Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1989 SSK girişim 3. derece vergi indirimi hakkım var. Ne zaman emekli olabilirim?

alicet

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
1986 yılında işyerinde tabelacıda işe başladım. patrona sürekli söylememize karşılık sigorta yapmadı .
3 senem boşa gitti sonunda ssk müfetişleri baskın yaptı işyerini. 1989 yılında siğortalı oldum
. sonra sol bacağımda toplar damar varisi çıktı. askerlimi yapmak için işyerinden ayrıldım . çavuş adayı olduğum halde varis olduğu için çavuş olamadım. askerliğimin 7ci ayında varisten ameliyat oldum. 2ay sonra bana rapor verdiler. askerlik yapamz diye
.15/10/2008 yılında %52 sürekli ve ayakda ağır bedenli işlerde çalışamaz özürlü raporu aldım. %40 vergi indirim belgesinide aldım

halen çalışmaktayım. zamnında tabela işleri uzun süre ayakta oluyordu.
şimdi meslek hastalından nereye başvurmam gerekli sgk mı yoksa direk istanbul maltepe meslek hast. hastahanesinemi basvurmalıyım . raporumda ve vergi indirimim herhangi bir düşme olur mu.

Varis meslek hastalığına girmez..
Sizin için en güzeli vergi in.hakkı alarak engellilere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanmaktır..Zaten 3 derece vergi ind. hakkı almışsınız...
Bu şartlara göre ilk sigortalı olduğunuz tarihte 18 yaşından gün almış iseniz...
15 yıl 3600 güne tabisin...
.../.../1989+15: .../.../2004 yılında emekli olabilirdiniz...
Ve ssk ya emekli olmak için yapacagınız müracaat ta sizden yeniden bir rapor istenmez aldığınız vergi ind.hakkı 1 kere alınır ve o belge ile emekli olunur..

merhaba pardon yanlış anlasıldım galiba ben meslek hastalıklarından alacağım rapor iş göremezlik maaşı için

bağkurdan sonra 1260 doldurmak için ssklı işte calışıyorum.340+3280esnaf bagkurum var.600gün felan kaldı ilker abi
1989 yılında işyerinde çalışırken toplar damar varisine yakalandım ameliyatı askerde oldum. şimdi uzunsüre ayakta kaldığımda bacagım şişiyor ve ayak bilegimde yara açlıyor.meslek hastalık ları cetveline nerden ulşabilirim

iyi geceler bülent bey ben sgk mı istanbul maltepe meslek hastalıkları hastanesine sevk edecek. burda alacağım rapor %52 özürlü ve %40 vergi indirimi almıştım bunları etkilermi.

meslek hastalıklarıdan alacgım raporla işgöremezlilik yardımı alabilirmiyim . ne kadar yardım alabilrim ben suan asgari üçretle çalısıyorum . şimdiden teşekürler bülent bey.

86 yılındaki çaılşmışlık için meslek hastalığı raporu almak bence imkansız...

Üst Alt