Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1986 prim günüm var. Tüberkiloz hastasıyım. Malulen emekli olabilir miyim?

serapsener

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba lar BÜLENT BEY

Sızden bılgı almak ıstıyorum.Daha once ıs hayatım oldu ve toplamında 1986 prım gunum var.2005 yılında pankreas tuberkuloz tedavısı ( 6 ay ) Bır yıl sonra TBC Menejıt tedavısı gordum.Ve gozde olusan uveyıt nuksederek sag gozde gorme oranımı dusurdu,acıkcası tamamı ıle gorme kaybı yasıyorum.Malulen emeklılık kapsamına gırermıyız..Ilgınıze sımdıden tesekkur edıyorum.Hoscakalı.. Serap şener

Malulen emekli olabilmek için en az 60% oranında rapor almanız gerekli anılan rapor oranının altında bir oran alıyor iseniz (40% altına düşmemesi lazım) Vergi indirim hakkı alıp emekli olabilirsiniz Bu bilgiler sadece ssk lı çalışansanız.

merhaba
ış hayatım yok calısmıyorum.

tuberkuloz tedavısı gordum yapılan tetkılerden sonra tuberkuloza rastlanmadı ( bos ıslemı ) uveyt sag gozde gorme kaybı yasıyorum sadece.tesekkurler

ve behcet raporu verıldı ılac almak ıcın temmuzda suresı dolacak

1800 günle malulen emeklli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybınızın olması lazım. Böyle değilse, maalesef malulen emekli olamazsınız.

O zaman sakatlık oranı cetveli'ne göre alacağınız rapor oranı ve ona karşılık defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirim hakkı ileerke Yaşlılık emekliliğine tabi olabilirsiniz. Bunun şartı da 3600 gün primdir.

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Merhabalar,

Asagıda yapmıs oldugum ıslemlerle ılgılı bılgı almak ıstıyorum..Verılen heyet rapor tarıhı ıle ılgılı...Saglık bakanlıgına yazmıs oldugum yazıyı bılgınıze sunuyorum..bU HEYET RAPORUNU NASIL DAHA ONCEKI TARIHE ALABILIRIM.NEREYE YONLENDIREBILIRSINIZ.TEKRAR SEVK YERI ALABILIRMIYIM? Şimdiden tesekkurler...

2005 tarıhınde pankreas tuberkulozu tedavısı gordum, 6 ay sonrasında TBC Menenjıt tedavısı ıcın Cerrahpasa Hastanesınde 23 gun yatarak tedavı gördüm...Tüberküloz tedavHastane de yatısım sırasında gözde üveyit teshısı kondu tedavım basladı ve sonrasında uveyıtım nuksettı ve su an behcet hastalıgı raporum ( ılac almak ıcınde gecerlı olan ) var. Ve sag gozumde gorme kaybım var.
Kullandıgım ılaclar tedaviye tepkı vermemekte..

1996 yılı baslangıclı 1986 prım gunum var ve Kücükçekmece SGK ya gereklı belgelerle basvurdum.

Malüllük Tahsis No 2101 olarak belirlendi.
Hasekı Hastanesıne sevk ım verıldı.Hastaneden heyet rapor u ıcın verılen tarıh 27 Mayıs 2014.
Yürümekte zorluk cekıyorum,dengemı saglayamıyorum. İş hayatından da uzak kaldım..
Heyet raporu ıcın verılen bu tarıhın 6 aydan oncesıne alma ımkanım yokmu?

Yardımcı olmanızı ıstıyorum...Allah herkese saglık versin..
Serap Şener

selam

merhaba serap hn bende sizin hastaliginiin aynisi var TBC üveyt bir yil 4 tedavi gördükten sonra hastalik gine lüks etdikten sonra bu sefer 3 tedaviye karar verdiler 6 aydi sürdü ve tahliller sonuncunda tüberküloz getdigini soylediler ama ben bir yandanda güz tedavisi görüyorum üveyt olusdu ve sol gözümü kaybetdim sag gözüm ise saglam bir insanin gözü gibi görmüyor tedavim devam ediyor bendne sana tavsiyem sakin tedavini aksatma mutlaka üveyt den anlayan iyi bir doktoragit marmara ünüverstdesinda iyi bir doktr var pof dr haluk kozak oglu iyi bir hocadir serap hn size cok gecmis olsun sunu unutmayin tüberkülozdan malülen emekli olmazsiniz ben cok ugrastim olmadi sadece ve sadece akciger tüberkülzu malülen emeklilik veriyor baskada vermiyorlar benim hastaligim göz tüberkülozu %52 raporum var gine emekli olamadim verisini siz düsünün bu konularda yardimci olmami isdediginiz bir konu varsa yardimci olurum saglicakli günler

Keremoz tesekkur ederım.Yalnız tuerkuloz tetkıklerım yapıldı ve tuberkuloz olmadıgı teshısı kondu..Ama onerdıgın dr dan randevu aldım.Gıdıcem haluk bey e.Umarım gıdecegım son dr olur.Sanada Allah sıfa versın..Saglıklı bır yasam dılıyorum..

Sigorta müdürlüğüne gidip başka hastaneye sevk isteyin bence. Belki memurlar anlayış gösterirler...

Cok tesekur ederım evet denemekte fayda var..Iyı bakın kendınıze tekrar tesekkurler

Üst Alt