşınıza etkisi milyonda bir olur. Bunu da dert etmeyin :) Bu saatten sonra maaşınıza etki edebilecek hiç bir şey yapamazsınız.

peki kısaca maaş alsakta o parayla anca çekirdek çıtlarız belli :)
siz bu sakatlık oran cetveline göre hesaplıya bilirmisiniz ?
valla ben ümüdimi vergi indiriminden de kestim artık hep engel çıkıyor
aslında 2010 senesinde emekliliğimi hak ettim pirim vede seneden ama yaş taktılar
şimdi ise bilerek istiyerek sakat olmaya malül olmaya uğraşıyoz .ankara artık oran duşurmuyor diye duydum
çok mahkeme açılıyor diye neyse bekleyip görecez dediğiniz gibi tşkr ediyorum

oturan boğa ? benim evraklarım sakarya defterdarlığında 20/12/2013 tariğinde gitti ankaraya 00/49 olarak benim merak ettiğim ben beklemeden gitsem ankaraya eyerki onaylandıysa elden bir nussasını alabilirmiyim ???? sitenizde okumuştum birkere elden onaylanmış olan raporları giden olursa elden bir nussasını verildiğini okumuştum aceba doğrumu ? doğruysa gitsem alabilirmiyim birde eyer alabilirsem illede sakaryada defterdarlıkta bi işlem görecekmi yendenn yane görmiyecekse direk ssk ya gitsem olur mu ???

Benim raporum sakaryadan vergi dairesinden 20 ocakta ankaraya gönderildi
21 şubatta sakarya vergi dairesi geldi 21 şubattada iş yerime gönderilmiş
raporum 00/49 idi yüzde 49 onaylanmış

bekliyen arkadaşlarınkide inşallah çabuk gelir

İş yerime gelen evrakla emeklilik talebinde bulunacam 5090 gun pirim gunum var

sizce işlemler nekadar surer maaş ne zaman bağlanır

birde vergi indirim belgesiyle ssk gittim mi ne lazım başka bi evrak gerekiyormu sadece kimlik vergi indirim belgesimi .?
maaş talepte bulunduğun gunden mi yoksa ilk ay başından mı işlemler nekaadar suruyor bilen varsa neler gerekiyor ssk talep ederkenn yazan olursa sevinirim ?

İlk kez sigortalı olunan tarih: 23:11:1985
Doğum Tarihi : 13:10:1967
Aylık Başlangıç Tarihi :01 :03 : 2014
Aylık Bağlama Oranı 60.00
Göstergesi 9475
Hisse Oranı 1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör:Özel
Aylık Tutarı: 1,093.99
Birikmiş Aylık Tutarı:
Ek Ödeme Tutarı : 80:22

Sisteme düşen aylık bilgisi :) Teşekkür ederim yardımlarınız için....! OturanBoğa
Sadece bir sorum var ?
ssk maaşımı öğrenmek için gittiğimde maaşımı yazan bilgisayar çıktısından bir keyat verdiler
o keyatta pirim gun kaç çocuk tc no gibi bilgiler var ama bir şey var kafam takıldı bu ne anlama geliyor.?
YASA MADD : 506 SK.GECICI 87 /A ?

Üst Alt