Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1989 işe giriş ve 7490 prim günü ile ne kadar engelli emekli maaşı alırım?

ahmettaylan1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba,

01.05.1970 doğumluyum sigorta girişim 01.09.1989 ve hala çalışıyorum 7490 pirim günüm var
sigortam hep asgari ücretten yatırıldı.%59 raporum var ne kadar engelli emekli maaşı alırım. şimdiden teşekkürler.

kopyalama işlemi formata uygun değil uyarısı veriyor gerekli bilgileri bende paylaşabilirim neleri soruyorsunuz

Ankaradan evraklar ne zaman döner

Merhaba,

2 hafta önce hastaneden %59 rapor aldım ve Ankara' ya gönderilceği söylendi.Evrak takip sitesinden tc ve soyadı ile takip için sorgulama yaptığımda hiçbirşey görünmüyor.Ne yapmam gerekiyor.Yardımlarınızı rica ederim.

bende öyle şişli etfalden rapor almıştım. 1 ay içinde ankaraya gönderildi ama ankaradan geliş daha çabuk oluyor. hangi hastaneden aldınız raporu

ahmettaylan1 ben tekrardan şişli etfale gidicem ama randevu sistemi değişmiş telefonla alınıyor en yakın tarihli beşiktaş sait çiftçi devlet hastanesinde var orayı deniycem mecburen bakalım orası nasıl

Ankaradan evraklar ne zaman döner

Merhaba,

01.05.2018 heyetten raporumu aldım ve Ankara'ya gönderileceği söylendi. Ne zaman gelir tahmini olarak kaç ay sürer.Ne zaman maaş almaya başlarım.

Teşekkürler.

ahmettaylan1

yaklaşık size vergi indiriminin gelmesi 3 ay sürer.
vergi indiriminiz gelince eğer şartlarınız uyuyorsa emeklilik başvurusu yaparsınız. başvuru tarihini takip eden ay başı itibariyle maaşınız birikmeye başlar. 2 ay sonrada maaşınızı ve toplu paranızı alırsınız.

Raporum onaylandı emeklilik başvurusu için ne yapmam lazım

Merhaba,

4 ay önce almış olduğum rapor çok şükür bugün onaylandı. Bundan sonra rapor işyerime gönderilecek emeklilik başvurusu için hangi aşamaları gerçekleştirmeliyim . Bir de raporu aldığım tarihten itibaren mi maaş alacağım yoksa bugünden itibaren mi başlıyacak teşekkürler.

ahmettaylan1

İkisi de değil. Emekliliğinize başvurduğunuz tarihi takip eden ay başı itibari ile maaşınız birikmeye başlar ve yaklaşık 2 ay sonra da maaşınızı alırsınız. Misal 25 eylülde başvurdunuz diyelim, 1 ekim itibari ile maaş birikmeye başlar.

u.uçar merhaba,

vergi dairesiyle görüştüğümde rapor tarihimden itibaren maaşın geçerli olacağını söylemişti

Üst Alt