Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1987 SSK girişim 4300 prim günü ile %40 rapor alırsam emekli olabilir miyim?
SEVGİLİ Arkadaslar en son işitme testimde saf ses ortalaması sağ 83 db sol 80 db / kemik sağ 72 db sol 70 db
konuşmayı anlama eşiği SAĞ N.A SOL 90 / konuşmayı ayırt etme sağ N.A sol 15 ileri derecede bilateral sensörinöral tip işitme kaybı vardır. bu oranlara göre engeli özür oranım kaç cıkar hesaplama nasıl yapılıyor hastane balthazard cetveline göre mi hesaplayıp özür oranını cıkarıyor. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. 1987 ssk giris 4300 prim gun 25 ssk suresi % 40 rapor alirsam emekli maas ne kadar olur. Prim askari ucreten yatmis. Engeli rapor olanlar maas dusukmu oluyor.
engelli emekli olanlar normal emekliler gibi aynı maaşı alır maaş için bir şey söylemek zor 2000 öncesi ve sonrası diye iki şekilde hesaplanıyor emekli maaşları ssk girişi ne kadar eski ise maaş biraz yükseliyor zaten 2000 yılı sonrası primler düşük hesaplanıyor ayrıca emekli olmak için vergi indirimi almanız gerekiyor sadece rapor ile olmuyor
oranınız ne olur bilemem ancak rapor almak emekli olucağınız anlama gelmiyor emeklilikte vergi indirimi şartı var sizin süre ve prim dolmuş fazlası ile vergi indirimi almaya bakın siz
Arkadaşlar raporum %43 olarak onaylandı iş yerime gönderildi. Iş yerinden raporu aldım şu an çalışmıyorum vergi indirim belgesi almak için ne yapmam gerekiyor. Ayrıca emekli aylığı bağlanması için yardımcı olurmusunuz. Ikinci derece engelilik için uygulanan engelilik indiriminden yararlanması gerekmekte yazıyor.yardımcı olurmusunuz.
Rapor iş yerine gönderildiğine göre vergi indirimini almışsınız. İki ihtimal var.
1. Sigorta başlangıcı ve prim ödeme gün sayınız yetiyorsa yaş beklemeden sgkya başvurup emekli olabilirsiniz.
2. Yukarıdaki gün ve prim eksikse biraz daha çalışıp tamamlayıp gene yaş beklemeden emekli olabilirsiniz.
Bu değerleri internetten bulabilirsiniz. Özürlü erken emekliliği şeklinde arayın.
Şu anda neden çalışmıyorsunuz bilmiyorum ama son iş yerinizden ayrılırken emekli olmak için ayrılırsanız kıdem tazminatınızı da varsa vermeleri gerekir.
tolgaist mrb:öncelikle yazdıklarınız verdiğiniz bilgiler çok tutarsız öncelikle %43ile 2 derece değil 3 derece oluyor
2 siz engelli raporuna baş vururken bireyselmi hastaneye gittiniz yoksa vergi dairesine gidip onlarmı sizi hastaneye sevk etti
3 sgk giriş tarihinizi gün ay yıl şeklinde paylaşırsanız eğer
Size net bilgi vererek yardımcı olalım.
ARKADAŞLAR EVRAKTA YAZAN ŞU. merkez sağlık kurulunca incelenmiş adı gecenin çalışma gücü yüzde kırk üç %43 kaybetiğine karar verilmiştir. bu nedenle adı gecenin 193 sayılı gelir vergisi kanununun 31 inci maddesine göre rapor tarihinden itibaren İKİNCİ DERECE engelilik için uygulanan engelilik indiriminden yararlanması gerekmekte olup aslı ekte gönderilmiştir. bu şekil yazıyor benım sss giriş 87 4300 ssk ödenmiş prim var 25 yıllık ssk lıyım vergi indirim belgesi almışmı oluyorum yoksa vergi daire gidip belgemi alacağım bilgi verirmisiniz
Bu elinizdeki zaten vergi indirim belgesi. Vergi Dairesi çalıştığınız yere göndermiş talimat olarak. Size vergi indirimi uygulasın işyeri diye. Yılınız yetiyor gibi geldi. Gün sayınız yetiyor mu kontrol edin lütfen. Sonra o belgeler ile sgkya gidin ve ben emekli olmak istiyorum diyin. İnceleyip size bilgi verirler. Kaçıncı seviye olduğunuz emekli maaşınızı etkilemez. Şartları değiştirir. Daha az gün ile emekli olabilirsiniz.
gun prim yetiyor su an calismiyorum nasil bir vergi indirimleri uygulanacak otv siz arac alabiliyormuyum aylik baglanmasi icin bagli oldugum ssk mi gidecegim
Emeklilik ayrı, ötvsiz araç ayrı konular.
