Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1989 SGK girişim ve 7000 gün primim var. Emekli olabilir miyim?

ilkerg

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
1989sigorta girişliyim ve 7000prim günüm var.Yaştan dolayı emekli olamıyorum daha 4 senem var. Sorum şu ;

Gecen yıl, beyinciğe pıhtı atmasısebebi ile hastaneye kaldırıldım. Nörolojik sorun devam ederken, sebebiniaraştırmakiçin yapılan kontrol ve anjiyoda, kalp krizi gecirdiğim ve 3 damarımın % 90 oranından fazla tıkandığı ortaya çıktı ve acilen stent takıldı. uzun zamandır, hipertansiyon ve son kontrolde de tip 2 şeker hastalığım olduğu ortaya çıktı. daha önce gecirdiğim trafik kazası sonucu yapılan 3 ameliyat ve onla ilgili raporlarımda var.

Sorularım ise ;

1-) Bu tür sorunlardan dolayı, emekli olabilirmiyim?
2-) Sigorta primlerim hep tavan üzerinden yattı. malulen veya vergi indirimi ile emekli olursam, emekli aylığımda düşme olur mu?
3-) Şu an çalışmıyorum, vergi indirimi veya malulluk için nasıl bir yol izlemeliyim ?

Cevaplarınız için çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla

1- Çalışıyor iseniz iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak Maliye ''Mükellef hizmetler birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat edebilirsiniz rahatsızlıklarınızdan dolayı 40% ve üzeri rapor alır iseniz ve bu rapor ile vergi indirim hakkı kazanır iseniz hemen emekli olabilirsiniz. 2- SSK primleri yüksekten ödeniyor ise emekli maaşınızda yüksek olur. Emekli aylığınızda düşme olmaz 3- Çalışmıyor iseniz bir iş yerinde 10-15 gün ssk lı olun ve 1. maddedeki işlemleri yapın. Vergi indirim hakkı kazanıp kazanmadığınız iş yerine gelir takip edin.

cevabınız için çok teşekkür ederim. Vergi indirimi için sağlık raporunu çalışıyor iken mi almam gerekli, yoksa raporu daha önce alıp, vergi dairesine bu raporla mı müracaat etmeliyim? teşekkür ederim,iyi çalışmalar...

Vergi indirimi için çalışıyor olmak gerekiyor, işyerinden çalıştığınıza dair belge alıp başvuru yapıyorsunuz, raporu ne zaman aldığınızın önemi yok ama, elinizde rapor yoksa vergi indrimi başvurusu sırasında da sevk edebiliyorlar sizi hastaneye...

Emeklilik işlemleri , sağlık raporu hakkında bir kaç soru..

Arkadaşlar merhaba;

Kısaca durumum hakkında bilgi vereyim. Özellikle siteden yazan bilgilerden yola çıkarak, sağlık raporu alıp emeklilik işlemleri için uğraşmaya başladım. Sn.Oturanboğa başta olmak üzere emeği gecen herkese teşekkür ederim. Durumum şöyle;

İstanbul eğitim ve araştırma hastanesinde kurula girerek %84 oranlı sağlık raporumu aldım. Bir nüshasını bana verdiler, diğerini başvuru yaptığım vergi dairesine göndereceklerini söylediler.İnternet üzerinde IVIS'den takip ettiğimde a-) rapor hastaneden bekleniyor. b-) Rapor onay için bakanlığa gönderildi ibarelerini görüyor ve şu anda bekliyorum.

Bu süreç ile ilgili bir kaç sorum olacak.

1-) Hastanelerden alınan sağlık raporları bakanlık merkez sağlık kurulu onayı olmadan defterdarlıklardan onaylanacak diye biliyordum. Raporum neden bakanlığa gönderilmiş olabilir?

2-) Hem doktor muayenelerinde, hemde kurula çıktığım zaman, daha önceden gecirdiğim bir kolostomi ameliyatı, diğer bir ameliyatla yerleştirilen mesh'i görüp, elden dolaştırdığımız rapora yazmalarına rağmen, tarafıma verilen raporda bunları göremedim.

