Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1988 sigorta girişi ve 8500 prim gün ile emeklilik şartlarım nedir?

Konular
56
Reaksiyonlar
8
Arkadaşlar merhaba;

1988 sigorta girişli ve 8500 prim gün sayısı ile %53 oranında 2 yıl süreli rapor aldık.

Hastalığımız Göz %15,Diyabet %15 ve Şeker %35 toplam %53 süreli rapor.

alınan bu raporu Ankara'ya gönderdik ve %53 olarak emeklilik için vergi indirimi aldık.

• 1.Vergi indirimi ile erken emekli olabilirmiyiz ? (vergi dairesi olabilirsin dedi fakat iş bilmez bir memur olabilir )
  • 2.Emekli olduk diyelim 2 yıl sonra tekrar rapor istenirmi ?
  • 3.2 yıl sonra rapor oranı düştü emekliliğimiz iptal edilirmi ?
  • 4.bu durumda (süreli raporla emekli) olan arkadaşlarımız var ise deneyimlerini paylaşabilirmi ?

ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhaba geçmiş olsun vergi indirimin süreli mi yoksa sürekli mi?

ALBAYSUSİ
Ankaradan gelen vergi indirimin de herhangi bir süre yok belirtilmemiş.

Aykuttb
Kontrol şartı derken 2 sene sonra tekrar rapor çıkarıp Ankara'dan vergi indirimi mi almalıyım ?

fevzieryilmaz merhaba,
benim sağlık raporum da 2 yıl süreli. vergi indirimi süresiz geldi. dün emeklilik için başvurumu yaptım. önemli olan vergi indirimin sürsiz olması dendi.

Sevgiler

Evet vergi indirimin süresiz ise emekliliğinde süresiz olur.Şu anda benim sağlık raporum yok yani en son girdiğim ekim ayında sağlık kurulundan %39 aldım yani raporsuzum ama emekliliğim devam ediyor.

fevzieryilmaz...hocam rahat ol..benimde raporum 2 yıl süreli vergi indirimim süresiz ve bu durumda emekliliğimiz de süresiz oluyor...ama unutmaki sgk nın her zaman kontrol şerh i koyma hakkı vardır...ha bu bizim için düşük bir ihtimal ama gene de var...hayırlısı olsun emekliliğinizin..

ALBAYSUSİ
Emekli olduktan sonra mecbur kalınmadığı sürece yeni rapor almak iyi değil.
Sürekli onaylanmış emekliliğinize güvenmeyin, SGK'nın her zaman kontrol muayenesi isteme hakkı saklıdır. Ve son yıllarda sisteme düşen düşük oranlı raporu dolayısıyla kontrol muayenesine çağırılan çok sayıda arkadaş var.
fevzieryilmaz
Sürekli vergi indirimi ile emeklilik de genelde sürekli onaylanıyor olmakla birlikte engel durumuna göre SGK'nın kontrol şerhiyle süreli olarak onaylaması da ihtimal dahilindedir.
30 yılı aşkın sigorta süreniz mevcut.
İlk sigorta başlangıç tarihinde 18 yaşında olduğunuzu farzetsek, iki yıl süreli onaylansa bile 2 yıl sonra sizin normal emeklilik yaşınız gelir zaten. Prim gün sayınız da normal emeklilik için fazlasıyla yeterli.
Bu yüzden endişe edecek bir durum göremiyorum.

Üst Alt