Emeklilik için sgkya gidip sorun. En iyi bilgiyi onlar verir.
Ötvsiz araç için biraz burayı okuyun. Size uyan kısımları var mı bakın.
cakirlarc yazdıklarınıza göre vergi indirimiz mevcut sgk gidip emeklilik talebinde buluna bilirsiniz gün ve hizmet yılınızda tamam tüm şartlarınız oluşmuş.
cakirlarc yazdıklarınıza göre vergi indirimiz mevcut sgk gidip emeklilik talebinde buluna bilirsiniz gün ve hizmet yılınızda tamam tüm şartlarınız oluşmuş.
1. Emekli oldum, emekli maaşım var. Artık çalışmasam da olur diyebiliyorum ama çalışıyorum çünkü emekli gibi yaşamak istemiyorum. Maaş yüksekliği çalışırken ödediğiniz primin yüksekliği ile ilintili. Maaşınız yüksekse ve daha önemlisi işveren primleri asgariden yatırmadıysa fena maaş olmaz.
2. Vergi indirimi denen şey sadece çalışanlar için var. O da 100 tl aylık civarı rakam ekler maaşa. Çok yüksek bir rakam değil ama bazılarımız için önemli olabilir.
3. Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı'nın verdiği özürlü kartınızı alın mutlaka. Raporunuzu götürüp alabiliyorsunuz. Merkezleri var, annelere doğum yardımı falan da verilen yer. Bulunduğunuz yerde nerede olduğunu araştırmanızda yardımcı olabilir bı bilgi. Bu kart tüm Türkiye'de geçerli, bununla mesela ibbden ücretsiz seyahat kartı alabilirsiniz. Tiyatrolara ücretsiz gidebilirsiniz. Müzelere bedava girebilirsiniz yanınızda bir kişi dahil.
4. Özür durumumuz ortopedik ise ötvsiz araç alabilirsiniz bazı şartlarda. Bu çok detaylı ve kişiye özel konu net bir yorum yapamam size. tolgaist
sizce emekli olmalımıyım normal emeklilik 3 yıl sonra doluyo 87 giriş 4500 gün ödenmiş ssk primler asgari ücretten yatmış ne kadar aylık bağlanır normal emekli olursam dahamı yüksek maaş alırım aylık maaaş hesaplaması nasıl yapılır
%43 rapor vergı ındırım var. 87 ssk giriş 4500 gün asgari ücreten ödenmiş 26 yıllık ssk lıyım. normal emekliliğim 3 yıl var şimdi olsam ne kadar alırım simdi olmam avantajlımıdır. normal emeklı aylığı alırmışım diye biliyorum. yardımcı olurmusunuz arkadaşlar.
2 . Derece emeklilik icin 15 yıl 3600 prim istiyor zaten bu dolmus bi deneyin rapor aldıgınız hastane ile yazısıyo sgk ondan sonra karar veriyo benden 10 sene 1800 prim istemislerdi sadece
Eğer primlerin çoğu 2008 den önce asgari ücretten yatmışsa şimdiki asgari ücret kadar maaş alabilirsiniz gibi duruyor. Emekli olun maaşınızı alın ve tekrar çalışın isterseniz.
%43 rapor vergi indirim var 87 ssk giris 4300 prim ssk asgari ucretten odenmis. 30 yillik sigortaliyim. engeli aylik maas ne kadar olur 3 yil sonra normal emekli oluyorum simdi olursam maas ne kadar olur yardimci olurmusunuz arkadaslar
rapor ve vergi indirim var prim gun tamam isten 4 ay once ciktim su an calismiyorum aylik baglanmasi icin calisiyor olmammi gerekiyor emeklilik muracatta is cikis bildirgesi mi isteniyor ben emeklilik hak kazandim su an calismiyorum emeklilik icin basvuracagim bu durumda aylik baglanirmi
eğer vergi indiriminiz varsa hemen emekli olun. emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ile tekrar çalışabilirsiniz. maaşınızda düşüş yaşanmaz.
ayrı bir parantez açayım. engelli emekliliği diye bir emeklilik yoktur. engellilerin olduğu vergi indirimli erken emeklilik normal yaşlılık emekliliğidir.. gününüz dolduğunda maaşınız nasıl hesaplanacaksa bugün emekli olsanız aynı şekilde hesaplanacak. hatta engelli olduğunuz için biraz fazla alacaksınız.
boşuna 3 sene beklemeyin.
emeklilik başvurusu için çalışıyor olmanız gerekmiyor. başvuru sırasında işten çıkış belgesinede gerek yok.zaten sistemde görünüyor. pazartesi sabahı vergi indiriminiz ve raporunuzla bağlı olduğunuz sgk ya gidip tahsis formu doldurun. 01 ağustos itibariye maaşınız işlemeye başlasın.