3-) Yine, ortopedist arkadaşa, yürüme zorluğu cektiğimi söylemiştim. Oda rontgen cektirip, sorunu raporuna ekledi. daha sonra kurulda da söyledim. tamam sorun yok dediler. ama buda tarafıma verilen raporda yer almadı.

4-) mağdur durumda olduğum için, tarafıma verilen raporla emeklilik için başvuru yapıp biran önce emekli olmak istiyorum. Emeklilik işlemi sonuçlandıktan sonra, H sınıfı ehliyet veya %90 ve üstü rapor almaya çalışsam herhangi bir sorun olur mu?

İlginiz için çok teşekkürler...

not: Vergi indirimi ile emekli olabilmek için uğraşıyorum..

ben nisan ayının ortasında yeni raporumu aldım hala ankaradan gelmesını bekliyorum bıraz zaman alıyor sabır gereklı. ama alınan butun raporlar ankaraya gıdıyor vergi indirimi için onaylanıyor çoğu raporda düşürülmeden artık gerı gönderılıyor benım gıden raporum %40 tı ankarada %40 olarak onaylanıp gönderılmış ama hala şirketımın bağlı olduğu vergi dairesinden işyerime ulaşmadı. diğer konudada bır bılgım yok

ii gunler

1- SOn karar mercii Ankara hala.

2-3- Kolostomi ameliyatına ya da yürüme kısıtlılığına dair oran verilmiyordur ya da o rahatsızlık başka bi rbaşlık altında derecelendirilmiştir.

4- Emeklilik sonrası ehliyet ya da araç alımının birbiriyle hiç bir ilgisi yok.

Emekli maaş başlangıç tarihi sorunu

Merhaba arkadaşlar ;

Bir sorum olacak. %84 engelli raporu alarak, 20 Ağustos 2014 tarihinde emeklilik başvurusu yaptım. ( prim günü sorunum yoktu sadece 2 yıl daha beklemek istemedim)

Başvurumu yaptığım Silivri SGK'daki memur arkadaşta, 1.9.2014 tarihi itibarı ile emekli olacaksın diye söyledi zaten. Daha sonra emeklilik maaş hesaplamalarının yapıldığı Küçükçekmece SGK kapanıp tahakkuk bölümü Esenyurt SGK'ya taşınınca, taşınma işlemleri dolayısı ile bugüne kadar bekledim.

Biraz önce e-devlet sitesine baktığımda, emekli olarak girişimin yapıldığını gördüm. fakat 20 ağustos tarihinde başvuru yapmama rağmen, maaşa hak kazandığım tarih olarak 01.12.2014 tarih girilmiş.

Bu durumda ben 3 aylık ve SGK' nın kendi sorunu yüzünden yapılamayan emeklilik işlemi için eksik para mı alacağım?
Yada atladığım kanuni bir durum mu söz konusu?

Aylardır bekleyip, tam sevineyim derken gördüğüm tarih tüm moralimi aldı götürdü.
Bunla ilgili nasıl bir tutum izlemeliyim.

Not : şu an itibarı ile, hesaplanan bir maaş filan yok. Aralık içinde alacağımı biliyorum ilk maaşımı ama o tarih beni şaşırttı. Eşimin emekli bilgilerini kontrol ettiğimde, Haziran 2011 tarihinde müracaat etmişti ilk ödeme tarihi olarak olması gereken yani 1.temmuz.2011 tarihini gördüm ki eşim 3 aylık birikmiş parasını da almıştı..

Yardımlarınız için çok teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim.

Saygılarımla

Resmi olarak emeklilik başvurusu yaptınız ve tahsis numarası aldınısa, evet, bir hata var ve düzeltilmesi için başvurulabilir. Ama sadece şifayen "yahu sonra başvurun" demişler ve resmi başvuruyu kayıt altına almamışlarsa, maalesef yapılabilecek bir şey yok.

Kural: resmi başvuru tarihini takip eden ay başı itibarı ile emekliliğin başlamasıdır.

Üst Alt